Snuoperasjonens aften på Turf Moor

(Burnley 3-2 Everton): Nathan Collins ga Burnley en drømmestart, men Mike Dean og Richarlison sørget for å snu kampen med to straffer før sidebytte. Jay Rodriguez ga the Clarets en livslinje før timen og Maxwell Cornet sørget for å snu kampen for annen gang denne kvelden med vinnermålet i det 85.minutt.

Nathan Collins var tilbake i lagoppstillingen etter karantene, mens McNeil ble sendt til benken og ble erstattet av Cornet på kanten. Sistnevnte viste fine takter innledningsvis, men det var Westwood (8′) som noterte seg kampens første mulighet med skudd fra utkanten av feltet. Burnley hadde en frisk start og vartet opp med flere spennende muligheter og fikk noen hjørnespark.

I det 11.minutt leverte Maxwell Cornet kula fra flagget og inn i feltet som havnet på bakerste stolpe – der var Nathan Collins rett mann på rett plass og sendte kula i nettet på en fin-fin volley. 1-0 til the Clarets.

Gleden var kortvarig for noen minutter senere når Westwood vikler bena sine med Doucore sine i feltet og da er ikke den allerede lite populære Mike Dean i tvil; straffe. Richarlison gjorde ingen feil fra krittmerket i det 17.minutt. 1-1 på Turf Moor og like langt.

Den påfølgende halvtimen var underholdende for de objektive øyne. Spennende angrepspill, noe tradisjonell hoof-ball, frispark og noen hjørnespark til. Calvert-Lewin (24′), Kenny (27′) og Cornet (33′) forsøkte seg før VAR måtte inn og sjekke en tvilsom situasjon. Mykolenko fosset fremover med Lennon bak seg og i en vending prøver midtbanespilleren å komme seg unna, men Lennon klarer akkurat å hekte fot i fot og Mykolenko lå nede.

Det må sies at sistnevnte nok var litt lett på foten, men reglene er klare og Mike Dean gjentok gesten ved å peke på straffemerket. Richarlison stilte seg nok en gang foran straffemerket og gjorde nok en gang ingen feil. 2-1 til Everton i det 41.minutt. Litt av en snuoperasjon.

Burnley prøvde å svare med tre hjørnespark på rad, men Everton var robuste i forsvar og klarte å sikre en ledelse når Dean blåste av omgangen etter tre tilleggsminutter.

BurnleyFC.com

Etter sidebytte jobbet Burnley hardt fremover og viste flere antydninger til det Burnley-laget fansen har ønsket å se denne sesongen. Taylor (47′) og Westwood (50′) noterte seg fine muligheter, samtidig dikk Richarlison (51′) en mulighet til å nette hat-trick. Kenny (56′) leverte en suser som traff stanga, før Burnley omsider fikk lønn for strevet sitt.

Tarkowski fant Charlie Taylor på kanten, som fosset fremover til død-linja. Der ble ballen lagt inn mellom noen Everton-bein og rett i foten til Jay Rodriguez som fikk en enkel jobb med å styre ballen i nettet. 2-2 i det 56.minutt.

Ti minutter senere var det Burnley som skrek på straffe når Cornet ble liggende ned etter duell med Gordon, men verken VAR eller Dean hadde noe å si på situasjonen. Gjestene fikk opp tempo et hakk og skapte flere skremmende gode muligheter. Richarlison (61′), Calvert-Lewin (63′), Gordon (64′) og Braithwaite (65′) utfordret et hardtarbeidende Burnley-forsvar. Tarkowski storspilte i forsvar og ryddet unna mange gode Everton-muligheter.

Gjestene fikk et stadig større grep om kampen, så da ble Lowton sendt utpå i håp om å snu vinden. Cornet (78′) og Collins (79′) forsøkte seg før Vydra ble presentert på Turf Moor. I det 84.minutt ble Lennon erstattet med McNeil.

I det 85.minutt var det Burnley sin tur til å snu kampen! Pickford måkte unna en ball og ga innkast. Taylor la inn ballen i feltet som Godfrey klarerer tullete og sender ballen til Vydra som la inn til Maxwell Cornet, sistnevnte klinket til og sendte Turf Moor til himmels med 3-2!

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse fikk Rondon en kjempemulighet til å utligne på Turf Moor som sendte ballen like til side for målet til Pope, som var fullstendig utspilt.

Kampens sluttminutter bar preg av et Everton-lag som sendte alt og alle mot Burnley-feltet. Det var en lettelse-jubel i det dommeren blåste av kampen! Tre poeng som betød utrolig mye i bunnstriden, for nå var det ett poeng opp til Everton på sikker plass.

Burnley: Pope, Roberts (Lowton 72), Collins, Tarkowski, Taylor, Lennon (McNeil 84), Westwood, Brownhill, Cornet, Rodriguez, Weghorst (Vydra 80)
Innbyttere: Hennessey, Long, Lowton, Thomas, Cork, Stephens, Barnes, McNeil, Vydra
Gule kort: Brownhill 10, Lowton 75

Everton: Pickford, Holgate (Rondon 87), Branthwaite, Godfrey, Mykolenko, Iwobi, Doucoure, Kenny, Richarlison, Calvert-Lewin, Gordon (Gray 72)
Innbyttere: Begovic, Coleman, Welch, Alli, Delph, Gray, Price, El Ghazi, Rondon
Gue kort: Holgate 3, Godfrey 53