Sterk seier over Brighton

(Brighton 1-3 Burnley): Chris Wood sendte gjestene i ekstase midtveis i første omgang og økte etter timen. Barnes satt inn straffe kvarteret før full tid, mens Shane Duffy reduserte minuttet senere. Burnley fortsetter å hanke poeng i Premier League.

Det ble en kamp der 4-3-3 møtte 4-4-2. Det startet friskt på Amex Stadium og Burnley presset de første minuttene, men det var hjemmelagets March (2′) og Pröpper (3′) som fikk testet ut Tom Heaton. Brighton fikk inn et par innlegg i feltet, men Burnley forsvarte seg godt og etter ti minutter jevnet det seg ut på Amex Stadium.

Burnley hadde max uflaks i det 16.minutt når McNeill sendte et skudd mot mål og traff tverrleggeren. Kula spratt til Ashley Barnes som sendte den tilbake mot mål – tro det eller ei, men han traff tverrleggeren han også! Minutter senere var Barnes atter en gang på fære på venstrekanten og denne gang var det Chris Wood (18′) som fikk opp pulsen på tribunene.

Midtveis i første omgang fikk kampen et mer fysisk preg. Taklingene ble hardere og i mange tilfeller var det den sterkestes rett. March (24′) tvang fram en fenomenal enhånds-redning av Tom Heaton, så da måtte Burnley reagere. Hjørnesparket ble etterhvert klarert og havnet hos Ashley Barnes på kanten. Barnes serverte Wood på løp med Lewis Dunk etter seg, forsvareren mistet fotfeste og falt overende. Dermed var det fritt fram for Chris Wood alene mot keeper Ryan. 1-0 til Burnley i det 26.minutt!

I det 32.minutt vartet Burnley opp med praktfullt angrepsspill som startet fra forsvaret, involverte halve laget og havnet på kanten hos Phil Bardsley (32′). Backen sendte en salve mot Mat Ryan, men det var ikke nok trykk bak skuddet og keeperen kunne enkelt plukke opp ballen. Bong (33′), Barnes (34′), Murray (35′, 42′ og 44′) og March (38′) sørget for høy underholdnings-faktor på Amex Stadium, men det ble ingen flere mål og dommeren sendte lagene i garderoben. Det må sies at Tom Heaton var enorm mellom stengene og der keeperen kom til kort, sto Jeff Hendrick på strek og avverget utligning.

Annen omgang startet, på godt norsk, med pisse-regn. Himmelen åpnet seg og Burnley presset på, mens the Seagulls jaget en utligning. Hjemmelaget skrek etter straffe i det 50.minutt etter en Barnes-talking på innbytter Anthony Knockaert, men spissen traff ball først og så klippet ned. Iskaldt kalkulert av Barnes.

Brighton presset, men Burnley forsvarte seg godt. Der forsvarsrekken ikke fikk klarert, var en skremmende god Tom Heaton på rett plass og avverget. I en god Brighton-periode med mye press, åpnet det seg rom. Et Brighton-angrep ble klarert og en berøring senere var McNeill på løp med ballen. Unggutten fant Chris Wood (61′) på venstre side og plutselig sto det 2-0 til Burnley!

Hjemmelaget sendte utpå friske bein, men Burnley var flinke til å holde på ballen og forsvare seg godt. Dette frustrere naturlig nok et hardtarbeidende Brighton-lag. I det 71.minutt skrek Brighton på straffe etter angivelig armbruk på Hendrick, men dommeren reagerte ikke og Burnley kontret. Kula havnet hos Ashley Barnes som utnyttet et fortumlet Brighton-forsvar og fosset fremover, spissen rundet keeperen og ble klippet ned. Dommeren pekte på straffemerket til frustrasjon og protester fra hjemmelaget.

Etter noen diskusjoner, stilte Ashley Barnes seg opp foran streken og gjorde ingen feil. 3-0 til Burnley i det 74.minutt!

Det var så vidt kampen ble startet igjen når Brighton-frispark ble sendt mot Burnley-feltet, der raget Shane Duffy høyest og reduserte i det 76.minutt. Denne gangen klarte ikke Tom Heaton å avverge. Ben Mee (77′) kunne ha satt spikeren i kisten minuttet senere, men kula gikk like til side for mål. Nok et rop om straffe fant sted i det 80.minutt når ballen spratt på hånden til Jack Cork, men dommeren lot seg ikke imponere og lot spillet gå. Innleggene haglet mot Burnley-feltet i sluttminuttene, men the Clarets forsvarte seg heltemodig og sto imot sterkt press.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og innleggene fortsatte å hagle, men et kollektivt Burnley-lag ryddet unna alt og dro i land en sterk og viktig borteseier!

Brighton: Ryan, Montoya, Dunk, Duffy, Bong, Gross (Bissouma 65), Stephens, Propper, March (Knockaert 46), Murray, Locadia (Jahanbakshsh 65)
Innbyttere: Button, Burn, Bernardo, Bissouma, Jahanbakhsh, Kayal, Knockaert

Burnley: Heaton, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, McNeill, Cork, Westwood, Hendrick, Barnes, Wood
Innbyttere: Hart, Gibson, Long, Lowton, Ward, Crouch, Vydra