Tap på Turf Moor

Burnley logo storHuddersfield Town FC(Burnley 0-1 Huddersfield): Burnley tok imot Huddersfield i en kamp der begge lag trengte poeng for å nå sine ambisjoner, men første omgang bød på få, men fine sjanser og to skader.

Annen omgang bød på underholdning, men imot spillets gang tok gjestene ledelsen og sto stand mot et Burnley som ikke klarte å ta tilbake.

Danny Ings fikk starte kampen til fordel for Junior Stanislas som varmet benken, mens gjestenes leiesoldat Theo Robinson startet mot the Clarets. Unge Ings brukte ikke mange minuttene til å vise seg fram – det samme gjorde Keith Treacy som med sine innlegg var en trussel mot the Terriers, men det ble ingen store sjanser.

Kampen fikk en lei vri etter kvarteret da Dean Marney pådro seg en smell og måtte byttes ut mot Dane Richards som fikk ta over på kanten. Kampens første sjanse kom etter 22 minutter når Keith Treacy viste gode ferdigheter med en fin vending og skudd mot det nederste hjørnet og keeper Smithies fikk så vidt fingrene på ballen.

Samme mann var på den igjen rundt halvtimen, men igjen var keeper Smithies i veien og sendte ballen ut til hjørnespark. Innbytter Richards viste seg også fra positive sider med sin fart og gode løp. I kampens avsluttende minutter havnet to Huddersfield-spillere i en hodeduell og Gobern ble byttet som utfallet av duellen.

Charlie Austin prøvde på et skudd fra avstand mot slutten av omgangen og fulgte opp med en god sjanse minuttet senere takket være flott forarbeid av Danny Ings. Ings var igjen sentral i sjansen som dukket opp like etter, men denne gang var det Keith Treacy som ikke traff ballen riktig. Gjestene skapte det siste før dommerne blåste av omgangen og ropte på hands når Charlie Austin blokkerte et skuddforsøk like utenfor feltet, men redningen var etter boka.

Begge lag løp uendret ut på banen og det var hjemmelaget som skapte den første sjansen etter en tabbe av Gerrard som Charlie Austin snappet opp og fosset fremover langs kanten, ved dødlinja la han inn ballen mot Dane Richards, men jamaicaneren sendte ballen utenfor.

55 minutter viste klokken når leiesoldat Robinson fikk alt for mye rom på kanten, fosset fremover og la inn ballen til James Vaughan som etter litt klabb og babb puttet ballen i nettet bak Lee Grant og sendte gjestene i føringen imot spillets gang. Målet rystet the Clarets og noe måtte gjøres, dermed satte sjefen inn to friske bein rundt timen.

The Terriers frustrerte the Clarets som kom til to store sjanser, først viste Sam Vokes hodestyrke og like etter var Austin uhyre nære en utligning. Etter 83 minutter kunne Theo Robinson ha satt spikeren i kisten, men klarte ikke å utnytte situasjonen og sendte kula rett på keeper Grant. De lilla- og lyseblå prøvde å svare og var veldig nære, men klarte aldri å utligne og gikk dermed poengløse nok en gang av banen.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Shackell, Long, Stock, Marney (Richards 15) (Sam Vokes 61), McCann (Bartley 63), Austin, Ings, Treacy
Innbyttere: Paterson, Edgar, Bartley, Stanislas, Jensen
Gule kort: Stock 45, Austin 61, Trippier 75, Shackell 78

Huddersfield: Smithies, Dixon, Gerrard, P Clarke, Woods, Gobern (Arfield 40), Danns, Scannell, Clayton, Robinson, Vaughan (Novak 85)
Innbyttere: Norwood, Lee, Hunt, Lynch, Bennett
Gule kort: Gerrard 3, Clayton 78, Arfield 80

Dommer: Mark Halsey
Tilskuere: 11,266 (757 Huddersfield)