Snudde, vant og avanserte i Carling Cup!

(Burnley 2-1 MK Dons): Nok en gang fikk the Clarets et tidlig mål i mot seg og måtte spille ta-igjen-leken uten å gjennomslag for sine forsøk og måtte sendes til pause med nok et skuffende resultat mot seg. Det skulle nesten en time før Clarets-fansen kunne juble etter en perle av leiesoldat Trippier som utlignet og ga Burnley en ny- og etterlengtet gnist. Seiersmålet kom minuttet før fulltid etter en akrobatisk nettkjenning av Andre Amougou!

Manager Howe lot et par spillere starte mot MK Dons, med blant annet Zavon Hines som fikk sin fulle debut støttet av Marvin Bartley, Andre Amougou fikk tilliten tilbake og Lee Grant ble satt mellom stengene i en kamp der Dean Marney ble tildelt kapteinsbindet. I tillegg ble det noen overraskelser på benken med Shay McCartan, Steve Hewitt, Dominic Knowles og Jon Stewart i Jensen fravær. Samtidig ble Ben Mee tatt ut av troppen etter å ha mottatt et kne i hodet der han ikke husket hendelsen og manageren valgte derfor å hvile forsvareren.

Til tross for en frisk start var det nok en gang motstanderen som fikk den beste starten; det tok seks minutter når Bowditch sendte en stikker til Powell i det som var gjestenes første angrep og sistnevnte satt inn kula fra kanten av 16-meteren og sendte Dons’ i føringen.

The Clarets svarte med å satse stort fremover og skape flere sjanser i løpet av det påfølgende kvarteret, men klarte aldri bryte gjennom gjestenes forsvar, ei heller skape noen reelle forsøk mot burvokter Martin.

Hjemmelaget skapte flere hjørnespark mot MK Dons, men til tross for flere dødballer og muligheter servert på sølvfat var det gjestene som var nærmere både 2- og 3-0 enn det Burnley var en utligning mot slutten av omgangen.

Etter en skuffende første omgang ble lagene sendt til pause med et Burnley-lag som slet med akkurat det samme som i deres siste kamper; sjansesløsing, uflaks og et enkelt mål imot. Eneste man kunne trekke frem som positiv holdning var Dean Marneys innsats i løpet av omgangen.

Det ble ingen endringer etter sidebytte og det var et offensivt Burnley som startet omgangen der flere sjanser ble skapt på kort tid og keeper Martin fikk merke presset til et sultent Lancashire-lag som jaktet utligning på kroppen. Det skulle ikke ta lang tid før rollene snudde seg og the Clarets kunne takke Easton og Lee for godt spill.

Jo lenger uti omgangen man kom, desto mer åpent ble det og kampen begynte å bære preg av usikkerhet fra begge lag, en situasjon der begge ble sårbare på hver sin måte – sårbarheten ble utnyttet på den mest perfekte måten! The Clarets ble tildelt frispark fra 25 meter og leiesoldat Trippier skulle få æren – en han utnyttet fullt ut, forsvareren sendte kula i det nederste hjørnet bak en sjanseløs keeper og 1-1 etter 59 minutter.

Like etter feiringen ble Austin og McCann satt inn.

Begrepet «blod på tann» fikk ny mening, for the Clarets fant seg fort til rette og begynte å spille slik fansen ønsket å se laget prestere med flotte sjanser og kampen endret seg i Burnleys favør. Dons’ yppet seg, men klarte ikke å stå imot hjemmelagets offensive innstilling som sendte ballen opp- og fremover – det er verdt å merke seg at gjestene hadde det anerkjente gullhåret som ikke ble tildelt to straffer mot seg på relativt kort tid (45 sek).

Mot slutten av omgangen var Powell og Bowditch nære å kunne punktere kampen, men Burnley slapp med skrekken og svarte umiddelbart med Treacy som sørget for hjørnespark. Samme mann la inn fra flagget uten hell, men ballen havnet om sider hos Andre Amougou som med et flott, fantastisk- og akrobatisk bakoverspark sørget han for 2-1 til ellevill jubel fra (nesten) alle Turf Moors hjørner i det 89.minutt!

Charlie Austin kunne satt spikeren i kisten på overtid, men lykkes dessverre ikke – men det spilte ingen rolle, for the Clarets snudde og sikret seg videre avansement i Carling cup!

Burnley: Grant, Trippier, Edgar, Amougou, Easton, Marney (McCann 59), Bartley, Wallace, Treacy, Rodriguez, Hines (Austin 59).
Innbyttere: MacDonald, Knowles, McCartan, Hewitt, Stewart.
Gule kort: Easton 26

MK Dons: Martin, Chicksen, Lewington, Williams, Flanagan, Chadwick, Baldock, Potter (McNamee 59), Powell, Ibehre, Bowditch (Collins 87).
Innbyttere: Milton, Powell, Gyasi, Doumbe, McLoughlin.
Gule kort: Flanagan 3

Dommer:  Scott Mathieson
Tilskuere: 4,134 (165 MK Dons)