Skrev historie nok en gang med seier over Bolton

bolton wanderersBurnley logo stor(Bolton 0-1 Burnley): Det var et spennende oppgjør på Reebok Stadium der begge lag kom til sine sjanser, men det var Sam Vokes’ nettkjenning rundt timen som skilte lagene i dette strålende lokalderbyet.

Det må sies at begge keeperen hadde en god dag på jobb, men det spilte liten rolle for the Clarets som økte avstanden til QPR på tredje plass – med tre poeng.

Manageren sendte ut et uendret lag mot lokalrivalene Bolton, noe som skulle vise seg å være et smart trekk. Hjemmelaget startet bra og presset høyt, noe som fikk keeper Heaton til å måtte prestere flere gode redninger. The Clarets’ første sjanse kom like før kvarteret når Danny Ings prøvde seg, men verken han eller Scott Arfield fikk lirket ballen forbi keeper Bogdan.

Midtveis i omgangen jevnet det seg ut og igjen var det hjemmelaget som var nærmet etter halvtimen, men nok en gang var Heaton redningsmannen. Tidligere Claret, Chris Eagles prøvde seg på et skuddforsøk og på motsatt side kunne Danny Ings også ha funnet nettmaskene, men det var ikke tilstrekkelig innen dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte tok det ikke mindre enn 20 sekunder før omgangens første sjanse ble produsert og den sto David Jones for, men Trotters-keeperen var på vakt og avverget mesterlig. Like før timen og da i det det 58.minutt fosset Scott Arfield langs kanten og la inn en flott kule til Sam Vokes som ikke gjorde noen feil og satte ballen kontant i mål! 1-0 til Burnley!

Det tok litt tid før hjemmelaget kom seg etter sjokket og utførte noen bytter underveis. Mot slutten av omgangen prøvde Chris Eagles seg igjen, men nok en gang var hadde ikke vingen marginene på sin side. Burnley fikk et hjørnespark på overtid, men brente muligheten til å øke ledelsen. Det spilte liten rolle i det dommeren blåste av kampen og Burnley kunne konstatere at de omsider hadde snudd en lei trend på Reebok Stadium og vunnet for første gang siden 1985 og det foran nesten 3000 tilreisende fans.

Burnley: Heaton, Trippier, Mee, Shackell(c), Duff, Kightly (Barnes 86), Marney, Arfield, Jones, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Stanislas, Wallace, Lafferty
Gule kort: Shackell 38

Bolton: Bogdan, Baptiste, Ream, Wheater, Mills, Medo (Davies 61), Trotter (Moritz 61, (Danns 72)), Spearing(c), Lee, Eagles, Jutkiewicz
Innbyttere: Lonergan, Knight, White, Pratley
Gule kort: Wheater 5

Dommer: G.Salisbury
Tilskuere: 16,428 (2,787)