Sjanseløse på St. Mary’s Stadium

(Southampton 2-0 Burnley): Hjemmelaget fikk et tidlig mål og økte takket være en uheldig klarering av Ben Mee nesten halvtimen senere økte de ledelsen. Gjestene i gult slet med å komme til noe som helst takket være et godt organisert Saints-lag som viste hvordan de skulle gå fram. Etter sidebytte jevnet kampen seg ut, men det ble en målløs omgang og the Saints kunne bokføre seg en etterlengtet hjemmeseier og satte press på serielederne West Ham.

Manager Howe gjorde som forventet få endringer i troppen, men valgte å ta ut leiesoldat Josh McQuoid og satte heller inn tidligere Preston-spilleren Keith Treacy. Hjemmelaget stilte opp med en farlig angrep der Lambert og Sharp hadde i oppgave å bøtte inn målene, sistnevnte fikk forøvrig sin fulle debut for the Saints.

Åpningsminuttene ble benyttet til å finne tonen, der begge lag viste antydninger til offensivt spill og ikke sparte på kruttet fremover, men det var hjemmelaget som fikk en pangstart etter at Richardson la inn i feltet og traff hodet til Adam Lallana som med hodet sendte lærkula i nettet. Hjemmelaget tok ledelsen etter åtte minutter spilt på kampens første store sjanse.

The Saints kunne ha økt ledelsen minutter senere etter at Danny Fox snappet opp ballen og la inn til Lambert, men som ikke klarte å få kontroll på ballen og brente en stor sjanse. Hjemmelaget hadde god kontroll på Burnley som slet med å komme til og målmaskinen Lambert skapte hodebry for the Clarets.

Southampton fortsatte å presse og opprettholdt trykket mot Grant i buret med flere gode levertinger selv om Lancashire-laget kom til noen halvsjanser etterhvert som omgangen gikk, men manglet det lille ekstra som kunne ha sørget for utligning.

Derimot var det hjemmelaget som igjen flekket tenner og sendte avgårde et stormangrep der ballen omsider havnet hos Billy Sharp og spissen klinket til kula som stusset Ben Mee og havnet i mål. Uheldige Mee ble kreditert 2-0-målet etter 33 minutter.

Dommer Kettle har en mindre historie for å være kontroversiell, for mot slutten av omgangen brukte Danny Fox litt lumske metoder for å hindre Jay Rodriguez i feltet og burde kanskje blitt tildelt straffe – istedenfor valgte dommeren å dømme imot Burnley-spissen. I det dommeren blåste av omgangen og the Clarets måtte noe måtte gjøres dersom de ønsket å få noe ut av kampen.

Til sidebytte kom to forventede bytter der Bartley og McQuoid ble satt inn, mens Marney og Treacy ikke overraskende ble tatt ut. Fram mot timen ble det mest fram og tilbake og begge lag skapte sitt antall sjanser med hjørnespark til følge – fansen måtte holde pusten ved et par anledninger og Southampton manglet dominansen de hadde i første omgang.

Sjefens siste bytte ble i samme sjanger som forrige uke der Ben Mee ble tatt ut og erstattet forsvareren med en offensiv spiller, denne gang hurtigtoget Zavon Hines.

Mot slutten av omgangen fikk flere Burnley-spillere seg et par småskader, men gjestene fra Lancashire klarte aldri å utfordre Southampton som kjempet seg til tre fortjente poeng på St. Mary’s Stadium.

Burnley: Grant, Trippier, Mee (Hines 75), Duff, Edgar, Marney (Bartley 45), McCann, Wallace, Rodriguez, Austin, Treacy (McQuoid 45).
Innbyttere: Easton, Jensen.

Southampton: Davies, Richardson, Fox, Hooiveld, Fonte, Schneiderlin, Cork, Do Prado (Hammond 79), Sharp (Connolly 64), Lambert, Lallana.
Innbyttere: Martin, Lee, Puncheon.

Dommer: Trevor Kettle
Tilskuere: 24.099 (1.040 Burnley)