Tapte tross godt spill

(Burnley 1-3 Aston Villa:) Burnley spilte ikke dårlig, men Villa var bedre og mer kliniske foran mål. Cornet sørget for et trøstemål på overtid, men Ings, Buendia og Watkins sørget for at poengene gikk til Birmingham denne runden.

Mike Jackson gjorde ett bytte fra forrige kamp; Ashley Barnes erstattet Matej Vydra. Sistnevnte var ikke å se på benken grunnen kneskade. Jay er heller ikke med som følge av en hamstring-skade.

Gjestene sparket i gang kampen og åpningsminuttene bar preg av at det kom til å bli et bikkjeslagsmål med tøffe dueller. Etter noen halvhjertede forsøk, frispark og hjørnespark sørget Danny Ings for å åpne målkontoen på Turf Moor. Ballen havnet hos Buendia på midtbanen, som sendte en stikker videre til Ings på løp. Clarets-forsvaret trodde spissen var i offside, men det var han ikke. Omkring 13 meter fra mål sendte han ballen i nettet bak Pope. 1-0 til Aston Villa i det 6.minutt. En ting skal Ings ha, han feiret ikke målet nevneverdig – en respektabel gest av den tidligere Burnley-spissen som har en høy stjerne på Turf Moor den dag i dag.

Burnley klarte ikke helt å få et grep om kampen, men forsøkte deg ved et par anledninger uten at det førte til noen direkte skuddforsøk. Weghorst (25′) forsøkte seg, men det hele så mørkt ut når Emiliano Buendia økte ledelsen i det 30.minutt. Et sterkt press fra gjestene havnet ballen hos Lucas Dinge som vendte og klinket til- skuddet var ikke det beste, men traff et Burnley-bein på veien, endret retning og dermed var Pope utspilt. 2-0 til Villa.

McNeil (36′ og 42′) og Roberts (43′) kom nærmest det som kunne ha vært en redusering, men manglet skuddkraften ved alle anledningene. Etter to tilleggsminutter ble lagene sendt i garderoben og the Clarets hadde grunn til å være misfornøyde – selv om Villa var mer kliniske i avslutningene så sto det 11-5 i skuddforsøk.

Annen omgang startet på verst tenkelig vis for the Clarets. James Tarkowski pådro seg en skade under etter ett minutt etter start og ble byttet ut med Kevin Long. Ashley Barnes tok over kapteins-bindet. Watkins (47′) og Lennon (49′) forsøkte seg men Ollie Watkins for 3-0 i det 52.minutt. Gjestene snappet opp ballen fra et Burnley-angrep, kontret og kula havnet hos Johan McGinn som la inn i feltet til en umarkert Watkins som skallet inn kula. Game over.

Villa var farligst og skapte flest muligheter, mens Burnley ble tvunget til å forsvare mer enn de fikk angrepet. De gangene the Clarets var frempå, ble de effektivt stoppet av gjestene. Noe måtte gjøre så Cornet erstattet Lennon. Watkins (66′) forsøkte seg før Burnleys tredje og siste bytte fant sted. Pieters erstattet Barnes, og kapteinsbindet gikk videre til Cork.

Villa sendte utpå noen friske bein i Ashley Young og Coutinho. Klokken tikket til fulltid og fjerdedommeren signaliserte tre tilleggsminutter. I det første av disse, startet the Clarets et angrep fra Pope som fant Pieters – sistnevnte sendte en lang ball mot Maxwell Cornet på stromløp. Cornet rundet keeper Martinez og sørget for et trøstemål på Turf Moor. 3-1 i det 91.minutt.

Burnley: Pope, Roberts, Tarkowski (Long 46), Collins, Taylor, Lennon (Cornet 65), Cork, Brownhill, McNeil, Barnes (Pieters 71′), Weghorst
Innbytter: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Pieters, Thomas, Cornet, Costelloe, Stephens
Gule kort: Brownhill 68

Aston Villa: Martinez, Dinge, Mings, Konsa, Cash, Chambers (Chukwuemeka 67), Douglas Luiz, McGinn, Buendia (Coutinho 79), Watkins, Ings (Young 73)
Innbyttere: Olsen, Feeney, Iroegbunam, Young, Chukwuemeka, Coutinho, Nakamba, Sanson, Traore
Gule kort: Dinge 20, Watkins 45