Rettferdig poengdeling etter utmerket underholdning

(Aston Villa 2-2 Burnley): Oppgjøret hadde alt en fotballkamp bør inneholde; annullert mål, harde dueller og kort, underholdning, dramatikk og mål. Begge lag hadde sine gode og mindre gode perioder og resulterte med to mål til hvert lag og en egentlig fortjent poengdeling på Villa Park.

Burnley stilte med uendret lag mot Aston Villa, men fikk tilbake Johann Berg Gudmundsson som varmet benken fra start. Det ble en gjenforening med tidligere lagkamerater for Tom Heaton, Matt Lowton og Ashley Westwood.

Hjemmelaget sørget for kampens første mål når kula ble lagt inn i feltet fra venstre og havnet på hodet til John McGinn (3′), men angriperen sendte kula over buret. I det 7.minutt leverte Erik Pieters en utsøkt levering i feltet og fant en nærmest umarkert Chris Wood på tre-fire meter. Spissen klarte ikke å time hoppet og kula fløy akkurat rett over.

Ashley Barnes ga hjemmelaget frispark i farlig posisjon etter en noe hodeløs duell rundt 20 meter fra mål. Hourihan (12′) sendte kula i stanga og fikk opp pulsen på stadion. Minuttet senere var det Dwight McNeill (13′) sin tur til å vise seg fram på frispark og tro det eller ei, men han sendte kula i tverrleggeren! To nesten identiske muligheter på hver side av banen i løpet av to minutter.

Det ble noe knuffing etterhvert som kampen nærmet seg midtveis og ikke overraskende pådro Barnes seg gult kort for nok en hodeløs duell og etterfulgt av krangling. I det 25.minutt viste Grealish litt magi med en utmerket pasning fra kanten til John McGinn, sistnevnte satte ballen i nettet, men VAR gjennomgikk bildene og viste av Grealish var i offside og målet ble korrekt annullert.

I det 33.minutt gikk det ikke i Burnleys fravær når hjemmelaget kontret fra utkanten av eget felt og McGinn fikk skremmende mye tid og plass til å finne rett adressat å sende ballen til. Kula havnet hos Anwar El Gahzi som fikk urovekkende mye rom. Et enkelt stuss på ballen sørget for at den gikk i mål. McNeill (36′) prøvde å svare med frispark fra farlig posisjon, men Heaton hadde full kontroll.

Fram mot pause hadde hjemmelaget grei kontroll på kampen, selv om de store sjansene uteble. Annen omgang startet med et bytte for the Clarets der Jack Cork måtte vike for Jay Rodriguez, antageligvis på grunn av smellen midtbanespilleren pådro seg mot slutten av omgangen. The Clarets gikk over til en 4-3-3-formasjon. Hendrick (47′) skapte første mulighet etter sidebytte og Burnley fulgte opp med flere muligheter.

Brasilianske Wesley ble liggende nede etter en duell med foten til Mee og ballen, der kula rikosjetterte i ansiktet på angriperen som ble liggende nede for telling. Umiddelbar respons fra det medisinske apparatet og noen minutter senere var Wesley tilbake på banen. Guilbert ble liggende nede minutter senere etter en duell med Erik Pieters.

Fram mot timen ble det noe mer fysisk spill og hjemmelagets Matt Targett ble byttet ut like etter timen etter en angivelig hamstring-skade. Burnley fikk et lite grep om kampen og viste tidvis spennende takter og det var den hjemvendte sønn som skulle sendte bortefansen i ekstase. Et innkast på egen banehalvdel resulterte i frispark, kula ble sendt opp til Pieters som fant nødvendig plass mellom to Villa-spillere til å sende ballen i feltet. Der raget Jay Rodriguez høyest i luften og stanget inn 1-1 i det 67.minutt!

I samme situasjon ble målscorer El Gahzi skadet der han løp i Erik Pieters og måtte byttes ut kort tid senere. Grealish skapte en spennende mulighet i det 74.minutt, men Villa-kapteinen sende kula over Nick Pope. Minuttene tikket og med mindre enn kvarteret igjen leverte innbytter Trezeguet kula i bakerste felt, der ventet John McGinn som plasserte foten på kula og sendte hjemmelaget i føringen. 2-1 i det 79.minutt.

Gleden for hjemmefansen var meget kortvarig, for like etter avspark fra midten var Lowton på løp langs høyrekanten. Kula ble levert i feltet og denne gangen var Chris Wood rett mann på rett plass og utlignet med en enkel nikk. 2-2 i det 80.minutt! Som eneste målløse spiss ble Ashley Barnes tatt av banen og erstattet med Robbie Brady med åtte minutter igjen av kampen. To hjørnespark til Villa i sluttminuttene ble klarert av Burnley før fjerdedommeren la til syv tilleggsminutter. Forståelig med tanke på tiden som gikk til skader.

Tilleggsminuttene bør ikke på de store hendelsene, bortsett fra en duell mellom Mings og Tarkowski der førstnevnte endte med å skade seg selv. Villa fikk to muligheter til å punktere kampen i det sjette og syvende tilleggsminutt med to hjørnespark, men Pope nektet å plukke ut ballen fra eget mål for syvende gang denne kvelden og det endte med poengdeling.

Aston Villa: Heaton, Guilbert, Engels, Mings, Targett (Taylor 61), Nakamba, McGinn, Grealish, Hourihane, Wesley (Davis 87), El Ghazi (Tregezuet 70)
Innbyttere: Steer, Konsa, Taylor, Luiz, Jota, Trezeguet, Davis
Gule kort: Trezeguet 86

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, McNeill, Cork (Rodriguez 46), Westwood, Hendrick, Wood, Barnes (Brady 82)
Innbyttere: Hart, Bardsley, Gibson, Brady, Berg Gudmundsson, Lennon, Rodriguez
Gule kort: Barnes 23, Tarkowski 44, Westwood 76, Rodriguez 90+7