Spissene gjorde jobben på the Valley

Charlton logoBurnley logo stor(Charlton 0-3 Burnley): Charlton startet frisk og flekket tenner, men kunne gjøre lite i det Ashley Barnes sendte Lancashire-laget i føringen mot slutten av første omgang.

Etter sidebytte økte Sam Vokes ledelsen på straffe etter ti spilte minutter og Michael Kightly satte inn spikeren i kisten på overtid.

Burnley startet kampen uten toppscorer Danny Ings og Kieran Trippier, noe som ga Chris Baird debut dagen etter overgangen fra Reading, samtidig som Stanislas ble foretrukket fremfor Ross Wallace.

Kampen startet rolig og det var ingen nevneverdige sjanser for Burnley i åpningskvarteret, men Arfield og Marney skapte en kjempesjanse som ble redder på steken i det 15.minutt. Minuttet senere var det hjemmelaget som kunne tatt ledelsen – Tom Heaton ville det annerledes med en kjemperedning.

Fram mot halvtimen tok kampen seg opp og ble det skapt flere muligheter av begge lag; Marney, Arfield, Vokes og Barnes for the Clarets, mens Church og Obika prøvde å sende hjemmelaget i føringen. Etter halvtimen begynte Stanislas å sprudle der han hadde flere fine  leveringer som kunne og burde ha endt med mål.

Stanislas var instrumental i det 38.minutt når et flott innlegg fant Ashley Barnes som endelig fikk sitt første mål for de lilla- og lyseblå med et flott hodestøt. 1-0 til Burnley. Samme mann kunne ha økt til både 2-0 og 3-0 innen dommeren blåste av til pause, men ble møtt av raske reflekser hos keeper Hamer.

Det må også tas med at Chris Baird hadde en god debut og var aktiv på kanten, samt en trussel foran mål de gangene han befant seg der.

Hjemmelaget fikk den beste starten i annen omgang og lot ikke Burnley slippe til, men når Sam Vokes ble felt i feltet var det lite som kunne gjøres. Tårnspissen sendte kula sikker i nettet fra krittmerket og dermed sto det 2-0 til Burnley i det 55.minutt. Målet var spissen 20. denne sesongen, for første gang i karrièren.

Etter timen våknet hjemmelaget noe til og begynte å skade farlige sjanser mot the Clarets som kan takke Tom Heaton for godt keeperspill. Charlton fulgte opp med et par halvhjertede sjanser som aldri truet Burnley. Kightly ble sluppet utpå med kvarteret igjen.

Sluttminuttene var preget av et Clarets-lag som hadde fokus på å dra i land kampen. Minuttet før fulltid var Michael Duff liggende nede etter det som antageligvis var en krampe og ble erstattet av Kevin Long.

På overtid skulle innbytter Michael Kightly vise litt magi med et flott løp som han selv startet – og avsluttet med skudd fra skrå vinkel som økte ledelsen til 3-0 og sørget for å sette spikeren i kisten.(91.min)

BURNLEY: Heaton: Mee, Shackell, Duff (Long 89), Baird, Stanislas (Kightly 74), Marney, Jones, Arfield, Vokes, Barnes
Innbyttere: Wallace, Lafferty, Treacy, Edgar, Cisak

CHARLTON: Hamer, Wilson, Wiggins, Morrison, Dervite, Green (Ajderavic 46), Cousins, Poyet (Sordell 76), Jackson, Church (Ghoochannejhad 54), Obita
Innbyttere: Thuram-Ullen, Nego, Fox

Dommer: Oliver Langfield