Sesongens siste hjemmetap

(Burnley 0-3 Liverpool): Lagene vartet opp med god underholdning selv om Liverpool sto for målene. Gjestene kan takke Allison og Nat Phillips for en komfortabel seier på Turf Moor.

Burnley startet med Chris Wood på topp og Josh Brownhill bak toppscoreren. Det var også gledelig å både se og høre Burnley-fansen på tribunen. Oppgjøret på Turf Moor startet friskt og begge lag viste fram sine beste sider. Alexander-Arnold (4′) og Mane (4′) var de førte til å teste unge Norris i mål etterfulgt av Lowton (7′). Like etter kvarteret fikk Firmino (16′) en god mulighet til å åpne målkontoen på Turf Moor, men klarte å sende skuddet til side for mål fra kort hold.

Midtveis i omgangen kunne og burde Chris Wood (26′) ha sendt hjemmelaget i føringen alene med keeper, skuddet gikk like til side for mål. Ikke mange minuttene senere var det Thiago (29′) sin tur til å skremme Burnley-fansen med en god mulighet – også han sendte kula til side for mål. Salah (29′) fulgte opp med nok en sløst mulighet.

Liverpool så mye til ballen og klarte å skape mye, men Burnley lot seg ikke pille på nesen og sørget for å frustrere Klopp sitt mannskap flere ganger. Brownhill (39′) og McNeill (39′) skapte testet ut Allison mot slutten av omgangen, men det var Firmino (43′) som sendte gjestene i føringen. Et Liverpool-angrep havnet hos Robertson som la inn i feltet til Roberto Firmino, spissen gjorde ingen feil og klinken inn 1-0 fra ti meters hold i det 43.minutt. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt før lagene ble sendt i garderoben.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som ville mest og skapte de første mulighetene med Chris Wood (46′ og 47′). Hjemmefansen skrek etter straffe i det 48.minutt når Berg Gudmundsson snublet i egne bein, men dommeren lot seg ikke imponere. I det 51.minutt ble Liverpool tildelt hjørnespark som ble klarert, men etter noen berøringer havnet den hos Thiago som la inn i feltet. Der var Nathaniel Phillips høyest i luften og stanget inn 2-0 til gjestene.

Westwood (58′) og Brownhill (64′) testet ut Allison uten hell og Liverpool måtte jobbe hardt for å tviholde på ledelsen. Fansen fikk opp pulsen i det 68.minutt når et Tarkowski hodestøt ble reddet på streken fra hjørnespark.

James Tarkowski og Ben Mee var solide i forsvar og avverget mange Liverpool-sjanser. Med kvarteret igjen ble Jack Cork tatt av banen og erstattet med Matej Vydra, hvorpå Burnley gikk tilbake til 4-4-2. Hjemmelaget presset på og tvang Liverpool tilbake, så da ble Oxlade-Chamberlain sendt utpå.

Noen skader og behandling senere ble gjestene tildelt hjørnespark og på det andre av disse havnet kula hos innbytter Alex Oxlade-Chamberlain i feltet, spissen viste litt akrobatikk før han plasserte ballen i nærmeste hjørne og gjestenes tredje for kvelden i det 87.minutt.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og etter litt mer løping var det hele over på Turf Moor.

Burnley: Norris, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson, Westwood, Cork (Vydra 75), McNeill, Brownhill, Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Nartey, Pieters, Barnes, Richardson, Rodriguez, Vydra

Liverpool: Alisson, Robertson, R.Williams, Phillips, Alexander-Arnold, Wijnaldum (Milner 85), Fabinho, Thiago, Mane (Tsimikas 90+1), Firmino (Oxlade-Chamberlain 80), Salah
Innbytter: Adrian, Koumetio, Tsimikas, N.Williams, Jones, Milner, Oxlade-Chamberlain, Origi, Shaqiri