Skuffende tap på Old Trafford

Manchester UnitedBurnley logo stor(Man. Utd 3-1 Burnley): Burnley var det beste laget på Old Trafford i første omgang med to mål av innbytter Chris Smalling og ett av Danny Ings. The Clarets var nærmere en utligning enn det United var et tredje mål i store deler av annen omgang også, men straffe av van Persie mot slutten av kampen satte spikeren i kisten for Lancashire-laget.

The Clarets var nødt til å gjøre et bytte i Dean Marneys skadefravær og det ble Michael Kightly.

Kampen startet med et tidlig hjørnespark (2′) til Burnley og Michael Keane fikk nesten en drømmestart mot sin tidligere arbeidsgiver når han kom seg unna Phil Jones og var høyest i luften, men forsøket gikk like utenfor. Jones ga uttrykk smerte i ankelen etter duellen og ble byttet ut etter fem minutter.

Innbytteren trengte ikke mer enn noen få sekunder på banen og på sin første ballberøring etter å ha fått kula stusset videre av Falcao fra et hjørnespark, så sendte Chris Smalling ballen i nettet for United. 1-0 etter seks minutter.

Danny Ings kom til en mulighet i det åttende minutt der han valgte å prøve selv, mens Arfield var på løp og var muligens bedre posisjonert. Det gikk derimot bedre i det 12.minutt når Kieran Trippier fosset fremover på høyrekanten og la inn kula i feltet til en umarkert Danny Ings som ikke gjorde noen feil; kastet seg fram, hodet på ballen, 1-1.

De tilreisende sang som alltid og lagde mer leven på Old Trafford enn det hjemmelagets supportere gjorde, men en sang satt sitt preg: «three quid, we’ve only spent three quid»

United stjernegalleri slet i forsvar og noe på midtbanen, der Burnley i løpet av kort tid flere muligheter som raskt kunne ha sendt dem i føringen. Ings, Shackell og Barnes kom alle til skuddforsøk. I angrep var United som forventet farlige, men Lancashire-laget holdt stand.

I det omgangen nærmet seg midtveis fikk hjemmelaget litt mer grep om kampen, men slet mot Burnleys lange baller som skapte hodebry for deres tre forsvarere. Danny Ings forsatte å skape problemer for United-forsvaret, selveste Rooney måtte ved noen anledninger tilbake i forsvar og holde 22-åringen i sjakk.

United så mye til ballen, men Burnley skapte langt enn hjemmelaget med mange hjørnepark og skuddforsøk. På tampen av omgangen måtte Blind sette seg ned for andre gang og dermed ble han byttet ut i det 38.minutt.

I det omgangen nærmet seg fulltid kunne Burnley konstatere at de hadde prøvd seg ti ganger på De Gea, mot Uniteds to…

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det tredje av dem ble United tildelt hjørnespark som di Maria leverer i feltet og som nok en gang havnet på hodet til Chris Smalling som satt inn sitt andre for kvelden. 2-1, tre minutter på overtid.

Annen omgang startet med et mer offensivt United og Di Maria skapte hjemmelagets første sjanse innen det hadde gått ett minutt, men Heaton hadde kontroll. Burnley fikk nesten utlignet i det 47 minutt med et herlig spill av gjestene når Boyd la flott inn til Ings, men spissen fikk ikke kranglet ballen i nettet.

Januzaj prøvde seg på et halvhjertet forsøk etter ti minutter, men heller ikke han overbeviste. Burnley så mer til ballen og fortsatte å skape hodebry for hjemmelaget anført av Ings, Boyd og Kightly. United skrek etter straffe når Di Marias lette føtter i en duell mot Ben Mee, sørget for at han plutselig lå nede og felte tårer etter straffe – dommeren lot seg ikke påvirke og United hadde har enda til gode å få straffe på Old Trafford denne sesongen.

Det ble noen bekymringer i det Danny Ings antydet til ubehag i venstre lår etter timen, men Ings valgte å fortsette. United kom seg etterhvert og truet Burnley stadig mer. Falcao var en heldig mann som kun fikk gult kort etter en duell med Trippier, men dommeren var tydeligvis i godt humør.

Som følge av duellen ble Burnley tildelt frispark og etter noe klabb og babb leverte Kightly kula mot feltet, men skuddet var litt for hardt og Barnes nådde kula akkurat ikke før De Gea snappet den opp. Burnley fortsatte å presse og hadde en enestående vilje til å utligne, samtidig som de forsvarte seg helhjertet.

79.minutter viste klokken når Burnley fikk nok et hjørnespark som etter noe klabb og babb havnet hos Michael Kightly, resulterte kun i et nytt hjørnespark. På andre forsøk, snappet United opp kula og kontret med Januzaj. Angriperen kom seg i feltet, men ble klippet ned av Arfield og dermed ble det straffe i det 81.minutt. Robin van Persie gjorde ingen feil, 3-1 til hjemmelaget.

I sluttminuttene var United litt farlige og et forsøk tvang fram en redning på streken av kaptein Shackell. Også i annen omgang antydet fjerdedommeren fire tilleggsminutter, samtidig som Danny Ings nok en gang begynte å ta seg til baksiden av låret, men holdt ut kampen.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Keane, Shackell, Mee, Kightly (Vokes 86), Arfield, Jones, Boyd, Ings, Barnes (Jutkiewicz 90+1)
Innbyttere: Gilks, Duff, Lafferty, Wallace, Reid, Jutkiewicz
Gule kort: Kightly 25, Mee 53, Arfield 67

UNITED: De Gea, Jones (Smalling 5), Rojo, Evans, Di Maria, Falcao (Wilson 73), Rooney, Januzaj, Blind (Herrera 39), Van Persie, McNair.
Innbyttere:  Mata, Valencia, Fellaini, Valdes
Gule kort: Rooney 58, Falcao 68, Wilson 84, Di Maria 85

Dommer: K Friend