Tredje strake poengdeling – uten baklengsmål

Burnley logo storSunderland(Burnley 0-0 Sunderland): Burnley gikk på sin tredje strake uavgjort i Premier League og den tredje uten baklengsmål. Hjemmelaget fikk en god start og skapte mange sjanser, hvor Sunderland etterhvert fikk et grep om kampen, men heller ikke de klarte å få hull på byllen.

Begge lag traff stolpene og dermed ble det poengdeling på Turf Moor. Selv om the Clarets ikke har vunnet denne sesongen så sender tre kamper på rad med rent bur ut streke signaler.

George Boyd fikk sin debut for Burnley på Turf Moor og Sordell startet for skadde Danny Ings.

Hjemme-debutanten Boyd fikk en god start og sto for kampens første halvsjanse allerede etter sekunder spilt, men Wes Brown avverget i sisteliten og sørget for et hjørnespark til de lilla- og lyseblå. Kieran Trippier testet også ut Vito Mannone med et langskudd, mens Lukas Jutkiewicz spilte fri en godt plassert Sordell som burde ha sendt hjemmelaget i føringen etter fem minutter – noe som John O’Shea avverget med sterkt press.

Gjestene klarte ikke å følge opp i åpningsminuttene når Jones løp fra Rodwell og serverte «the Juke» Jutkiewicz, men nok en gang fikk Brown en tå på ballen som havnet i hendene på Mannone. Gjestene fikk svart umiddelbart når Giaccherini testet ut Tom Heaton, som reddet komfortabelt.

Burnley fortsatte å presse og igjen var David Jones instrumental i angrepet når han fant George Boyd i feltet, men også her gikk ballen rett på keeperen. Kampen roet seg etterhvert noe og the Black Cats fikk se mye til ballen selv om ikke ble skapt nevneverdig. Mot slutten av omgangen prøvde Wickham seg, etterfulgt av Jutkiewicz før dommeren sendte lagene til pause.

Etter sidebytte var Jack Rodwell førstemann til å skape noe når han sendte avgårde et skudd mot Heaton i det 53.minutt og gjestene fulgte opp tre minutter senere med en sterk kontring arrangert av Adam Johnson og Giaccherini – el kapitan Shackell ryddet opp. Gjestene var på hugget og rundt timen var det Wickham igjen nære, men ballen gikk utenfor.

Burnley fant tonen, presset Sunderland og i det 68.minutt kombinerte Jutkiewicz og Arfield godt, de sistnevnte ut av ingenting sendte en salve mot Mannone som reddet mesterlig. Jutkiewicz ville ha starffe øyeblikk senere, men dommeren var ikke imponert. Samme mann ga Turf Moor håp i det 77.minutt, når han rundet O’Shea og sto plutselig alene med keeper Mannone som igjen reddet mesterlig. Klokken tikket og i det 81.minutt dukket Barnes opp med et stolpeskudd etterfulgt av Jutkiewicz som heller ikke fikk hull på byllen.

På overtid var dfet an Aanholts tur til å prøve seg, men Tom Heatons fantastiske redning sørget for at ballen traff stolpen og spratt ut.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield, Marney, Jones (Wallace 85), Boyd (Reid 90), Sordell (Barnes 62), Jutkiewicz.
Innbyttere: Gilks, Keane, Ward, Kightly.