Stygt tap mot Pep & Co.

(Manchester City 5-0 Burnley): Det startet interessant på Etihad, men det tok ikke mer enn 22 minutter før City tok ledelsen. Mahrez sørget for to mål på fem minutter på tampen av omgangen. Silva og Foden sørget for at City ledet komfortabelt etter sidebytte.

Burnley startet med Matt Lowton og Josh Brownhill på banen som de eneste endringene fra forrige kamp. Ellers var det en ganske stor endring på benken med ikke mindre enn fem spillere fra reservene, derav to keepere.. The Clarets sliter med skader og spillere som står uten kontrakt til sommeren og stiller følgelig med kun syv innbyttere. Fem av disse har aldri sparket ball i Premier League. Kan dette være et signal til Burnley-styret?

City på sin side stiller med et fantastisk stjernegalleri der de kan unne seg å sette levende legender som De Bruyne, Sane, Jesus og Sterling på benken.. Det skulle uten tvil bli et klasseskille i Manchester. Kampen startet med ett minutts stillhet og en honnør til det som har opptatt media og samfunnet aller mest den siste tiden; corona og en død mann. Ikke overraskende startet det med City-dominans og høyt press. Burnley var modige og lot seg ikke pille på nesen. De klarte å holde igjen stjernegalleriet til Pep. Davis Silva (10′) sørget for kampens første halvsjanse på frispark, men kula hadde ingen mottaker og trillet ut.

Jack Cork hadde en god start og var flink til å stoppe spillet til City, men av en eller merkelig grunn hadde kampen en slags treningskamp-atmosfære på grunn av de tomme tribunene. Selv med falsk publikum så gjorde City det de var best på, score mål. Etter å ha stoppet et Vydra-forsøk trillet City ball og Aguero sikret et hjørnespark.

Det ble en kort variant der Bernardo Silva sendte en lang pasning til en umarkert Phil Foden 25 meter fra mål som klinket til og sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 i det 22.minutt! Like etter var det tid for en drikkepause.

Rundt halvtimen våknet Burnley og begynte å flekke tenner, men klarte ikke å bryte ned det robuste og rutinerte City-forsvaret. Det var bare en kort periode og det tok ikke lang tid før hjemmelaget fikk rettet det opp og var på hugget igjen. Zinchenko (39′) sendte et skudd på Pope, men keeperen var med på notene. Riyad Mahrez (43′) økte til 2-0 etter en herlig pasning fra Fernandinho dypt fra egen bane halvdel. Mahrez mottok kula på høyre kant, fintet unna Charlie Taylor og sendte kula i lengste hjørne.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og det ble ikke bedre når Aguero ble liggende nede etter duell med Ben Mee. Dermed ble det VAR og straffe til City. Mahrez (45+2) gjorde ingen feil og dermed sto det 3-0. Augero ble byttet ut med Jesus.

Etter sidebytte tok det ikke lang tid før City nok en gang var på hugget. En kort corner havnet hos Foden, unggutten fyrte ikke av, men sendte heller til Bernardo Silva. Sistnevnte leverte kula i feltet til David Silva på løp, som fikk en enkel jobb med å tuppe ballen i nettet. 4-0 i det 51.minutt.

Etter timen byttet manager Dyche ut Rodriguez og erstattet han med Erik Pieters. Burnleys første mulighet var signert Dwight McNeill (63′), men skuddet gikk over mål. Det gjorde ikke forsøket til Phil Foden kort tid senere. Innbytter de Bruyne satte i gang et angrep, fant David Silva som igjen fant Jesus. Sistnevnte sendte en fin pasning til Phil Foden som ikke gjorde noen feil foran mål og 5-0 i det 63.minutt.

Etter en liten drikkepause for spillene sendte Pep ut nok en villmann fra benken; Leroy Sane. Det fortsatte med City-dominans og Burnley fikk låne ballen et par ganger før City igjen tok over stafettpinnen. Et spennende bytte fant sted i det 87.minutt når unge spissen Max Thompson entret gresset. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter før marerittet ble blåst av og fokus kunne rettes på neste kamp.

Man. City: Ederson, Cancelo, Otamendi, Fernandinho (Laporte 60), Zinchenko, Foden (Sane 79), Rodri, Silva, Mahrez (De Bruyne 60), Aguero (Jesus 45+2), Bernardo Silva
Innbyttere: Carson, Laporte, Mendy, Walker, De Bruyne, Gündogan, Sane, Jesus, Sterling
Gule kort: Cancelo 61

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Brownhill, Cork, Westwood, McNeill, Rodriguez (Pieters 60), Vydra (Thompson 87)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Dunne, Long, Bornhoeft-Jensen, Pieters, Thomas, Thompson
Gule kort: Brownhill 49