Pogba senket Burnley

(Burnley 0-1 Manchester United:) Burnley var gode i første omgang og matchet United flere ganger, men etter sidebytte så de så å si ikke til ballen. United jobbet godt med og uten ball fram til Pogba omsider fant nettmaskene. Burnley klarte aldri å gi svar på tiltale og dermed gikk de på et hjemmetap.

Burnley fikk tilbake de fleste spillerne til oppgjøret mot stjernegalleriet til Manchester United og på midtbanen ble Brownhill gjenforent med Westwood. Hjemmelaget startet like så greit offensivt og Brady (1′) sendte et skudd over mål. United fikk et grep om omgangen og så mye til ballen, men Burnley yppet seg og Barnes (6′) kom i farlig posisjon mot Maguire, men klarte ikke å utnytte muligheten.

Gjestene klarte ikke å skape stort det første kvarteret fram til Fernandes (16′) fikk testet ut Pope, men skuddet gikk rett i klypene på sisteskansen. Martial (19′) fulgte opp med en fin mulighet som kaptein Mee fysisk avverget. Magikeren Fernandes hadde en sjelden feilpasning som ble snapet opp av Burnley, var innom Barnes og havnet hos Wood (21′). Bailly måtte virkelig strekke på seg for å blokkere skuddet og det endte med hjørnespark.

Martial (25′) leverte et godt skudd, før dommeren havnet litt i fokus. Gudmundsson ble liggende nede etter en duell med Shaw og gjestene kontret. Ballen havnet hos Cavani som fosset fremover og ble klippet ned av Brady. Svak takling av Brady som fikk fortjent gult.

VAR måtte inn og avgjøre. Spørsmålet var om Shaw burde bli straffet og om ikke Bradys takling kvalifiserte til rødt. Etter noen minutters opphold, imponerte dommer Friend ved å trekke det gule kortet til Brady, tildelte det til Shaw istedenfor og gi Burnley frispark.

Maguire (35′) fikk ballen i nettet bak Pope på hjørnespark, men dommeren hadde annullerte det etter at kapteinen løp i ryggen på Pieters i forkant av målet. VAR bekreftet dommerens avgjørelse. Chris Wood (42′) fulgte opp med et skudd i mål, men dommeren hadde blåst for en hendelse like i forkant der Barnes klippet ned Maguire. Martial (45′) tvang fram en sterk redning av Pope som måtte gi til hjørnespark og fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter på Turf Moor.

Annen omgang startet med et mer offensivt United; Fernandes (48′, 55′, 59′) og Cavani (51′) var farlige i Burnley-feltet. Pope og forsvaret sto stand. The Clarets ble presset tilbake av Manchester-laget og et bytte lå i kortene. Like etter timen var det tid for Dwight McNeill.

Gjestene så mye til ballen i annen omgang og var farligst, så et mål var uunngåelig. Rashford fikk masse tid og rom langs høyrekanten og la enkelt til en nesten umarkert Paul Pogba. Midtbanespilleren ladet kanonen og sendte kula mot mål, endret retning etter å ha skubbet en Burnley-spiller og i mål bak Pope i det 71.minutt. 1-0 til United.

Burnleys første mulighet i annen omgang var en halvhjertet skudd av Barnes (75′) og et bytte på topp måtte til og som vanlig minst et kvarter for sent. Chris Wood ble erstattet av Matej Vydra.. Martial (81′), Brownhill (84′) og Vydra (86′ og 87′) forsøkte seg før Jay Rodriguez ble sendt utpå med tre minutter igjen av kampen..

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første bommet Tarkowski (90+1′) på en kjempesjanse! Martial (90+3′) og Vydra (90+4′) fikk en mulighet hver seg før et bytte og behandling av Matic dro tiden ut i to ekstra minutter og da valgte dommeren å blåste av kampen.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, Brady (McNeill 64′), Brownhill, Westwood, Gudmundsson, Wood (Vydra 80), Barnes (Rodriguez 86)
Innbyttere: Norris, Bardsley, Long, Benson, Cork, Stephens, McNeill, Mumbongo, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Brady 26, Westwood 61

Man.Utd: De Gea, Shaw, Maguire, Bailly, Wan-Bissaka, Pogba, Matic, Martial (Tuanzebe 90+3), Fernandes (McTominay 89), Rashford (Greenwood 89), Cavani
Innbyttere: Henderson, Telles, Tuanzebe, Fred, James, Lingard, Mata, McTominay, van de Beek, Greenwood
Gule kort: Shaw 31, Fernandes 45+2

Dommer: Kevin Friend