Tilleggsminutter satte stopper for seiersrekken

(Burnley 0-1 Reading): The Clarets hadde ikke vunnet over Reading på fire forsøk og den statistikken måtte nok en gang forskyves, for det var ikke mindre enn ni tilleggsminutter som sørget for at Burnley gikk på en smell.

Noen Clarets-spillere burde nok ha blitt hvilt til dette oppgjøret, men manageren var lojal mot troppene som sørget for de foregående seirene og lot samme mannskap starte storkampen mot Reading. Kampen startet friskt med et Burnley-lag som sendte angrep mot Federici i mål, men ingen klarte å bryte barrièren og midtveis i omgangen kan hjemmelaget takke dommeren; ballen havnet etterhvert i nettet, men mannen i sort mente at det var offside og stillingen var fortsatt uavgjort når det ble blåst til pause.

Etter sidebytte var det lite som endret seg og de lilla- og lyseblå hadde fortsatt problemer med å få hull på Reading-byllen og midtveis i annen omgang ble Tabb slått rett ut etter et Grant-skudd, midtbanespilleren ble omsider byttet ut, men det tok ganske mange minutter før mannen var på bena igjen og på banen. Den tiden det tok å få Tabb på bena igjen ble naturlig nok lagt til og i dette tilfellet var det ikke mindre enn ni minutter.

Mot slutten av kampen og da i det niende tilleggsminutt dukket innbytteren for skadde Tabb, Karacan opp og sørget for å punktere kampen med et mål like før dommeren blåste av kampen. Til manges frustrasjon var nok resultatet en rettferdig gjenspeiling av kampen, for til tross for flere sjanser var det ikke et det inspirerende og engasjerte Lancashire-laget fansen var vant med å se som spilte på Turf Moors grønne gress.

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Amougou, Bartley, McCann, Wallace, Rodriguez, Austin, Stanislas (Treacy 54).
Innbyttere: Mee, Marney, Hines, Stewart.
Gule kort: Trippier 36, Amougou 85

Reading: Federici, Cummings, Pearce, Gorkss, Mills, Tabb (Karacan 73), Leigertwood, McManuff (Hunt ht), Church (Manset 81), Le Fondre, Robson-Kanu.
Innbyttere: Harte, McCarthy.
Gule kort: Mills 87

Dommer: Philip Gibbs.
Tilskuere: 13,664