Senket av Nugent – igjen…

leicester fcBurnley logo stor(Burnley 0-1 Leicester): Kampen startet på verst tenkelig vis med en skade på Charlie Austin og etter mye fysisk angrepsspill ble skuffelsen fulgt opp av Burnley-dödaren David Nugents mål like etter halvtimen. Begge lag skapte nok sjanser i annen omgang til å kunne glede fansen, men det ble ingen fler mål på Turf Moor.

Keith Treacy fikk sin første start for the Clarets siden februar og erstattet Martin «Pato» Paterson i lagoppstillingen. Videre fikk tidligere Leicester-spiller Luke O’Neill varme benken fremfor Joseph Mills, mens gjestene foretok to endringer fra forrige kamp og lot Liam Moore (forsvar) og Lloyd Dyer (ving) starte. En gledelig nyhet for de lilla- og lyseblå var at toppscorer Charlie Austin startet kampen, men gleden ble kortvarig…

Charlie Austin skade

Like etter kampstart ble det noen bekymringer når Charlie Austin gikk ut hinkende av en duell med Liam Moore, men klarte å riste den av seg. Like etter var det Ross Wallace’ sin tur til å bli liggende nede – heldigvis gikk det greit etter en kort behandling.

Dessverre for Burnleys del klarte ikke Charlie Austin å komme seg helt over smellen og ble i det syvende minutt byttet ut med Martin «Pato» Paterson, som fikk spille i sin favorittposisjon på topp.

Åpningsminuttene var preget av kjemping om ballen mellom to lag som begge var villige til å sende spillere i angrep. Burnleys første sjanse kom etter at Dean Marney brøt spillet, fosset fremover og la inn til Pato som klinket til, men rett på keeper Schmeichel. Ross Wallace fikk muligheten like etter etter en fin levering av Treacy, men sendte ballen utenfor. Danny Ings fikk også muligheten til å prøve seg, også han uten hell.

Gjestenes Drinkwater og Knockaert skapte noe hodebry for Burnley-forsvaret, men de rutinerte midtstopperne ryddet opp – godt hjulpet av entusiastiske backer.

Midtveis i omgangen fikk the Foxes et grep om kampen og etter flere forsøk ble gjestene tildelt innkast. Et langt innkast og Morgan sendte kula videre til David Nugent som satte inn åpningsmålet i det 31.minutt. Kampen fortsatte like fysisk som i åpningsminuttene der blant annet Kieran Trippier ble klippet ned og ble liggende nede med smerter, men kom seg heldigvis på bena like etter.

Paterson og Wallace jobbet pent sammen og skapte mange gode muligheter og sistnevnte kunne ha utlignet for de lilla- og lyseblå med en flott angrep anført av Danny Ings syv minutter før pause. Talentfulle Ings fikk hjemmelagets største sjanse minuttet senere etter et fint Marney-innlegg, men heller ikke han klarte å få ballen i nettet.

Lagene løp uendret utpå etter pause og Burnley brukte 35 sekunder på å skape en god sjanse og fulgte opp med et håndfull til like etter ved å grundig presse the Foxes. Pato, Wallace og Ings kom alle til fine muligheter – uten hell.

Gjestene svarte ved å skape sjanser minutter senere, men klarte verken å overliste Lee Grant eller bryte gjennom Clarets-forsvaret. Etterhvert som omgang utspilte seg ble det mye hund og katt for begge – noe måtte gjøres og Sam Vokes ble satt utpå. Byttet gjorde noe med Burnley og like etter økte stemningen på tribunene, samtidig som spillet hevet seg retning Schmeichel i Leicester-buret og den danske keeperen fikk stadig mer å gjøre.

Gjestene virket farligst på dødballer og skapte mange hjørnespark på rad, men the Clarets ryddet opp – samtidig som spissene Sam Vokes og Pato stiftet et godt samarbeid på motsatt side, godt hjulpet av energiske Danny Ings.

Trippier og Lafferty var farlige i oppbyggingen av angrepene og fóret angriperne med gode innlegg. Kollektivt sett jobbet the Clarets godt, men møtte på et godt organisert Leicester som hadde en god dose flaks på Turf Moor.

David Nugent fikk en kjempemulighet til å øke til 2-0 ti minutter før fulltid, men Lee Grant avverget og på returen prøvde De Laet lykken – heller ikke han klarte å overliste Burnley-keeperen. På motsatt side måtte Schmeichel produsere flere klasseredninger for å holde på the Foxes’ ledelse og selv om the Clarets skapte mange gode målsjanser, var det ikke noe Lancashire-laget kunne gjøre i det dommeren blåste av kampen.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Marney, McCann, Ings, Wallace (Vokes 57), Austin (Paterson 7), Treacy (Stock 82)
Innbyttere: Edgar, O’Neill, Bartley, Jensen
Gule kort: Duff 67, Trippier 90+3, Vokes 90+3

Leicester City: Schmeichel, De Laet, Koncheseky (Waghorn 60), Drinkwater, Morgan, Marshall, Dyer (Gallagher 82), James, Moore, Knockaert, Nugent (Futacs 85)
Innbyttere: King, Kean, Schlupp, Logan
Gule kort: Dyer 67, Drinkwater 90+3

Dommer: Michael Naylor
Tilskuere: 13.050