Sikret poenget på King Power Stadium

leicester fcBurnley logo stor(Leicester 2-2 Burnley:) En livlig første omgang sørget for spenning med tre mål, signert Schlupp og Mahrez for Leicester og Kightly for the Clarets. Annen omgang var like energisk, men målene uteble til tross for flere sjanser av begge lag. I sluttminuttene var det bekymringer for the Clarets når Kieran Trippier måtte av banen på båre, noe som banet ved for en Michael Keane-debut.

Det så lenge ut til å endte med nok et tap, men seks minutter på overtid fikk Burnley frispark like utenfor feltet og Wallace sørget for 2-2 med et herlig frispark.

Burnley stilte med en skadeskudd midtbane, men fant plass til Ward, Arfield, Kightly og Boyd.

The Clarets startet friskt Jutkiewicz som prøvde seg allerede etter fem minutter. Drinkwater og Vardy prøvde seg minutter senere, men kom ikke lenger enn hjørnespark. Mahrez gjorde et godt forsøk like etter kvarteret, men heller ikke han fikk overlistet Tom Heaton.

Burnleys Ashley Barnes prøvde seg på et par skudd fra avstand uten hell etterfulgt av Vardy og Moore, før Barnes igjen testet skuddfoten. Like etter halvtimen kom kampens første mål når Jeff Schlupp mottok ballen i feltet og fra kort avstand satte inn omgangens første mål i det 33.minutt.

Kort tid etter, 39.minutt kontret Burnley og Jutkiewicz la inn ballen til feltet der flere Burnley-spillere var på løp, men det var Michael Kightly som fikk fot på ballen og utlignet for the Clarets! Gleden var kortvarig i det Riyad Mahrez minuttet senere satte inn 2-1 etter et Vardy-innlegg. Det ble noe fram og tilbake fram mot pause, men ingen flere mål.

Etter sidebytte var det tempo og godt spill av begge lag med god støtte fra tribunene. Det ble noen bekymringer rundt timen når Trippier ble liggende nede etter en duell, men backen kom seg etterhvert på bena og kunne fortsette kampen på King Power Stadium.

I det 62.minutt ble «Burnley-dödaren» David Nugent satt utpå, mens Marvin Sordell ble sluppet utpå fire minutter senere og kunne ha utlignet for the Clarets minuttet senere etter en herlig pasning hvor spissen løp fra forsvaret. Ballen var dessverre for langt unna, men Schmeichel måtte løpe ut og fikk klarert.

Leicester fikk testet ut Burnley på et par død-baller og til sammenligning fra forrige kamp, så ryddet the Clarets opp. Jutkiewicz var en konstant trussel for Schmeichel og det var tydelig at spilleren ville ha et mål, men fikk det ikke til verken på hjørnespark eller fra åpent spill.

Ross Wallace og Kieran Trippier gjorde så godt de kunne med å levere baller i feltet og sistnevnte fikk seg en smell i ankelen i det 82.minutt som gjorde at han måtte byttes ut like etter, på båre.. Skaden banet vei for leiesoldat Michael Keane. Leicester satte inn storoffensiven i sluttminuttene der innbytterne Knockaert og Nugent gjorde ting utfordrende for gjestene fra Lancashire.

Moore kunne ha punktert kampen minuttet før fulltid, men Tom Heatons mesterlige redning motiverte the Clarets som fikk syv tilleggsminutter på seg til å score på King Power Stadium. Debutanten Keane viste positive takter, både med offensivt spill og defensive ferdigheter. Begge lag ga alt og det ble mye fram og tilbake, Burnley fikk håp når de ble tildelt frispark like utenfor feltet i det 95 minutt etter en takling på Arfield. Ross Wallace ladet kanonen og satte kula i høyre hjørne, 2-2 i det 96 minutt! Ellevill jubel blant Burnley-spillerne og tilreisende fansen som endelig kunne se sitt lag score mål.

Leicester: Schmeichel, De Laet, Konchesky, Drinkwater, Morgan, Hammond (James 78), Vardy, Schlupp, Moore, Ulloa (Nugent 62), Mahrez (Knockaert 72)
Innbyttere: Hamer, King, Wasilewski, Wood
Gule kort: Schlupp 76, Nugent 90+4

Burnley: Heaton, Trippier (Keane 86), Shackell, Duff, Mee, Kightly (Wallace 78), Arfield, Boyd (Sordell 66), Ward, Barnes, Jutkiewicz
Innbyttere: Gilks, Lafferty, Long, Hewitt
Gule kort: Ward 7, Arfield 53

Dommer: Phil Dowd
Tilskuere: 31,448 (2196 BFC)