Sjansesløseri ga poengdeling

Burnley logo stormiddlesbrough fc(Burnley 0-0 Middlesbrough): The Clarets måtte klare seg uten Ings og Wallace som så kampen fra sidelinjen, men hjemmelaget dominerte allikevel første omgangen med flere sjanser uten at fansen kunne slippe jubelen løs.

Etter sidebytte fortsatte the Clarets å bombardere gjestene og dommeren ble en lite populær mann når han ved to anledninger nektet Burnley straffespark. Kampens avsluttende ti minutter var svært livlige, men det ble ingen mål på Turf Moor til tross for mange, mange forsøk.

Danny Ings (mindre hamstring) og Ross Wallace (usikkert, mest forhåndsregel) sto begge over oppgjøret, noe som reduserte de offensive mulighetene for Dyche som erstattet duoen med Brian Stock og Martin Paterson. Ellers ble Kevin Long noe overraskende valgt foran David Edgar i forsvaret som fikk sin andre kamp under Dyche, ellers var som forventet Sam Vokes friskmeldt og i laguttaket – riktignok på benken. Det ble også en gjenforening med to tidligere Clarets-spillere; Andre Bikey og Rhys Williams.

The Clarets fikk en frisk start, kom til flere offensive løp og førstemann ute som prøvde ut Luke Steele var ingen andre enn Charlie Austin fra skrått hold, men keeperens reaksjoner var av høy kvalitet og dermed sto det fortsatt målløst etter fire spilte minutter.

Chris McCann ville også være med på moroa fem minutter senere i det han snappet opp kula midtveis på Boro’s banehalvdel, men skuddet var ikke presist nok og ballen fløy dermed utenfor. Kieran Trippier prøvde seg på et frispark etter 18 minutter, men forsøket fra 25 meter var upresist og gikk over.

The Clarets virket å ha god kontroll på første omgang og skapte mye bra fremover der de ble møtt av et nervøst Boro-lag kjempet heroisk mot et offensivt Burnley-lag. Vingene og backene jobbet hardt, både offensivt og defensivt, men til tross for flere gode innlegg og sjanser ble det ingen mål før pause.

Etter sidebytte fortsatte kampen der den slapp, men det ble litt bekymring når Kieran Trippier ble liggende nede etter å ha lurt unna to forsvarere, men i duell med keeper Jason Steele ble han liggende nede. Heldigvis gikk det bra med backen etter en kort behandling av støtteapparatet.

Det ble litt kontroverser like før timen når Paterson ble holdt igjen i feltet, uten at dommeren reagerte med kort eller straffe. Kampen måtte spilles videre til tross for noen frustrerende øyeblikk og the Clarets fortsatte deres offensive press mot gjestene.

Gjestene skapte sin første sjanse etter timen og mer nøyaktig 61 spilte minutter etter at et frispark ble sendt videre av Andre Bikey til Leadbitter som sendte av gårde en salve som ble sendt utenfor. Kontroversene tok seg opp minutter senere (67.) når the Clarets atter en gang ble nektet straffe, men kun et frispark utenfor feltet.

Flere bytter senere åpnet kampen seg litt mer og sjansene kom på løpende bånd. Innbytter Treacy ga the Clarets en ny dimensjon fra midtbanen og fikk giret opp fansen som heiet fram de lilla- og lyseblå. Innbytteren var instrumental i det 78. minutt når et fantastisk innlegg fant Charlie Austin som dempet med brystet, men klarte ikke å avslutte med et fortjent mål.

I det kampen gikk inn i de ti avsluttende minuttene, begynte nervene å ta over kampen og gjestene kom til noen avslutninger. The Clarets jaktet et mål og ga alt, men klarte ikke å bryte gjennom gjestenes forsvar – selv om det ble lagt til fire tilleggsminutter.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Shackell, Long, Stock (Vokes 70), Marney, McCann, Austin, Paterson (Treacy 70), Stanislas
Innbyttere: Mills, Edgar, Bartley, Richards, Jensen
Gule kort: Long 60, Marney 76

Middlesbrough: Steele, Friend, Bikey, McManus, Halliday (Miller 73), R Williams, Bailey, Leadbitter, McEachran, Emnes (Main 63), Smallwood (Carayol 53)
Innbyttere: L Williams, Ledesma, Haroun, Leutwiler
Gule  kort: McEachran 90

Dommer: Kevin Wright
Tilskuere: 12,394 (678 M’Boro)