Sterk, sjelden og viktig seier på Elland Road!

Burnley logo storleeds fc(Leeds 1-2 Burnley): Burnley startet best på Elland Road og etter flere forsøk kunne Lancashire-laget slippe jubelen løs når Scott Arfield sendte gjestene i føringen. Etter et stort Leeds-press gjennom omgangen dukker Vokes opp og økte ledelsen til 2-0 før pause. Annen omgang bar preg av en fysisk kamp og det ble bekymringer når David Jones måtte bæres av banen med skade. Leeds fikk hull på byllen ti minutter før fulltid, men klarte aldri å score flere mål og Burnley skrev dermed ett nytt kapittel i Dyche-boken.

Manager Dyche gjorde ingen endringer i lagoppstillingen fra laget som vant 3-0 i midtuken, mens Leeds lot som forventet både Byron og White starte. The Clarets startet offensivt og kom til en halvsjanse allerede etter to minutter der Vokes til slutt ble møtt av et solid midtstopper-par som stoppet spissen og avverget muligheten. Både Marney og Vokes testet ut keeper Kenny ved et par anledninger som fikk mye å gjøre i åpningskvarteret

Ikke overraskende var kampen fysisk og førstemann som ble liggende nede etter en tøff duell var Ings som kolliderte med Austin, spissen ble liggende nede en kort stund og fikk behandling, men var raskt på bena igjen. Leeds fikk en fin sjanse like etter kvarteret når McCormack mottok ballen og sendte den til Varney som ikke klarte å utfordre Heaton.

Like etter var det Burnley som var på hugget; Trippier fosset på kanten og fant Ings som sendte kula retning mål og traff to forsvarere på sin ferd før den trillet til Scott Arfield som trengte to forsøk på å sendte the Clarets i føringen med sitt andre mål på to kamper. 1-0 til Burnley i det 17.minutt.

Leeds hevet spillet sitt – godt hjulpet av en høytlytt hjemmepublikum – og skapte sjanser på samlebånd, men et organisert Clarets-forsvar og en dose flaks sørget for at the Clarets fortsatt var i føringen. Etter en periode med et dominerende Leeds, begynte gjestene å smått komme til.

På motsatt side sto et solid Leeds-forsvar som også ryddet unna det som var og gjorde dagen vanskelig for unge Ings som ikke fikk nødvendig rom, men det gjorde derimot Sam Vokes. Leiesoldat Michael Kightly la inn kula til Sam Vokes som også trengte to forsøk; det første ble avverget av keeper Paddy Kenny som måtte strekke på armer og ben, men var sjanseløs på returen og Vokes kunne enkelt sendte kula i nettet. 2-0 til the Clarets etter 42.minutter!

Etter sidebytte var det en åpen start der begge lag spilte friskt og det var mye kjemping om ballen, men noe lenger mellom målsjansene. Når de først dukket opp var sjansene helt klart farlige og kunne resultert i jubel hvor Vokes var nære for the Clarets’ del, mens Danny Ings kom nærmest ti minutter uti annen omgang, men spissen sendte kula utenfor.

Hjemmelaget byttet ut høyresiden sin etter timen som ga Leeds en ny frisk pust og følgelig mer offensivt innstilt. Midtveis i annen omgang ble det noe dramatikk når Leeds ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren som McCormack sendte mot Burnley-buret, men Tom Heaton presterte en kjemperedning og avverget til fortjente gratulasjoner av lagkameratene.

Det ble bekymringer i Burnley-troppen når innbytter Poleon på kynisk vis klippet ned David Jones og sistnevnte måtte tas av banen på båre til bekymring fra benken. David Edgar ble erstatteren i hjertet av midtbanen og bidro til å sto imot trykket the Whites skapte.

Etter å ha blitt møtt av en bunnsolid Tom Heaton gjennom hele omgangen ble Leeds tildelt frispark som innbytter Matt Smith satte inn kula med hodet fra bakerste stolpe i det 79.minutt. Hjemmelaget fikk blod på tann og satte inn nok et gir til et oppmuntret hjemmepublikum – det ble en nervøs avslutning på Elland Road.

Leeds’ innbytter satt sitt preg på sluttminuttene og spesielt Smith gjorde det vrient for Lancashire som måtte bite tennene sammen og kjempe med nebb og klør. Da fjerdedommeren signaliserte seks tilleggsminutter, hovedsaklig takket være Jones’ skade, var det klar for en nervøs avslutning på en tøff kamp.

Leeds’ Austin fikk en kjempesjanse i det andre tilleggsminutter, men sendte ballen høyt over Tom Heaton i buret. I det siste tilleggsminutt ble hjemmelaget tildelt frispark som fikk nesten alle Leeds-spillere til å møtes foran Tom Heaton, men ballen fløy høyt over! Fantastisk seier til Burnley som ikke hadde vunnet på Elland Road på ni år!

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Jones (Edgar 68), Marney, Arfield, Kightly (Stock 82), Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Lafferty, Stanislas, Treacy, Edgar
Gule kort: Jones 53

Leeds: Kenny, Pearce, Murphy (Poleon 57), Austin, Varney (Smith 75), White, Tonge, Diouf, Wootton, Byram (Green 57), McCormack
Innbyttere: Hunt, Brown, Cairns, Mowatt
Gule kort: Poleon 70, Tonge 89

Dommer: L Probert
Tilskuere: 26.465 (1.063 Burnley)