Slet seg til seier i London!

(Millwall 0-1 Burnley): En spennende første omgang med mye godt spill og underholdende fotball ga kun et Jay-Rod mål før dommeren blåste av omgangen. Etter sidebytte satte hjemmelaget igang et massivt angrep mot the Clarets og jaget utligningsmålet – til tross for flere forsøk fikk de ikke hull på byllen.

Seieren ga Burnley deres andre strake seier og deres første kamp på 20 forsøk uten baklengs, mens Millwall tapte for første gang på hjemmebane i serien!

En varm dag på the Den og the Clarets sendte ut det samme mannskapet ut på gressmatten, eneste endringen på benken var Keith Treacy som fikk starte på benken og virket noenlunde friskmeldt. Hjemmelagets N’Guessan var førstemann til å skremme keeper Lee Grant etter 30 sekunder, en hendelse der Edgar lot en lang ball sprette fremfor å avklare – situasjonen førte til at både N’Guessan og Grant måtte ha behandling.

I løpet av kampens første kvarter var det et offensivt Millwall-lag som satte press på Burnley og jaktet et tidlig mål, men the Clarets anført av tidligere West Ham-spiller Junior Stanislas på kanten skapte mange farlige sjanser – til tross for noe buing fra hjemmefansen. (merk. det er allmenn kjent at West Ham og Millwall ikke er gode venner, derfra buingen).

Lancashire-laget skapte flere forsøk, men til tross for sjansene, god kjemping og overlegen ballbesittelse var det målløst fram til det 37 minutt. Gjestene tok føringen etter et noe simpelt hjørnespark, som David Edgar hoppet over og ballen havnet hos Jay Rodriguez – spissen klinket kula i hjørnet fra kort hold og 1-0 til Burnley. Déjà vu for spissens del som fikk sitt første bortemål samme sted og på samme måte som ifjor, skjebnens ironi.

Annen omgang startet med et bytte for hjemmelaget som satt inn Marquis for Simpson og innbytteren satt sitt preg på kampen relativt raskt og var svært involvert i et Millwall-mål som ble avblåst for straffe ti minutter etter sidebytte. Millwall sendte inn massive angrep mot Burnley og skapte flere farlige situasjoner – heldigvis for the Clarets’ sin del slapp de med skrekken takket være en solid Lee Grant i buret.

Etter et par bytter hos begge lag, var det fortsatt et noe redusert Burnley-lag som kjempet mer defensivt enn offensivt. Mot slutten av omgangen var Millwall ufattelig nære en utligning, men takket være en kjemperedning av Grant var the Clarets i føringen. I samme situasjon fikk Treacy seg en smell og måtte av banen – en situasjon der Austin fikk en gyllen mulighet til å punktere kampen med å sette inn 2-0, men manglet det siste lille ekstra.

Kampens fire tilleggsminutter var uten tvil de mest nervepirrende på mange, mange kamper! Millwall satte inn alle mann i angrep og til tross for sine forsøk og lidelse for Burnleys del, klarte de å dra i land sin andre seier på rad og en virkelig ettertraktet kamp uten baklengsmål. Man kan oppsummere med å si at det ikke var noen pen kamp, men en utrolig viktig en!

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Amougou, Bartley (Marney 74), McCann, Wallace, Rodriguez, Austin, Stanislas.
Innbyttere: Mee, Hines, Treacy, Stewart.
Gule kort: Trippier 45, Bartley 70

Millwall: Forde, Mkandawire, Barron, Robinson, Ward, Trotter, Henry (Bouazza 72), Feeney, Simpson (Marquis 46), N’Guessan, Howard.
Innbyttere: Dunne, Abdou, Mildenhall.
Gule kort: Howard 54

Dommer: Simon Hooper
Tilskuere: 10,450 (574 Burnley)