Sterk, sterk seier på Turf Moor

(Burnley 2-1 Wolverhampton): Det ble spissenes kveld på Turf Moor der både Barnes og Wood nettet på Turf Moor. Det så lenge ut til å bli en fullkommen kveld i Lancashire, men Silva ville det annerledes og reduserte på straffe for gjestene. Burnley dro det i land og sikret tre viktige poeng.

Manager Dyche gjorde ett bytte i forkant av oppgjøret mot ulvene til Nuno Espirito Santo; Jay-Rod viket plassen for Ashley Barnes. Et spennende valg siden Barnes ikke har scoret mål på 17 kamper. Vydra byttet ut med keeper Norris på benken som betød at Burnley stilte med to keepere på benken. Espirito Santo på sin side vartet opp med fire bytter.

Hjemmelaget startet friskt og det tok ikke mange minuttene for innleggene å fly i Wolves-feltet, men kvaliteten var ikke den beste og keeper Patricio hadde full kontroll. På motsatt side hadde Pope kontroll over egen boks. Burnleys første skudd retning mål var signert Ashley Barne (10′), skuddet skadet nesten en uskyldig spurv som tilfeldigvis fløy over Turf Moor.

Det ble litt bekymringsfullt i det 14.minutt når Ben Mee på mesterlig vis taklet Semedo og pådro seg en smell. Kapteinen klarte å holde seg på gresset, men det var tydelig at han var ukomfortabel og smertepreget. Wood (15′) fulgte opp med et skudd like over mål.

I det 21.minutt måtte Mee få litt behandling av legene før han fortsatte kampen. Neto (23′), Lowton (25′) og Barnes (27′) forsøkte seg før halvtimen var spilt. Sistnevnte noterte seg kampens første ordentlige mulighet som ble sendt rett på Rui Patrico fra kort hold.

I det 34.minutt fikk the Clarets frispark i farlig posisjon, like utenfor feltet. Gjestene klarerte, kontret mot Pope, før Burnley gjengjeldte prosessen og plutselig hadde Charlie Taylor tatt den lange veien fra eget felt og inn i dypet til Wolves der han la inn ballen i feltet. På motsatt ende var Ashley Barnes som stanget ballen i nettet. 1-0 til Burnley og Taylor fortjener virkelig en utmerkelse for den løpeturen! 100 meter’n på strak arm.

Neves (37′) og Brownhill (39′) forsøkte seg før støtteapparatet nok en gang måtte utpå banen for å ta en titt på Tarkowski og Otasowie etter hodeduellen deres. Noen minutter senere var begge tilbake på gresset.

Barnes sparket i gang annen omgang og etter fem minutter var Brownhill (49′) nærme en 2-0, men kula gikk like til side for mål. Så brettet Chris Wood (51′) opp ermene og viste hvordan det skal gjøres. Et frispark fra midtbanen havnet på hodet til Mee og ble sendt videre i feltet. En halvhjertet klarering og Wood befant seg plutselig alene foran keeper. En volley og 2-0 til Burnley!

Wolves sendt ut Adama Traore og det tok ikke mange minuttene før innleggene begynte å hagle inn i Clarets-feltet, men Chris Wood (64′) burde ha satt inn sitt andre for kvelden. Wolves-keeperen var med på notene og klarerte med foten. Ashley Barnes (67′) fikk en strålende mulighet til å øke han også.

Brady pådro seg en smell og ble byttet ut i det 69.minutt med Erik Pieters.. Gjestene presset på og jaget en redusering. Neves (72′) tvang fram en kjemperedning av Pope før han ble byttet ut. En uheldig avgjørelse siden Coady pådro seg en smell kort tid senere og var nok mer klar for bytte enn Neves.

Podence (78′) skremte alle med et farlig skudd fra syv meter som gikk like over mål. Med litt under ti minutter igjen av kampen ble Barnes byttet ut med Jay-Rod. Burnley holdt stand og forsvarte seg heroisk mot ulvenes angrep.

Burnley hjalp gjestene og ga dem ballen ved et par anledninger, men forsvaret skal ha mye skryt for å rydde opp. Dwight McNeill pådro seg en smell i duell med Podence og ble byttet ut med unge Josh Benson mot slutten av kampen. Akkurat i det Burnley så ut til å levere en strålende kamp klippet innbytter Benson ned Silva og straffe til Wolves. 18-årige Fabio Silva sendte ballen sendte ballen i nettet og ga ulvene et håp i det 88.minutt.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. I det førte av disse kunne Moutinho prise seg riktig over et korrupt VAR når han stemplet Brownhill som lå nede uten konsekvenser. Jay-Rod fikk derimot gult for en kynisk takling av Traore to minutter senere. På tampen av overtiden sikret ulvene et hjørnespark, men klarte ikke å materialisere det til mål.

Dermed dro the Clarets i land en viktig seier!

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Brady (Pieters 69), Westwood, Brownhill, McNeill (Benson 87), Wood, Barnes (Rodriguez 81)
Innbyttere: Norris, Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Pieters, Benson, Stephens, Rodriguez
Gule kort: Westwood 36, Rodriguez 90+3

Wolves: Patricio, Kilman, Coady, Saiss, Nouri (Traore 60), Moutinho, Neves (Vitinha 75), Otasowie (Silva 60), Semendo, Podence, Neto
Innbyttere: Ruddy, Boly, Hoever, Marcal, Perry, Vitinha, Corbeanu, Silva, Traore