Skuffende prestasjon i cup-exit

(Burnley 0-1 Tottenham, carabao cup): Tottenham er uten tvil et bedre lag, men de overbeviste ingen på Turf Moor. Det samme må sies om Burnley som våknet først mot slutten av kampen, men da var det allerede for sent. Cup-eventyret er oppskriftsmessig over og det må sies at dommeren også hadde en dårlig dag på jobb.

Begge managere valgte å hvile flere spillere og lot friske bein få prøve seg. For Burnley sin del ble det debut for Connor Roberts på høyreback, mens Mee var tilbake i forsvaret og utgjorde et spennende stopperpar med Nathan Collins. En duo stadig flere seg for seg som den fremtidige. Jack Cork akkompagnerte Josh Brownhill i hjertet av midtbanen, samtidig fikk Jay og Vydra starte på Turf Moor.

Kampens første halvsjanse kom fra Vydra (2′) etter et skremmende langt skudd fra Nick Pope, men både tsjekkeren og Harry Kane (3′) sendte skuddet utenfor. De påfølgende ti minuttene skjedde det lite på Turf Moor. Burnley noterte seg kampens første hjørnespark etter et forsøk av McNeil (13′) og Brownhill (13′) sendte kula høyt over mål noen berøringer senere.

Debutant Connor Roberts fikk en positiv start på Burnley-karrieren med flere fine løp, godt hjulpet av Berg Gudmundsson som la inn gang på gang. En spennende duo langs høyrekanten.

Burnley skrek etter straffe i det 19.minutt, men dommer Banks lot jeg ikke imponere. Redaksjonen lar leserne bedømme om ikke situasjonen kvalifiserer til straffe. Bilde nedenfor:

Bryan Gil pådro seg en smell midtveis i første omgang og ble erstattet av Lucas Moura. Synd for spanjolen og Pieter som hadde god kontroll på Gil. Lo Celso var arkitekten bak en Tottenham-offensiv som varte fram til pausen. Bergwijn (26′) og Rodriguez (32′) forsøkte seg før både McNeil, Pieters og Roberts trengte behandling. Samtlige kom seg heldigvis på bena og fortsatte oppgjøret.

Oliver Skipp sin takling av Dwight McNeil var gult kort og i grenseland til rødt kort, men dommer Banks valgte å ikke foreta seg noe. Bilde av taklingen til venstre. Knottene i leggen der.

Det skjedde lite nevneverdig før dommeren sendte lagene i garderoben. Omgangen kunne oppsummeres som noe tannløs for begge lag der ingen av lagene fikk testet ut keeperne.

Annen omgang fortsatte uten bytter. I det 52.minutt viste Burnley litt bedre takter etter et fint oppspill som havnet hos Jay (52′), men spissen fikk ballen i skulderen fremfor hodet.

Siden Vydra og Rodriguez ikke fikk til nevneverdig foran mål ble de erstattet med Chris Wood og Ashley Barnes i det kampen passerte timen. Lo Celso (65′) sto bak kampens første store sjanse, men Nick Pope reddet mesterlig!

Like etterpå ble Son og Ndombele sendt utpå. I det 67.minutt etter at Tottenhams første hjørnespark endte hos Spurs-keeper Gollini på motsatt side og havnet tilbake i Burnley-feltet hvor Emerson la inn. Innbytter Lucas Moura skallet ballen i nettet og sendte Tottenham i føringen.

Moura (71′) jaktet sitt andre for kvelden, men denne gangen var Pope med på notene og avverget skuddet fra 20 meter. Emerson (72′) noterte seg et forsøk før Dyche foretok nok et dobbeltbytte, denne gang ble det to hurtigtog i Lennon og Cornet.

Højbjerg unngikk gult for å bruke hånden på ballen og det var ironisk nok stadig mer tydelig at Burnley ikke skulle få noe som helst i dette oppgjøret.

I sluttminuttene flekket Burnley tenner og skapte flere fine muligheter, der både Barnes (84′), Wood (85′) og Pieters (86′) fikk testet ut keeper Gollini.

Deler av fansen uttrykte din misnøye, mens andre heiet fram laget. Trolig skyldes noe av frustrasjonen at Burnley våknet først mot slutten av kampen. Frustrasjonen på banen bygget seg litt opp når Clarets-spillerne følte Spurs dro ut tiden litt for mye. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Det endte med en cup-exit for Burnley og de færreste kan si seg imponert etter denne kampen. Joda, motstanderen var Tottenham og de er bedre på papiret, men denne kampen kunne Burnley faktisk ha dratt i land. Istedenfor tok det 84 minutter før deres første ordentlige skudd på mål..

Burnley: Pope, Roberts, Collins, Mee, Pieters, Berg Gudmundsson (Lennon 75), Brownhill, Cork, McNeil (Cornet 75), Rodriguez (Wood 60), Vydra (Barnes 60)
Innbyttere: Norris, Bardsley, Cornet, Long, Taylor, Lennon, Westwood, Barnes, Wood
Gule kort: Roberts 65

Tottenham: Gollini, Emerson, Sanchez, Romero, Davies, Højbjerg, Skipp (Ndombele 65), Bjergwijn (Son 65), Lo Celso 8Rodon 88), Gil (Moura 24), Kane
Innbyttere: Austin, Dier, Doherty, Regulion, Rodon, Tanganga, Moura, Ndombele, Son
Gule kort: Son 90+4

Dommer: Peter Banks
Tilskuere: 14,367 (2,307 Tottenham)