Tapte med ti mann

(Nottingham F. 2-0 Burnley): En jevn, men relativt tam første omgang kunne ikke tilby noe annet enn et rødt kort til Bartley. Andre omgang var allerede dømt til å være en forsvarskamp for Lancashire-laget, som holdt stand fram til 72 minutt da innbytter McGoldrick satte inn kampens første mål på City Ground, før han punkterte kampen tre minutter på overtid og Nottingham Forests tapsrekke ble snudd, mens Burnleys ble forlenget til fire strake tap.

Eddie Howe gjorde ikke de store byttene til dette viktige oppgjøret, men lot Jack Cork, Marvin Bartley og Danny Fox starte, til fordel for Chris Iwelumo, Brian Easton og toppscorer Jay Rodriguez. Sistnevnte var heller ikke på benken etter å ha pådratt seg en small før kampen og Howe lot heller leiesoldat Delfouneso starte på City Ground.

Kampen startet jevnt og begge lag hadde sin andel ballbesittelse i løpet av kampens første havltime, tross hjemmelagets noe aggressive spillestil. Jack Corks presise pasninger og tilstedeværelse hjalp uten tvil på lagets stemning som virket oppmuntret og selvsikre. Mesteparten av spillet foregikk på midtbanen med Bartley og Cork som sto for Burnleys kjemping – men kampen første halvsjanse kom ikke før det var spilt 25 minutter; hjemmelagets McCleary klinker til fra nesten 30 meter, men ballen flyr i tribunen.

Burnley fikk kampens- og sin første store sjanse takket være Chris Ealges som fosset fremover, klinket til kula fra 12 meter, men Camp sørget for å sende ballen ut til hjørnespark – uten resultat. Like etter skjedde en noe lei hendelse; Marvin Bartley felte Chambers til hjemmelagets store tydelige hysteri, hvorpå dommeren svarte med å gi den tidligere Bournemouth-spilleren direkte rødt kort – en relativt krass avgjørelse i det 32.minutt. Fram mot pause flekket Nottingham-laget tenner med McGugan i spissen, men det var målløst når dommeren blåste av.

The Clarets løp ut på banen i andre omgang vel vitende at de var underdogs, men var ikke villige til å gi opp av den grunn – selv om signalene var i sjangeren «vi er tilfreds med et poeng». Fem minutter spilt gjør dommeren nok en kontroversiell avgjørelse når Earnshaw kaster seg foran Bikey, dommeren gir Bikey gult (!) og et frispark til Forest..

Forest satte igang sitt angrepsmaskineri og sendte flere angrep retning Jensen i buret; dansken presterte en mektig redning etter 56 minutter når McGugan klinket til et frispark like utenfor feltet som Jensen reddet med klasse! Utover i omgangen ble Burnley presset dypere og dypere med stopperduoen Bikey og Duff som fikk stadig mer å gjøre, men det må sies at begge satte inn flere viktige taklinger og avverget flere Forest-muligheter.

Lancashire-laget viste at de også hadde noen angreps-ferdigheter på lager med Eagles, men det sto fortsatt målløst etter timen spilt. 63 minutter var spilt når kampens første bytte ble foretatt: Ross Wallace inn for Chris Eagles – et taktisk bytte av Howe. Det ble litt fram og tilbake utover omgangen hvor hjemmelaget viste seg fra positive sider, men hvor også Marney produserte Burnleys deres største sjanse etter 66 minutter, men skuddet gikk rett på keeper Camp.

Duff dro i en Forest-trøye, gult kort og frispark like utenfor feltet; innbytter David McGoldrick med forsøket som klinket til og traff McGugan, endret retning og havnet i nettet. 1-0 til Nottingham Forest etter 72 minutter. Hjemmelaget fortsatte å presse, jakte 2-0, skapte noen fine sjanser og fikk publikum til å holde pusten – Burnley satte inn stormangrep mot slutten, sendte spillere fremover og gjorde det de kunne for å sikre seg i det minste et poeng. Dessverre gikk det ikke slik, for igjen var det McGugan og McGoldrick som samspilte pent og sistnevnte sørget for 2-0 tre minutter på overtid.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Duff, Bikey (Thompson 86), Marney, Cork, Bartley, Eagles (Wallace 64), Delfouneso, Elliott (Iwelumo 80).
Innbyttere: Carlisle, Alexander, Duffy, Grant.
Rødt kort: Bartley 32
Gult kort: Bikey 48, Fox 65, Duff 72

Nottingham Forest: Camp, Konchesky, Chambers, Morgan, McCleary, McKenna, Moussi (Majewski 71), Tudgay (McGoldrick 71), McGugan, Earnshaw, Moloney (Gunter 82).
Innbyttere: Adebola, Boyd, Bennett, Darlow.
Gule kort: McKenna 33

Dommer: Jon Moss