Surt tap, men kontroversiell dømming

(Olympiakos 3-1 Burnley): Olympiakos tok ledelsen etter et fantastisk frispark, men Chris Wood utlignet på straffe like etter halvtimen. Hjemmelaget tok tilbake ledelsen tidlig i annen omgang, men etter timen viste dommeren udugelighet av uante dimensjoner når Ben Gibson fikk sitt andre gule kort. Fortounis økte til 3-1 på straffe og Burnley har et tøft utgangspunkt til returoppgjøret.

Som forventet gjorde Clarets-sjefen flere bytter til oppgjøret i Athen og det var engelskmennene som skapte kampens første sjanser med Ashley Barnes (4′ og 10′), begge kom på hjørnespark.

I det 18.minutt gikk Kevin Long i en hard duell og hjemmelaget fikk frispark i farlig posisjon. Kostos Fortounis stilte seg foran ballen, tok fart og sendte avgårde en fabelaktig salve mot venstre hjørne. Tom Heaton kastet seg heroisk, men klarte akkurat ikke klarte å nå ballen. 1-0 til hjemmelaget!

De påfølgende minuttene var det det greske storlaget som styrte kampen, mens the Clarets slet med å finne flyten og ballen. Først etter ti minutter begynte gjestene å skape noe fremover, men skuddet til Chris Wood gikk over buret til keeper Gianniotis. Hjmmelaget skrek etter straffe når Kevin Long vant duellen med Podence i feltet, men dommeren lot seg ikke imponere.

Derimot gikk det andre veien. En smart bevegelse av Chris Wood som fikk inn kroppen rett foran ballen og en touch på kula, forsvarer Bouchalakis hadde for stor fart og løp spissen overende i feltet. Fløyta gikk og dommeren pekte på straffemerket. Spissen la fra ballen på krittmerket og tok noen steg tilbake. Fløyta gikk. Løpefart, skudd, mål! 1-1 i det 33.minutt!

Kampen åpnet seg og det ble mer jevnt fram mot pause. Gjestene skapte en god mulighet i det 43.minutt når eventyreren Gudmundsson la inn et fint innlegg og fant Chris Wood som nesten fikk sendt Burnley i føringen, men forsøket gikk like utenfor. I det dommeren blåste av kampen etter to tilleggsminutter, kunne the Clarets være fornøyde med første omgangen.

Annen omgang startet friskt. To minutter uti omgangen får begge midtstopperne til Burnley gult kort i samme situasjon og nytt frispark til hjemmelaget. Målscorer Fortounis la inn ballen og på vei mot mål stusset synderen fra utligningsmålet Andreas Boughalakis og 2-1 til Olympiakos.

Fortunis (56′) fikk satt inn et godt skudd mot Tom Heaton i en god Olympiakos-periode og to minutter senere avverget Long et forsøk av Podence (57′) og hjemmelaget fikk hjørnespark. Innlegget havnet til utkanten av Burnley-feltet til en umarkert Camara som sendte avgårde et hardt skudd rett på hånden til Ben Gibson. Dommeren dro fram det andre gule kortet – en skandaløs avgjørelse av dommeren!. Olympiakos fikk straffeKostos Fortunis stilte seg foran straffemerket og gjorde ingen feil. 3-1 i det 60.minutt.

Etter å ha sett reprise etter kampen: Ballen treffer Ben Gibson i hoften og spretter videre til hånda. (red.adm)

Gjestene forsvarte seg med nebb og klør. Det tok vel ti minutter før Burnley klarte å utfordre hjemmelaget igjen når Taylor la inn ballen til innbytter Lennon (71′). Keeper Gianniotis overbeviste ikke med redningen, men Olympiakos fikk ryddet opp. Guerrero (73′) kunne ha punktert kampen kort tid senere, men sendte kula like til side for Tom Heaton som ikke helt var med på notene.

Med kvarteret ble tårnspissen Sam Vokes sendt utpå mens hjemmelaget fortsatte å presse. Innbytteren viste fram hvorfor han ble sendt utpå i det 87.minutt når han sendte ballen i nettet på et frispark, men James Tarkowski var i offside da han mottok ballen før han spilte videre til Vokes. Fjerdedommeren la til fire minutter.

I det kampen ble blåst av kunne Burnley konstatere at et tøft returoppgjør venter på Turf Moor, men ikke et umulig et.

Olympiacos: Gianniotis, Elabdellaoui, Miranda, Vukovic, Tsimikas, Bouchalakis, Camara, Christodoulopoulos (Ansarifard 83), Fortounis (Fetfatzidiz 87), Podence, Guerrero
Innbyttere: Choutesiotis, Cisse, Torosidis, Natcho, Vrousai
Gule kort: Christodoulopoulos 44

Burnley: Heaton, Bardsley, Long, Gibson, Ward (Lennon 66), Taylor, Hendrick, Cork, Gudmundsson (Vokes 76), Barnes, Wood (Tarkowski 61)
Innbytter: Hart, Lowton, Westwood, Vydra
Gule kort: Gudmundsson 45+2, Long 47, Gibson 47+60, Taylor 75
Rødt kort: Gibson 60

Dommer: Slavko Vincic (Slovenia)