Tapte must-win-kampen mot Norwich

(Norwich 2-0 Burnley): Norwich fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål. Det gikk litt begge veier der begge lag skapte muligheter og hadde sine perioder før Pukki satte inn 2-0 ti minutter før slutt. Den kampen the Clarets burde, skulle og måtte vinne endte med et velfortjent tap.

Norwich tok et sterkt poeng mot Brighton i forrige runde, mens Burnley klarte å dra hjem en enda sterke seier mot Everton. Ironisk nok endte begge disse motstanderne å vinne sine kamper denne runden, og det mot hard motstand: Arsenal og Manchester United.

I bunnoppgjøret på Carrow Road fikk også Aaron Lennon fikk sin 600.karrièrekamp. Kampen startet med et avbrudd når McLean fikk en utilsiktet albue fra Tarkowski i bakhodet. Norwich noterte seg kampens første mulighet av Rashica (4′) etterfulgt av Rodriguez (5′).

I det 9.minutt sørget Pierre Lees-Melous for et hjørnespark og fra flagget sørget samme mann for at skuddet som havnet i utkanten av 16.meteren, gikk rett i nettet forbi hele fem Burnley-spillere. Målet var franskmannens første mål siden overgangen fra Nice.

The Clarets flekket tenner og skrapte uro foran Norwich-målet, men hjemmelaget sto stand. Pukki (16′) og Normann (17′) var nærmere en økt ledelse enn det Burnley var å utligne. Cornet (26′) tvang fram en fin redning fra Krul, men Burnley virket mer nervøse enn de burde og det åpnet for at Norwich hadde enkelt fikk et overtak.

Westwood (32′) ga et halvhjertet forsøk med skudd over mål og ni minutter senere fikk Burnley i farlig posisjon; 20 meter meter fra mål. Brownhill (41′) sendte skuddet over mål og fra kameravinkelen på motsatt side av banen kunne man se en tydelig oppgitt Tarkowski. Forståelig nok. Sluttminuttene bød på tre hjørnespark der Lowton (43′) kom nærmest på en fin volley. To tilleggsminutter senere var lagene i garderoben. Selv om the Clarets giret opp de siste ti minuttene av omgangen, var det uten tvil skuffende prestasjon.

Etter sidebytte var Rashica (47′) første til å teste ut Pope. Burnley fortsatte med sine latterlige lange pasninger som ble klarert gang på gang, uten at gjestene gjorde noen som helst forsøk på justere spillestilen. Istedenfor valgte Dyche å bytte ut Weghorst med Vydra, usikkert om det skyldes en skade eller taktikk.

McNeil ble sendt ut med litt under en halvtime igjen av kampen og innbytteren vartet opp med en finfin pasning til Maxwell Cornet, som var fullstendig umarkert og hadde den enkleste jobben med å sette ballen i nettet fra en meter. Ballen gikk over mål.. Rodriguez (66′) fulgte opp med en heading over mål. Lowton (67′) fulgte opp med et skudd utenfor. Til tross for stygge bomskudd, så skapte iallefall Burnley litt mer.

I det 70.minutt ble tre spillere liggende nede etter en stygg hodeduell; Cornet, Rodriguez og Byram. Et frispark i det 78.minutt kunne ha punktert kampen når Pukki sendte ballen like over målet til Pope. Rashica (80′) tvang fram en sterk Pope-redning.

Med seks minutter igjen av kampen ble Ashley Barnes sendt utpå, uten at det hjalp noen verdens ting. I det 85.minutt fant Normann plutselig Teemu Pukki på fart mot feltet, finnen gjorde ingen feil og sendte ballen inn ballen i nettet. 2-0 til Norwich og game over.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det første av disse fikk Vydra (90+1′) en spennende mulighet til å finne Barnes, men ballen traff nettaket. Brownhill (90+4′) noterte seg kampens siste sjanse før dommeren blåse av kampen.

Norwich: Krul, Byaam, Hanley, Gibson, Giannoulis (Williams 83), Normann, McLean, Dowell, Lees-Melou (Rupp 68), Rashica, Pukki (Tzolis 89)
Innbyttere: Gunn, Aarons, Sørensen, Williams, Zimmermann, Rowe, Rupp, Springett, Tzolis
Gule kort: Lees-Melou 26

Burnley: Pope, Taylor, Collins, Tarkowski, Lowton, Cornet, Westwood, Brownhill, Lennon (McNeil 63), Weghorst (Vydra 55), Rodriguez (Barnes 84)
Innbyttere: Hennessey, Long, Roberts, Thomas, Cork, Stephens, Barnes, McNeil, Vydra
Gule kort: Taylor 78

Dommer: Michael Oliver