Saint-Maximin trengte fem minutter til å senke Burnley.

(Burnley 1-2 Newcastle): Burnley ledet til pause takket være Vydra, men Newcastles Saint-Maximin ville det annerledes og etter å ha kommet inn like før timen sørget han for en målgivende og en nettkjenning på fem minutter. Andre kamp på rad Burnley gikk fra ledelse til tap.

Nick Pope var ikke å se i lagoppstillingen mot Newcastle og dette banet vei for unge Bradley Peacock-Farrell. En positiv nyhet var at Erik Pieters var tilbake fra skade. Statistisk sett har 35 poeng sikret overlevelse i Premier League og ved seier her ville Burnley statistisk sett ha sikret plassen. Samtidig er gjestene i en presset situasjon og trenger poeng for å overleve.

Kampen startet friskt der begge lag fikk utfordret hverandre på de fleste områder på gresset. Kampens første halvsjanse kom fra Tarkowski (7′) etter et McNeill-frispark, men stopperen sendte ballen over mål. Vydra (9′) og Longstaff (11′) skapte litt stemning på Turf Moor før Vydra sikret kampens første hjørnespark. Hvorpå Brownhill (14′) tvang fram en god redning fra keeper Dubravka.

Joelinton (17′) prøvde seg på Peacock-Farrell, men sistnevnte var med på notene og snappet opp ballen før den havnet i farlig posisjon. Kort tid senere var Burnley på farten; Chris Wood trakk til seg to-tre Newcastle-spillere mot dypet før han la inn i feltet. Ballen havnet hos Matej Vydra etter å ha trillet forbi flere Newcastle-bein, tsjekkere tok en touch og klinket ballen i nettet! 1-0 til Burnley på Turf Moor.

Wood og Vydra skapte problemer for gjestene, mens Josh Brownhill (28′) som noterte seg omgangens neste mulighet fra prispark i skremmende god posisjon; like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk høyt over. Joelinton (34′) fikk ballen i mål etter halvtimen, men mannen var i soleklar offside og nettkjenningen var rettmessig annullert. Newcastle begynte å se mer til ballen og skapte flere farlige situasjoner

McNeill (35′) noterte seg en fin sjanse før VAR måtte inn i bildet. Gjestene var i angrep hvorpå Tarkowski klarerte med en volley og traff både ball og motspiller. Det var nok farlig spill, samtidig var det ikke tilsiktet og spillet fortsatte. Sluttminuttene bød på underholdning, fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og det ble et par hjørnespark før lagene jogget i garderoben.

Annen omgang startet en fin Lowton-mulighet (46′) der tvang fram en god redning fra keeper Dubravka. Det fulgte flere hjørnespark de påfølgende minuttene uten at jubelen kunne spilles løs. Wood (54′) og McNeill (55′) ville øke ledelsen, så Steve Bruce måtte gjøre noen endringer. Saint-Maximin og Wilson entret banen.

Byttene ga umiddelbar uttelling. Saint-Maximin fikk ballen av Jacob Murphy, jobbet langs kanten og sendte tilbake til Jacob Murphy. Sistnevnte sendte ballen i nettet og utlignet i det 59.minutt. 1-1. The Clarets prøvde å svare flere ganger, men ble effektivt stoppet av Newcastle-forsvaret. Gjestene og Alex Saint-Maximin fortsatte å terrorisere Burnley. Shelvey fant innbytteren i hjertet av midtbanen, som satte i gang et løp mot målet. Verken Mee eller Tarkowski turte/klarte å stoppe mannen som kom seg til feltet, fintet unna og satte inn Newcastles andre på fem minutter. 2-1 i det 64.minutt. Svakt av hjemmelaget.

Vydra (72′, 76′) fortsatte å skape trøbbel for Dubravka og lagene jobbet iherdig med å utligne/punktere kampen. Almiron (90′) fikk en gedigen mulighet til å sette inn 3-1, men James Tarkowski reddet på streken! Fjerde dommeren la til fire minutter og det første startet med et offensivt (nytteløst) bytte.

Det endte med et skuffende tap mot en motstander Burnley hadde alle forutsetninger for å kunne vinne. Saint-Maximin trengte fem minutter til å senke Burnley.

Burnley: Peacock-Farrell, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, Berg Gudmundsson (Mumbongo 90+1), Westwood, Brownhill, McNeill, Vydra, Wood
Innbyttere: Norris, Bardsley, Dunne, Nartley, Taylor, Cork, Stephens, Mumbongo, Richardson
Gule kort: Brownhill 69

Newcastle: Dubravka, Clark, Fernandez, Dummett, Murphy, Almiron (Hendrick 90+2), Shelvey, Longstaff, Ritchie, Joelinton (Saint-Maximin 56), Gayle (WIlson 56)
Innbyttere: Darlow, Krafth, Lewis, Manquilo, Hendrick, Carroll, Saint-Maximin, Wilson