Tilbake på topp etter seier over Barnsley

Burnley logo storbarnsley fc(Burnley 1-0 Barnsley): Første omgang var jevn og todelt der begge lag hadde sine perioder, men det ble målløst i det dommeren blåste av til pause. Etter sidebytte var Burnley umiddelbart på hugget anført av en strålende Danny Ings, men det var Michael Kightlys første mål for the Clarets om utgjorde forskjellen. Det måtte en tabelljumbo til for å sende Burnley tilbake til topps.

Oppgjøret startet med gode nyheter for Clarets-fansen; Danny Ings ble friskmeldt. Det var ikke nok tid til å friskmelde Dean Marney, men Michael Duff fikk starte igjen etter å ha måtte stå over forrige runde grunnet karantene.

Kampen startet med to kjappe sjanser av Sam Vokes og en av David Jones, men de lilla- og lyseblå fikk ikke hull på byllen så lett. Paddy McCourt skapte gjestenes første sjanse seks minutter etter start før det roet seg ned og tok seg opp midtveis i omgangen når Kieran Trippier leverte en flott pasning som toppscoreren sendte like utenfor.

Derfra var det gjestene som presset på og hadde en god ti minutter periode, men heller ikke the Tykes klarte å overliste Tom Heaton som sørget for klasse redninger de gangene det var behov for det. Fram mot pause var det kjemping om ballen og halvsjanser, men det var målløst i det dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte var det et offensivt Burnley som presset mest og ga klare tegn at de ville ha noe i dette oppgjøret – nærmest var Danny Ings som fikk tre gode sjanser innen timen var spilt.

Leiesoldat Michael Kightly sto for flere gode innlegg, men det var noe hent annet han vil bli husket for. Vingen mottok kula like utenfor feltet i det 65.minutt og sendte av gårde en flott skru med vestre som havnet i det lengste hjørnet og 1-0 til Burnley. Kightlys første mål for de lilla- og lyseblå.

Gjestene brukte noen minutter på å samle seg og var veldig nære en utligning, men det ble bare forsøket. Midtveis i annen omgang mottok Sam Vokes kula og sendte den i nettet, reprisebildene sier det var 50/50 og linjedommeren brukte lang tid før reaksjonen kom – til liten begeistring fra hjemmefansen.

Kort tid senere var tårnspissen igjen på fære, men denne gangen fløy kula høyt over. Scott Arfield ville også vise seg fram, men heller ikke skotten klarte å øke ledelsen..

Fjerdedommeren antydet fire tilleggsminutter og ga gjestene blod på tann som kom til flere hjørnespark. Det ble ingen flere mål på Turf Moor og Burnley tok dermed tilbake førsteplassen da QPR spilte uavgjort mot erkerivalene Blackpool og Leicester gikk på en smell om Brighton.

BURNLEY: Heaton, Shackell, Trippier, Mee, Duff, Kightly (Stanislas 85), Jones, Stock (Edgar 75), Arfield, Vokes, Ings
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Long, Hewitt, Noble
Gule kort: Stanislas 90+4

BARNSLEY: Butland, Tudgay, Wiseman, Etuhu (Scotland 69), Ramage, McCourt (Pedersen 80), Mellis, Kennedy, Cywka (O’Brien 75), Perkins, Cranie
Innbyttere: Dawson, Fox, Hassel, M’voto
Gule kort: Tudgay 54

Dommer: J. Adcock
Tilskuere: 11,462 (726 Barnsley)