Tap i årets siste kamp

(Manchester United 3-1 Burnley): Første omgangen endte i fire mål, mens andre var et tidsfordriv. United er United og har milliardene på CV’en, men i første omgang var de rett og slett svake i forsvar uten at noen andre enn Lennon klarte å utnytte det. Ingen forventet at Burnley skulle vinne, men i denne kampen kunne – og burde – de ha scoret flere mål.

Kevin Long, Jay Rodriguez, Nick Pope og Josh Brownhill var alle ute med covid, mens Barnes, Cornet og Roberts er ute med skade. Dette ga veteranene Hennessey og Lennon startplass.

Chris Wood (3′) var første til å skremme de Gea, men sendte ballen høyt over mål. Samme mann (4′) fikk til et godt skudd kort tid senere, men sendte ballen like til side for mål. Linjedommeren signaliserte for offside. En positiv start fra the Clarets. Ronaldo (5′) sendte ballen mål over etter å lurt seg unna Tarkowski.

I det 8.minutt løsnet det for hjemmelaget. Etter flere pasninger i Burnley-feltet havnet ballen hos Greenwood som sendte ballen mot hjertet av feltet der Klovnaldo og Scott McTominay, ventet sistnevnte tok skuddet foran nesa på portugiseren og sendte ballen i nettet bak Hennessey. 1-0 til United.

Shaw (19′) traff sidenettet, så da måtte en angriper brette opp ermene. Jordan Sancho (27′) fikk ballen fra Shaw på overlapp og satte fart mot feltet hvor han ikke gjorde noen feil. Ballen traff Ben Mee på sin ferd og 2-0 til United. Målet ble kreditert Ben Mee. McTominay (35′) tvang fram en sterk redning og retur fra Hennessey, men på returen var Klovnaldo på fisketur og sørget for 3-0 mot et åpent mål etter 35.minutter.

Noen minutter senere var det Aaron Lennon sin tur til å stråle når han lurte seg unna Bailly og sendte et fint skudd mot mål og i nettet! 3-1 i det 38.minutt. Ronaldo (40′) forsøkte seg på et hodestøt, men sendte ballen høyt over målet. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter.

Etter sidebytte var Greenwood (50′) første til å teste ut Hennessey. Sistnevnte vartet opp med en veldig god redning. Kampens første bytte var Dale Stephens for Jack Cork. McTominay (63′) forsøkte seg på et langskudd og United gjorde sitt første bytte når Rafael Varane erstattet Eric Bially…

Mee (67′) og Cavani (70′) forsøkte seg før Matej Vydra ble sendt utpå og erstattet den strålende Aaron Lennon. Et noe merkelig valg siden Wood har vært meget svak, mens Lennon uten tvil har vært banens beste for Burnley. Stephens klippet ned McTominay i det 77.minutt, men samtidig må det sies at sistnevnte gjorde det meste ut av situasjonen med litt teatralske evner. Klovnaldo sendte frisparket rett i muren, Tarky trengte ett minutt på å komme seg etter redningen.

Minuttene tikket og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Fred ble sendt ut i et forsøk på å dra ut tilleggsminuttene før dommer Moss blåste av oppgjøret.

Man.U.: De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw, McTominay, Matic, Greenwood (Dalot 79), Sancho, Cavani, Ronaldo (Fred 90+2)
Innbyttere: Henderson, Dalot, Telles, Varane, Fred, Lindgard, van de Beek, Elanga, Rashford

Burnley: Hennessey, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeil (Pieters 83), Cork (Stephens 58), Westwood, Berg Gudmundsson, Lennon (Vydra 68), Wood
Innbytter: Norris, Bardsley, Collins, Pieters, Stephens, Thomas, Vydra