Sterk seier i London

(West Ham 0-1 Burnley): Den hjemvendte sønn, Jay Rodriguez sendte the Clarets i føringen mot slutten av første omgang. Chris Wood satte ballen i mål, men målet ble annullert for offside med kvarteret igjen. Burnley måtte stå imot stort Hammers-press mot slutten av kampen, men det ble en sterk seier til Burnley i London.

The Clarets startet med samme mannskap som i forrige runde, men spilte i en uvant bekledning: hvitt. Det ble en frisk start på omgangen med to angrepsvillige lag som støtte på gode og rutinerte forsvarsspillere. Kampens førte mulighet kom av Pieters (8′) etter at Vydra sørget for klabb og babb i feltet, men backen sende kula over målet til Fabianski.

Vydra (11′) forsøkte seg noen minutter senere. Et McNeill-frispark var innom tsjekkeren, men keeper Fabianski var med på notene. Etter litt bordtennis-spill, hadde Burnley en bedre periode med mye ballbesittelse, men det skjedde lite fram til første drikkepause (eller taktiske pause som det også har blitt døpt).

Antonio (25′) forsøkte seg på en salve etter den korte hvilen, men Phil Bardsley reddet mesterlig og avverget en god målsjanse. West Ham fortsatte å se mye til ballen og spillet foregikk på Burnley sin banehalvdel. Soucek (28′) og Yarmolenko (34′) fulgte opp med en gode muligheter, men forsvaret fikk ryddet opp i siste liten.

Så skjede magien. Etter litt kjemping på midtbanen havnet kula hos Charlie Taylor på venstrekanten – uten noen press i det hele tatt. Backen la inn ballen i feltet og fant Jay Rodriguez som enkelt styrke kula i tverrleggeren, spratt i skulderen til Fabianski og i mål! 1-0 til Burnley i det 38.minutt! Så vidt støvet hadde lagt seg kunne – og burde – Antonio (39′) utlignet. Deretter kom sjansene på løpende bånd Vydra (40′) fulgte opp med en spennende mulighet etterfulgt av Yarmolenko (41′).

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter uten at det skjedde noe nevneverdig på London Stadium, dermed ble det garderoben på spillerne. Etter sidebytte startet the Clarets offensivt med Vydra på hugget. Etter et par minutter roet det seg litt ned og kampen jevnet seg ut noe, så da var det tid for Chris Wood. Vydra ble ofret etter en helhjertet innsats den siste timen.

Innbytter Haller (61′) ble sendt utpå kort tid senere og fikk en kjempemulighet allerede etter sekunder på banen, men forsvaret avverget og det ble to hjørnespark istedenfor. Nick Pope hadde en strålende kamp og sørget for å holde Burnley med i kampen.

Innbytter Wood (65′) fikk en god mulighet til å øke ledelsen for the Clarets, men avslutningen var for svak og Fabianski snappet opp kula. Etter en kort drikkepause var Tarkowski liggende nede etter å ha fått albuen til Antonio i ansiktet. Litt behandling senere og kampen kunne fortsatte.

Chris Wood (75′) ville komme på scoringslisten og fikk satt inn ballen etter et flott forarbeid av Bardsley, men linjedommeren var oppe med flagget. VAR sjekket og hadde ingen motsigelser til linjedommerens avgjørelse, dermed ble målet annullert. Minutter senere var Wood (80′) nok en gang frempå og skapte trøbbel for Fabianski som vartet opp med en god redning.

Etter et lite opphold i spillet på grunn skade på Brownhill som fikk ballen rett i ansiktet, signaliserte fjerdedommeren for seks tilleggsminutter. I det første av disse ble hjemmelaget tildelt to hjørnespark og rekken ble stoppet av Nick Pope. West Ham sendte ballen i feltet gang på gang, men heroisk innsats av forsvaret og keeper Pope sørget for å the Clarets dro i land en sterk seier i London.

West Ham: Fabianski, Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell, Soucek, Rice, Yarmolenko (Haller 61), Fornals (Ajeti 85), Bowen, Antonio
Innbyttere: Randolph, Balbuena, Masuaku, Lanzini, Noble, Wilshere, Ajeti, Haller, Johnson
Gule kort: Fredericks 64

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Long, Taylor, Pieters, Westwood, Brownhill, McNeill, Rodriguez, Vydra (Wood 59)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Benson, Brady, Goodridge, Berg Gudmundsson, Thompson, Wood
Gule kort: Tarkowski 58

Dommer: Michael Oliver