Senket av Millwall en miserabel ettermiddag

(Burnley 1-3 Millwall): Gjestene fra London fikk den beste starten og kunne juble allerede like etter kvarteret etter en forsvarstabbe og økte til 2-0 kvarteret senere med et flott langskudd – bedre ble det ikke da McCann måtte ut med skade like før pause. Annen omgang tok seg betraktelig opp, men målene uteble og Millwall sørget for å sette inn det avgjørende støtet med et tredje mål. The Clarets fikk et fortjent trøstemål på overtid, men ikke nok til å kunne heve seg.

Marvin Bartley og Keith Treacy returnerte begge til startoppstillingen i de lilla- og lyseblås jakt på en viktig hjemmeseier. Bartley erstattet Marney som ble far for første gang i natt og kunne av forståelige grunner ikke spille, mens Treacy erstattet som forventet leiesoldat Josh McQuoid. Danny Ings og Martin Paterson ble begge plassert på benken, mens gjestenes toppscorer Darius Henderson varmet benken og midtbanegeneral Liam Trotter måtte stå over grunnet skade.

Gjestene fikk en frisk start med flere gode løp i åpningskvarteret og det tok litt tid før the Clarets fikk grep om kampen. Ikke uventet var det London-laget som fikk åpningsmålet etter 15 minutter der David Edgar ikke traff ballen riktig og nærmest ga den bort til Andy Keogh – spissen sendte ballen i nettet bak Lee Grant fra 12 meter etter at presset til Ben Mee ikke hjalp.

The Clarets prøvde å svare, men manglet det lille ekstra til tross for forsøk fra Treacy, Austin, Rodriguez og Trippier. Midtveis i omgangen begynte de lilla- og lyseblå å heve seg, men virket nervøse og virket ikke tilfredse med gjestenes tempo som hadde god kontroll og for mye dominanse på midtbanen.

Etter halvtimen la Henry ballen inn i feltet som Ben Mee enkelt klarerte, men ballen havnet hos Josh Wright som fra 25 meter klinket til og sendte lærkula i nettet og økte ledelsen til 2-0.

Ingenting gikk på skinner for the Clarets som fikk flere småskader på nøkkelspillere og med ingen rene midtbanespillere på benken måtte Martin Paterson settes inn for kaptein Chris McCann, som virket å ha smerte i låret.

Millwall-spillerne brukte til tider skitne triks for å hindre Burnley i deres jakt på reduseringen, men manglet det meste når det kom til avslutningene. I det dommeren blåste av omgangen, var det et lettelsens sukk som satte stopper for det som var bokstavelig talt 45 bortkastede minutter.

Like etter sidebytte var både Danny Ings og Brian Easton på banen der Treacy og Austin ble vraket i en svært uvant situasjon der det var tre midtstoppere som voktet Lee Grant i en 3-5-2-posisjon. The Clarets brukte ikke mange sekundene på å teste ut Forde i Millwall-buret og kom utrolig nære.

Signalet var klart; Burnley hadde ikke noe å tape, gi alt.

De lilla- og lyseblå spilte med et tempo de ikke eide i første omgang og i løpet av det første kvarteret, men Millwall-keeperen måtte fortsatt ikke jobbe for å holde buret.

The Clarets skapte skremmende mange sjanser og kunne ha ledet med stygge summer, men den avgjørende magien uteble. Det var derimot gjestene som sørget for å sette spikeren i kisten – igjen.. James Henry sendte en stikker til Harry Kane som lurte offside-fellen og sendte ballen forbi Grant i det 70.minutt.

Sjefen rokkerte på de spillerne som allerede var utpå banen fortløpende og nok en gang ble det bekymring når nok en nøkkelspiller ble liggende nede for telling. Michael Duff fikk seg en smell i ankelen og måtte få behandling på sidelinjen.

Like før kampslutt ble det kjent at kaptein McCann ikke hadde problem med hamstringen som antatt, men fikk en smell i ankelen. På overtid fikk Wallace seg en smell og Bartley ble felt i feltet der dommeren blåste og pekte på krittmerket. Jay Rodriguez gjorde ingen feil og ga the Clarets et fortjent trøstemål to minutter på overtid.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, McCann (Paterson 39), Bartley, Wallace, Rodriguez, Austin (Ings 46), Treacy (Easton 46)
Innbyttere: Hines, Jensen

Millwall: Forde, Dunne, Craig, Robinson, Bouazza (Feeney 85), Henry, Keogh, Abdou (Henderson 88), Lowry, Kane, Wright (Barron 75)
Innbyttere: N’Guessan, Allsop

Dommer: David Phillips
Tilskuere: 13.000