Surt tap i London

(Tottenham 1-0 Burnley): Et defensivt Burnley forsvarte seg godt og veldig rutinert mot et offensivt Tottenham. Fem forsvarere stoppet det meste, men på overtid sørget Christian Eriksen for et surt nederlag.

Burnley stilte i en uvant 5-4-1 formasjon med med Kevin Long som et ekstra tilskudd i Burnley-forsvaret, men den tilsynelatende defensive formasjonen ga også rom for Taylor og Bardsley å angripe langs kantene. Hjemmelaget på sin side valgte å hvile flere av stjernespillerne. Trippier og Lennon ble gjenforent med sine tidligere tidligere arbeidsgivere.

Ikke overraskende var det hjemmelaget som startet best og ville mest i oppgjøret. Burnleys formasjon ga et klart signal at de ville sikre ett poeng i London. Tottenham så mye til ballen, men klarte ikke helt å bryte ned et kompakt Burnley-forsvar.

Burnley fikk flekket tenner etter 12 minutter, men ingen klarte å utnytte to Brady-hjørnespark. Kampens første store sjanse kom i det 18.minutt når Lamela fant Moura på løp, sistnevnte sendte en lobb over Joe Hart, men ballen gikk like til side for mål.

Hjemmelaget presset mye, men i det kampen passerte halvtimen må det sies at Burnleys forsvarsrekke på fem fungerte svært godt. På tross av dominerende ballbesittelse, var det vanskelig å bryte ned et defensivt Burnley-lag. Dersom de klarte det var Joe Hart der og ryddet opp, noe Lamela (30′) fikk erfare.

Fram mot pause fortsatte hjemmelaget å presse og ha mye ball, men klarte ikke å bryte Burnley. For å sette det i perspektiv; under et Tottenham-hjørnespark var det hele ti(!) Burnley-spillere i feltet for å forsvare. Barnes (44′) kom til en sjelden sjanse mot slutten av kampen, men innlegget fra Taylor var litt for høyt.

Etter sidebytte var det Lancashire-laget som skapte den første sjansen. Et Brady-frispark ble sendt mot utkanten av feltet, Lennon sendte den tilbake og havnet hos Barnes (48′). Spissens volley ble avverget av Kane. Litt klabb og babb endte med offside på Ben Mee.

Tottenham fortsatte å se mye til ballen, men klarte ikke å skape noe, dermed ble Christian Eriksen presentert på på Wembley. Taylor og Bardsley gjorde begge en god jobb. Formasjonen ga rom for å stoppe kommende innlegg, samtidig kunne begge delta aktivt i kontringer. Selv om det ikke var overveldende mange.

Tottenham virket å ha mistet motet midtveis i omgangen der Mee, Tarkowski og Long var solide og sterke i luften. Kane (74′) kunne fått hull på byllen etter at ballen klarte å komme seg gjennom det ellers så solide forsvaret, men da var Joe Hart redningen for the Clarets. Ytterligere forsterkninger ble sendt utpå med Son.

Klokken tikket og Tottenham virket å være stadig mer desperate i London, så Sean Dyche benyttet anledningen og presenterte Chris Wood. Spurs sendte ut Llorente og endret til en slags 4-2-4. Endringen i formasjon ga the Clarets et lite grep om midtbanen, men innbytter Llorente (85′) fikk nesten et drømmeinnhopp. Ballen gikk like til side for mål.

Etter utallige forsøk løsning det for hjemmelaget. I det første av fire tilleggsminutter kontret Tottenham og Harry Kane i feltet fant en Christian Eriksen på løp. Dansken gjorde ingen feil og satte inn 1-0 til hjemmelaget. Hjerteskjerende for Burnley som spilte veldig godt gjennom hele kampen.

Dyche sendte ut Hendrick og Vokes med to minutter igjen, men det ble et ufortjent tap på Wembley.

Burnley: Hart, Bardsley, Long, Mee, Tarkowski, Taylor, Lennon (Vokes 90+2), Westwood, Cork, Brady (Hendrick 90+2), Barnes (Wood 80)
Innbyttere: Heaton, Gibson, Lowton, Hendrick, Vokes, Vydra, Wood
Gule kort: Brady 63, Bardsley 67

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweield, Davies, Rose, Sissoko, Skipp (Son 75), Moura (Eriksen 64), Alli, Lamela (Llorente 81), Kane
Innbyttere: Gazzaniga, Eyorna, Walker-Peters, Eriksen, Son, Winks, Llorente