Sterling sendte City videre

(Burnley 0-3 Manchester City): Manchester-laget dominerte ballen og var helt klart farligst foran mål. Etter utallige forsøk løsnet det for Sterling like etter halvtimen og samme mann økte like etter sidebytte. Torres økte like etter timen og Matt Lowton ble siste tilskudd på skadelisten.

The Clarets fikk tilbake både James Tarkowski og Ashley Barnes og stilte på sett og vis med et sterkt mannskap mot Manchester City sitt stjernegalleri. Gjestene lot spissen Paler og keeper Steffen starte i et ellers stjernespekket førstelag.

Ikke overraskede var det gjestene som startet best og innen halvtimen spilt hadde de hatt åtte skuddforsøk på Peacock-Farrell. Sterling (9′, 19′, 33′), Palmer (27′) og Rodrigo (10′) skapte de farligste sjansene. Vydra fikk en halvsjanse i det 20.minutt, men sendte kula over buret. I det 35.minutt fosset Mendy langs venstrekanten og la inn i feltet til Raheem Sterling, spissen gjorde ingen feil fra åtte-ti meters avstand og satte kula kontant i mål. 1-0 til City.

Torres (43′) og Sterling (45+1′) kom til gode muligheter mot slutten av omgangen, før dommeren sendte lagene i garderoben. Sean Dyche trengte helt klart å gi noen velvalgte ord. Det må sies at McNeill ikke imponerte noen defensivt, samtidig var det ikke så mange alternativer å benken.

Etter pausen valgte Dyche å erstatte Matej Vydra med Chris Wood. Innbytterens første hendelse var å nærmest kveste Laporte, men heldigvis gikk det bra etter litt behandling av legene. I det 48.minutt viste City nok en gang sin overlegenhet når de Bruyne fant Torres på løp, spanjolen sendte en pasning inn i feltet rett i bena på Raheem Sterling. Spissen gjorde ingen feil og satte inn 2-0 fra kort hold.

Minutter senere fikk Matt Lowton hånda til Kevin de Bruyne i ansiktet og ble liggende nede for telling. Litt behandling og backen kunne fortsette. Barnes (58′) og Sterling (61′) forsøkte seg før de Bruyne ble byttet ut med Bernardo. Sterling var instrumental i Citys tredje mål. Spissen lurte en ball forbi Long og fant Ferran Torres, spissen tok med seg kula og sendte den forbi keeper Peacock-Farrell. 3-0 til City i det 64.minutt.

Midtveis i annen omgang ble Barnes erstattet med 20-årige Benson. I det 70.minutt hadde Burnley seks skudd på mål, mot Citys 14. Sterling (71′) kunne ha økt ledelsen ytterligere og sikret et hat-trick, men keeper Peacock-Farrell avverget mesterlig. Clarets-forsvaret reddet et Palmer-innlegg på streken og avverget nok en gang Sterling.

I det 76.minutt grisetaklet Sterling Matt Lowton og pådro seg et fortjent gult kort. Lowton ble byttet ut to minutter senere med Bardsley som følge av duellen og må nok belage seg på behandling fremover. McNeill viste etterhvert mer spennende sider ved sitt angrep og fant Wood ved noen anledninger, før han selv utfordret keeper Steffen åtte minutter før fulltid. Charlie Taylor gjorde en strålende jobb med å løpet langs kanten og innlegget i feltet.

The Clarets jaget en redusering i sluttminuttene, men møtte et godt organisert City-forsvar som ryddet opp det meste. En rød tråd i denne og de tidligere kampene var at motstanderen konsentrerte seg i stor grad om Burnleys høyre side. Etter to tilleggsminutter valgte dommeren å blåse av runden og avslutte cup-eventyret for denne gang.

Burnley: Peacock-Farrell, Lowton (Bardsley 78), Long, Tarkowski, Taylor, McNeill, Brownhill, Westwood, Pieters, Vydra (Wood 46), Barnes (Benson 68)
Innbyttere: Norris, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Benson, Goodridge, Wood

Man.City: Steffen, Walker (Harwood-Bellis), Fernandinho, Laporte, Mendy, Rodrigo (Ake 73), Torres, Palmer, De Bruyne (Bernardo 64), Mahrez, Sterling
Innbyttere: Ederson, Ake, Harwood-Bellis. Bernardo, Doyle, Foden, Delap
Gule kort: Sterling 76, Bernardo 90