Sikret pusterom i toppen etter sterk seier over the Rams

derby countyBurnley logo stor(Burnley 2-0 Derby): Burnley startet som forventet offensivt mot the Rams og sjansene kom på løpende bånd. David Jones puttet inn sitt første mål for Burnley på fantastisk vis med en lobb over Lee Grant midtveis i første omgang, mens Dean Marney økte ledelsen etter noe klabb og babb midtveis i andre omgang.

Derby fikk Chris Martin utvist mot slutten av andre omgang som satt sitt preg på resten av kampen, men det viktigste for Burnley var at det har gått et kalenderår(!) uten tap på Turf Moor.

Som forventet viste manager Dyche tillit til spillerne nok en gang og sendte ut det samme mannskapet i syvende kamp på rad.

Oppgjøret startet med noen fysiske dueller etterfulgt av frispark til Burnley, men som ikke ble utnyttet godt nok og endte i åpent spill. Kampens første halvsjanse kom av Danny Ings som fikk levert kula på midten av Derbys banehalvdel og satte fart mot Lee Grant med tre Rams-forsvarere rundt seg og klarte å komme til avslutning, men ballen trillet like utenfor buret.

Etter kvarteret skapte Burnley omgangens andre mulighet på kontring anført av Arfield som serverte Danny Ings på løp, men heller ikke denne gangen ble det nettkjenning for toppscoreren. Kampens første i det 19 minutt og ble tildelt Chris Martin etter lumsk armbruk mot Kieran Trippier, etter flere (unødvendige) fysiske dueller.

Dean Marney og Michael Kightly testet alle ut Lee Grant som virket å ha kontroll, men det var midtbane-general David Jones som sørget for jubelen. Michael Kightly vant duellen på kanten og løp forbi sin mann, la til Ings som leverte kula videre til David Jones, midtbanespilleren sendte en flott lobb over Lee Grant og Turf Moor kunne slippe jubelen løs i det 29.minutt! Målet var forøvrig midtbanespillerens første for the Clarets.

Mot slutten av omgangen var det dukket opp for en situasjon det kommer til å bli snakket om en stund; Chris Martin som pådro seg gult kort tidligere i omgangen, kastet seg på teatralsk vis i feltet – igjen var Trippier motparten – noe dommeren observerte og ga spilleren hans andre gule og dermed marsordre i det 43.minutt. Tre minutter ble lagt til.

Annen omgang startet med et bytte for Derby, kort til talentet Will Hughes og en kjempesjanse av innbytter Sammon til å utligne for the Rams; første forsøk spratt tilbake og på andre havnet kula igjen i bena på Sammon som fikk Heaton til å prestere en kjemperedning.

Burnley lot seg ikke pille på nesa og angrep nok en gang fra kanten, denne gang var det Arfield som var arkitekten bak et flott innlegg til Vokes som ikke fikk tå på ballen og sendte kula like utenfor, kunne fort stått 2-0 til hjemmelaget. Samme duo sto for enda en stor sjanse like før timen, denne gang var det Arfield som brente en fin mulighet.

Etter et Burnley-angrep fikk hjemmelaget tildelt et hjørnespark som David Jones sendte inn i feltet; Duff hoppet over og spilte fri Ings som ladet kanoen, sendte ballen i en Derby-forsvarer og havnet i bena til Dean Marney som ikke gjorde noen feil fra kort hold; 2-0 i det 69.minutt!

The Rams vill ha mål og satset fremover, men støtte på et solid Burnley-forsvar som feide alt til side og frustrerte Derby-spillerne. Innbytter Bamford sto for noe kontroverser etter 78 minutter i en duell med Shackell der Derby-spilleren endte på bakken i feltet og fikk et stort Derby-korps til å skrike om straffe – dommerne var uenige.

Marney og Vokes kunne ha økt ledelsen, men ingen av dem hadde hellet med seg innen fjerdedommeren ga tegn på fire tilleggsminutter. I det 90.minutt ble innbytter Bamford felt av Ben Mee like utenfor feltet og gjestene øynet en redusering, men som mye annet gikk det ikke i deres favør da muren sto i veien.

I det dommeren blåste av kampen kunne the Clarets konstatere at de har økt avstanden til sin motstander med fem poeng og er fortsatt ubeseiret på Turf Moor – i et helt kalender år.

Burnley: Heaton, Trippier, Mee, Shackell, Duff, Marney, Jones, Kightly (Wallace 63), Arfield (Stanislas 86), Vokes, Ings (Barnes 79)
Innbyttere: Cisak, Long, Treacy, Edgar
Gule kort: Marney 79, Mee 90

Derby: Grant, Forsyth, Keogh, Hemdrick, Martin, Russell (Sammon 46), Eustace (Bryson 72), Hughes, Buxton, Dawkins (Bamford 61), Wisdom
Innbyttere: Ward, Legzdins, Whitbread, Thorne
Gule kort: Martin 19 +43, Hughes 47
Rødt kort: Martin 43

Dommer: R Madley