Senket favorittene og økte forventningene

QPRBurnley logo stor(Burnley 2-0 QPR): The Clarets tok imot Queens Park Rangers på Turf Moor i ettermiddag til rundens toppkamp. Oppgjøret levde opp til forventningene med tøffe og utfordrende dueller, gule kort og en gjenforening med Charlie Austin, men den tidligere Clarets-spissen havnet i skyggen av Danny Ings som sørget for to nettkjenninger.

Burnley måtte klare seg uten Scott Arfield som er ute med strekk og ble erstattet av Keith Treacy som fikk sin første start siden august. Det ble en treg start med to lag som ga uttrykk for uavgjort, men samtidig ønsket tre viktige poeng. Gjennom hele første omgang var det kamp om ballen som preget oppgjøret, selv om det var noen sjanser som fikk opp pulsen til publikum og gjestene som hadde ballen mest.

Gjestene fikk den første sjansen med Karl Henry, men skuddet var for svakt til å utfordre Tom Heaton. På motsatt banehalvdel var det Treacy som sto for Clarets’ første sjanse etter et forrykende fra egen banehalvdel som ble avverget i siste liten av Rangers. Ings kunne ha tatt ledelsen kort tid senere, men heller ikke han klarte å justere skuddfoten.

Etterhvert som kamp utspilte seg begynte hjemmelaget å flekke tenner med et alltid farlig Kieran Trippier frispark, men heller ikke her holdt det til nettkjenning. Trykket økte fra begge hold og dommerne begynte å vifte med kortene; Joey Barton, Karl Henry, David Jones og Richard Dunne ble alle notert av dommeren.

Ikke alt for lang tid senere ble nok et kort ble vist, denne gang var det Keith Treacy.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som var på hugget hvor leiesoldat Michael Kightly sto for annen omgangs første sjanse, ikke lenge etter var det Kieran Trippier som sendte ballen i Rangers-feltet som Vokes sendte videre til Dean Marney og midtbanespilleren som var på løp burde ha sendt Burnley i føringen, men Assou-Ekottos tå satte en stopper for sjansen. Det hele skulle snu..

66 spilte minutter viste klokken når Sam Vokes igjen var på fære, denne gang utnyttet han plass og rom, samspilte med Danny Ings og sendte en fantastisk pasning til spisskollegaen som var på løp i feltet og ikke gjorde noen feil; 1-0 til the Clarets! Gjestene svare umiddelbart og skapte en flott sjanse like etter start, men ble møtt av to midtstoppere som ryddet unna.

Burnley kunne ha økt ledelsen etter 75 minutter når Treacys smarte pasning fant Ings fra kanten, men selv om spissen måtte strekke på bein og sener, så sto det fortsatt 1-0. Kampen ble punktert to minutter før fulltid når Joey Barton endte med å felle Ings overende og i tillegg traff ballen med hånda(?), som igjen fikk dommeren til å peke på krittmerket. Danny Ings gjorde ingen feil og dermed sto det 2-0 til the Clarets. Avstanden til nummer to økte med fire poeng.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Shackell, Trippier, Treacy (Stock 93), Marney (Edgar 84), Jones, Kightly, Vokes, Ings
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Noble, Stanislas, Long
Gule kort: Jones 33, Treacy 44

QPR: Green, Simpson, Dunne, Hill, Barton, Kranjcar (Phillips 73), Henry (Jenas 68), Hoilett, O’Neill (Chevanton 73), Assou-Ekotto, Austin