Senket Burnleys ti mann på overtid

(Leeds 2-1 Burnley): Det som skulle være en åpen og god kamp, ble midtveis i første omgang kontroversielt da Trippier ble sendt av banen etter to angivelig «normale» fellinger – mens hjemmelaget slapp med alt for mye. Andre omgang startet med et massivt Leeds-press som underholdt fansen, men kampen fikk et overraskende utfall da Charlie Austins satt inn ballen i det 69.minutt. Resultatet holdt seg lenge og utligningen kom på et hjørnespark etter at uheldige Jay-Rod sendte ballen i eget mål.. I det sjette av fem tilleggsminutt dukket McCormack opp og punkterte kampen med en veldig sen scoring.

Som forventet ble flere spillere hvilt, mens andre fikk komme ut på. Manager Howe valgte å hvile Pato, mens Bartley og Keith Treacy begge er ute grunnet sykdom – som erstattere startet Charlie Austin og Junior Stanislas. Hjemmelaget lot på sin side gjorde noen fler endringer der Andros Townsend, Zac Thompson, Alex Bruce, Luciano Becchio og Adam Clayton startet mot the Clarets.

Burnley fikk omgangens hjørnespark som naturligvis ble lagt inn av Wallace, som Edgar sendte utenfor, mens Charlie Austin fikk kampens- og the Clarets’ første sjanse etter fire minutter, avslutningen ble for upresis og ballen havnet utenfor. Hjemmelaget trengte litt tid på å komme seg inn i kampen, men etter ti minutters spill begynte Leeds-angrepene smått å våkne til live – noe som fikk et tilbakeslag da Kisnorbo fikk en real smell og måtte byttes ut..

I det omgangen nærmet seg midtveis besto mye av spillet fram- og tilbake for begge lag, i det ene øyeblikket var Burnley i angrep og i det andre var Leeds på hugget. Stanislas og Wallace foret Rodriguez og Austin fra kanten med gode leveringer som burde sendt the Clarets i ledelsen, men Leeds’ Lonergan sto støtt og feide til side alle skuddforsøk.

Dommeren havnet i fokus rundt halvtimen når han ga Trippier sitt andre gule og sendte høyrebacken i garderoben, skuffende for the Clarets’ som opplevde lignende situasjoner imot – uten konsekvenser for hjemmelaget. Under ti minutter senere ble Amougou satt inn og en skuffet Stanislas ble ofret..

Dommeren havnet ved flere anledninger i fokus da Leeds spilte stygt og klippet ned flere Clarets-spillere – igjen uten respons. Til tross for å måtte spille med en mann mindre, virket ikke the Clarets direkte ukomfortable med situasjonen – mye takket være treningsopplegget der the Clarets øver seg på slike scenarioer der ti spiller elleve.

Etter pausen startet Leeds best og skapte mest i åpningsminuttene, mens the Clarets forsvarte seg med nebb og klør der alle gjorde det som krevdes av dem. Omgangens første kvarter var preget av et enormt Leeds-press der det meste foregikk på Burnleys banehalvdel og skummelt nære 16-meteren. Townsend var arkitekten i det meste som skjedde fremover og fikk god hjelp av både Nunez og Becchio – samtidig som Lee Grant leverte den ene kjemperedningen eller den andre og dommeren fikk tilbake bakkekontakten.

Midtveis i omgangen slakket Leeds opp litt på tøylene og tempoet, men det var Charlie Austin som ut av intet sendte the Clarets i føringen etter 69 minutter spilt i det han mottok ballen, vendte og sendte ballen i lengste hjørne! Målscoreren ble byttet ut ikke lenge etter, til fordel for Sam Vokes.

Hjemmelaget ble frustrerte, jaktet utligning og sendte av gårde angrep etter angrep som ble klarert av et hardtjobbende ti-manns Burnley. The Clarets fikk et slag i ansiktet i det Leeds’ 14. hjørnespark tatt av Sam traff Jay Rodriguez som var uheldig og sendte ballen i eget nett, tre minutter før full tid.

De påfølgende fem (!) tilleggsminuttene var nervøse der the Clarets forsvarte seg som aldri før, men i kampens sjette (!!!) tilleggsminutt sendte Townsend ballen til McCormack som puttet ballen bak Lee Grant.

Leeds United: Lonergan, Bruce, O’Dea, Kisnorbo (Sam 18), White, Townsend, Clayton, Thompson, Pugh, Nunez (McCormack 74), Becchio.
Innbyttere: Brown, Forssell, McCarthy.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Mee, Marney, McCann, Wallace, Stanislas (Amougou 36), Rodriguez, Austin (Vokes 74).
Innbyttere: MacDonald, Hines, Stewart.
Rødt kort: Trippier 29 (gule 23+29)

Dommer: Mark Brown
Tilskuere: 27,295