Seier på første forsøk

(Burnley 2-0 Wolverhampton): Martin Paterson sendte the Clarets i føringen i en ellers sjansefattig første omgang, men selv om kampen tok seg opp mot slutten ble det kun ett mål innen dommerne blåste av til pause. Etter sidebytte var det Charlie Austins tur til å sette ballen bak Ikeme og toppscoreren kunne og burde ha satt inn fler.

Dommeren var ingen populær mann på Turf Moor med flere rett og slett urettferdige avgjørelser, men the Clarets dro i land en viktig seier og en ny ære har fått den beste mulige starten.

The Clarets’ nyansatte sjef tok Ben Mee, David Edgar og Ross Wallace inn i varmen igjen, men McCann måtte stå over grunnet en hamstringskade. Mee måtte stå over en kamp grunnet karantene, mens Wallace har slitt med det samme som McCann; hamstring.

Kampen startet rolig, selv om the Clarets startet friskt og noe offensivt. Lee Grant fikk også vist fram sine ferdigheter mellom stengene, men ble ikke satt nevneverdig på prøve i åpningskvarteret.

I det klokken viste 18 minutter var Wolves i angrep og det virket som om Shackell holdt på å rote bort ballen, men Ben Mee ryddet opp og sendte en perfekt stikker til Martin Paterson. Spissen fosset fremover og alene med keeper Ikeme gjorde han igjen feil, sendte kula i nettet med venstrebeinet og dermed sto det 1-0 til The Clarets!

Charlie Austin kunne ha satt inn 2-0 ni minutter senere, men gjestene benyttet seg av fysisk spill og dermed gikk det ikke så bra for toppscoreren. Ulvene prøvde seg rundt halvtimen, men Ebanks-Blake maktet ikke å overliste forsvaret og Lee Grant.

Mot slutten av omgangen fikk begge lag store muligheter til å score, men verken Marney, Austin eller Sako hadde flaksen på sin side og dermed gikk Burnley til pause med et smil om munnen i en ellers sjansefattig første omgang.

Etter sidebytte startet det også friskt med spennende angrep og kontringer, men det var på kampens første hjørnespark at fansen kunne juble. Austin fikk en kjempesjanse, men et noe rotete Wolves-forsvar sendte ballen ut til hjørnespark som ble levert av Ross Wallace – Charlie Austin var høyest i luften og puttet inn 2-0-målet forbi en sjanseløs Ikeme med hodet i det 53.minutt.

Kontroverser minutter senere når Johnson plasserte en albue i ansiktet til Austin og hoveddommeren måtte ta en prat med linjedommeren før valget falt på et veldig heldig gult kort, selv om hendelsen ikke var med hensikt. The Clarets ble nok en gang skremt minuttet senere når Sako spilte seg fri og sendte kula i stolpen og på returen burde Ebanks-Blake ha redusert for jestene, men sendte ballen utenfor.

Toppscoreren kunne ha puttet inn 3-0 rundt timen etter å ha utnyttet svakt forsvarsspill, men denne gang var keeper Ikeme på vakt og avverget. Ross Wallace hadde en tidvis frustrerende kamp og i tillegg til det tidlige gule kortet, ble det et par advarsler fra dommer Haywood. Wallace fikk et slag i ansiktet rundt timen og ble liggende nede, denne gang var det leiesoldat Pennant som var syndebukken. Det merkelige var at medspillerne beklaget, men ikke synderen selv som ble byttet ut etter den hendelsen.

Vingen måtte ut på båre og ble erstattet med Danny Ings i det 68.minutt etter en bekymringsfull hendelse. Solbakken satte inn friske bein og kampen fikk en annerledes tone der flere sjanser ble skapt retning Grant, men Burnley ga ikke etter. Dommeren ble ingen populær mann etter å ha gitt Ben Mee gult kort for en «mildere» situasjon sammenlignet med Pennant som sørget for å sende Wallace ut på båre – uten noen reaksjon.

Ebanks-Blake kunne prise seg svært lykkelig i det 79 minutt etter å kun ha fått et gult kort, for en hendelse på Stock som virkelig kunne ha skadet 30-åringen. Like etter ble Stanislas satt utpå og innbytteren brukte ikke lang tid til å vise seg fram; nesten umiddelbart etter innhoppet var han involvert i en kollektiv kontring, men innlegget var ikke presist nok.

Avslutningen av kampen var preget av mye kjemping om ballen og til tider tøffe dueller, men fjerdedommeren la til hele syv(!) tilleggsminutter – mye grunnet skaden til Ross Wallace. Lee Grant storspilte mellom stengene og ryddet vekk det forsvaret ikke greide, noe som skapte stor entusiasme på hjemmetribunene.

Vokes kunne ha punktert kampen ett minutt på overtid, men den tidligere Wolves-spilleren maktet ikke å score mot sin tidligere arbeidsgiver, men det spilte liten rolle for the Clarets vant over Wolverhampton og Sean Dyche fikk den best tenkelige starten på sin Burnley-karriere.

Burnley: Grant, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Stock, Edgar, Marney (Stanislas 88), Paterson (Vokes 89), Austin, Wallace (Ings 68)
Innbyttere: Long, Stewart, Lafferty, Jensen
Gule kort: Wallace 7, Duff 43, Mee 75

Wolves: Ikeme, Henry, Ebanks-Blake, Sako, Ward, Johnson (Edwards 68), Berra, Pennant (Forde 68), Doumbia, Doyle, Foley
Innbyttere: Stearman, Sigurdarson, Batth, Davis, De Vries
Gult kort: Johnson 56, Ebanks-Blake 79

Dommer: Mark Haywood
Tilskuere: 12,295 (1,096 Wolves)