Seig, men viktig seier

(Burnley 1-0 Everton): Det var en mer fysisk kamp på Turf Moor med Everton som det bedre laget. Annen omgang ble litt mer dramatisk når Seamus Coleman ble utvist, noe Jeff Hendrick utnyttet og sørget for kampens eneste mål.

Johan Berg Gudmundsson var tilbake i lagoppstillingen, mens Jeff Hendrick erstattet skadde Jack Cork i hjertet av midtbanen. Kampen startet med at Calvert-Lewin fikk en albue i ansiktet, en god start med andre ord.

Hardt-satsende Everton fikk kampens første hjørnespark (3′) og frispark (4′). Sigurdsson sørget for kampens første målsjanse på frisparket, men klarte ikke å overliste Pope. Pieters (8′) skapte Burnleys første halvsjanse, mens Johann Berg Gudmundsson noterte seg Burnleys første målsjanse. Pickford var med på notene.

Wood (13′) og Iwobi (14′) skapte noen halvhjertede muligheter i en noe tam start på kampen. Innledningsvis var Everton det bedre laget og det meste foregikk på midtbanen. Rundt halvtimen kom Burnley mer til og the Clarets skapte mer foran Pickford. Hendrick (29′), Wood (29′) og McNeill (30′) sørget for at landslagskeeperen måtte følge godt med.

Kampen ble plutselig spennende der blant annet McNeill (35′) reddet på streken og Everton fikk ingen et lite overtak på kampen. Erik Pieters ble stemplet stygt av Coleman og fikk gult kort for forseelsen. Til Colemans forsvar, så var han tydelig bekymret for Pieters. Lagene gikk til pause målløse.

Etter sidebytte var det gjestene som var farligst, men det havnet litt i skyggen av Erik Pieters som måtte byttes ut etter ni minutter på banen. Tydelig preget ble backen byttet ut med Charlie Taylor. Med Clarets-øyemed ble det derfor et plaster på såret når Coleman pådro seg sitt andre gule kort for overfall på Dwight McNeill. Det må sies at det ikke var med hensikt – igjen.

Barnes (57′) bommet på åpen låvedør, men Everton var farligere med en mann mindre, enn det Burnley var. I en god Everton-periode, snappet Burnley opp kula og benyttet halve mannskapet før Taylor sikret hjørnespark. Westwood leverte fra flagget og fant en umarkert Jeff Hendrick på bakerste, midtbanespilleren klinket til og sendte kula rett i mål! 1-0 til Burnley i det 72.minutt.

Det ble raskt aktivitet på benken og begge lag sendte utpå friske angripere. Jay sikret frispark i farlig posisjon i det 75.minutt, men Gudmundsson klarte ikke å utnytte muligheten til å øke ledelsen. Jay (80′) fikk en kjempemulighet til å sette inn sitt andre mål på like mange kamper etter en strålende kontring av the Clarets, men Pickford var med på notene og vartet opp med en kjemperedning. Berg Gudmundsson (81′) fikk en ny mulighet kort tid senere og fellesnevneren for begge sjansene var Charlie Taylors offensive løp på kanten.

Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren signaliserte seks tilleggsminutter. Wood (90+1′) fikk den første muligheten til å påvirke resultatet, før Everton brukte de siste kreftene til prøve å utligne, men det ble en seier til hjemmelaget på Turf Moor. På den andre siden gikk det rykter at dette kanskje var Marco Silva sin siste kamp som Everton-manager.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters (Taylor 53), Berg Gudmundsson (Lennon 83′), Hendrick, Westwood, McNeill, Wood, Barnes (Rodriguez 73)
Innbyttere: Hart, Long, Taylor, Brady, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Hendrick 64, Westwood 90+4

Everton: Pickford, Coleman, Keane, Mina, Dinge, Schneiderlin (Gomes 83), Delph, Sigurdssson (Sidibe 58), Iwobi, Calvert-Lewin (Kean 73)
Innbyttere: Lössl, Holgate, Sidibe, Bernard, Davies, Gomes, Kean
Gule kort: Coleman 42 + 55, Sidibe 86
Rødt kort: Coleman 55

Dommer: Graham Scott