Solid hjemmeseier

(Burnley 3-0 Barnsley): Hjemmelaget hadde god kontroll på kampen, men fansen måtte vente til etter sidebytte før de kunne slippe jubelen løs, anført av en strålende Chris Eagles vant the Clarets nok en gang på Turf Moor.

Kampen startet på det man kan kalle for elektrisk, men roet seg ned kort tid etter. Vingen Chris Eagles var som alltid farlig og skapte mange gode sjanser som kunne ha sendt hjemmelaget i føringen allerede etter to minutter. Fra midtveis uti omgangen og til sidebytte tok kampen seg opp med mange flotte sjanser og festfotball av begge lag.

Etter pausen derimot, var det et annet lag som entret banen. Anført av en strålende Chris Eagles brukte ikke laget lenger enn fem minutter etter sidebytte før stillingen sto 1-0 til the Clarets. Playmakeren ble spilt fri av Iwelumo og Elliott og fra 25 meters hold havnet kula i nettet og ledelsen var et faktum.

De lilla- og lyseblå fortsatte å presse fremover, sjansene kom en etter en og igjen anført av en Eagles som gjorde en kjempejobb. Vingen er kjent for å plage sine motstandere, noe ikke alle klarer å gjøre noe med uten å benytte seg av skitne triks, dette var igjen tilfellet og Burnley blir tildelt straffe i det 64. minutt etter at Doyle brukte hånda på ballen. Eagles igjen fra straffemerket og 2-0, hans tredje vellykkede straffe av tre forsøk.

Gjestene prøvde naturligvis å redde ære og poeng, uten hell, for i det 81.minutt dukket navnebror Iwelumo opp og satt kula inn fra tolv meter. Kampen var punktert.

Burnley: Jensen, Mears, Easton, Cort, Bikey, Cork, Marney (Alexander 88), Elliott, Iwelumo (Paterson 83), Rodriguez, Eagles (Marney 80).
Innbyttere: Duff, Edgar, Thompson, Grant

Barnsley: Steele, McEverly (Potter 61), Shackell, Doyle, Foster, Hassel (O’Brien 68), Lovre (Wood 74), Hammill, Trippier, Gray, Colace.
Innbyttere: Arismendi, Butterfield, Dickinson, Preece.

Tilskuere:14.428
Dommer: Andy Haines