Tredje strake seier

Millwall fcBurnley logo stor(Millwall 0-2 Burnley): Burnley hadde god kontroll på første omgang og i det klokken viste 19 minutter sendte Sam Vokes Burnley i føringen etter et herlig forarbeid av Junior Stanislas. Fram mot pause kom hjemmelaget seg inn i kampen igjen, men gjorde ikke nok til å utligne på the Den. Etter sidebytte var Millwall mest på hugget og ville mest, men Danny Ings økte ledelsen like før timen. Det ble skapt sjanser på begge ender, men det var the Clarets som vant og dro i land sin tredje strake seier på rad.

Chris McCann returnerte til lagoppstillingen, men Michael Duff pådro seg en smell på trening og måtte stå over kampen noe som åpnet for David Edgar i stopperposisjon. Kevin Long ble som kjent før kampen også skadd på trening, noe som åpnet for 19-årige Tom Anderson. Martin Paterson varmet benken sammen med Brian Stock, mens Millwall lot Nathan Tyson få sin debut.

The Clarets fikk en god start på kampen og skapte flere farlige situasjoner, der backene og vingene var veldig aktive – godt hjulpet av Danny Ings. Junior Stanislas var ingen populær mann på the Den siden han har fortid hos Millwalls erkerival West Ham og ble derfor ved flere anledninger buet etter og det var nettopp vingen som var instrumental i the Clarets mål.

Stanislas fikk ballen og viste gode ferdigheter ved å komme seg unna to Millwall-spillere og lever enn herlig stikker til Sam Vokes om ikke gjorde noen feil foran Lions-keeper Forde og sendte the Clarets i føringen etter 19 minutter. Danny Ings var også veldig aktiv på midtbanen og unggutten kunne ha økt ledelsen minutter senere, men til tross for et herlig forarbeid så var ikke avslutningen av like god kvalitet.

Gjestene dominere i en halvtime, men hjemmelagets Henry og Keogh skapte også et par sjanser som skremte de lilla- og lysblå der begge lags midtstoppere viste gode forsvarferdigheter. Sam Vokes fikk sjansen til å øke ledelsen ti minutter før pause etter godt forarbeid av Dean Marney, men heller ikke han klarte å sette ballen i nettet for annen gang.

Hjemmelaget kom etterhvert mer inn i kampen og kampen ble gradvis mer fysisk, der blant annet Danny Ings ble liggende nede for telling, men heldigvis gikk det greit med unggutten og the Clarets kunne jogge i garderoben med et smil om munnen.

Andre omgang startet med et bytte hos Millwall og Tyson ble satt inn. Hjemmelaget fikk en frisk start med en håndfull halvsjanser som ble sløst bort like raskt som de ble skapt og the Clarets hadde en tøff kamp i vente.

Lee Grant imponerte mellom stengene med flere nøkkelredninger, mens backene presset hjemmelaget og de tilreisende kunne slippe jubelen løs i det 58.minutt. Kieran Trippier satte fart på kanten, plasserte kula perfekt i feltet og der var Danny Ings som satte ballen kontant i nettet og økte Burnleys ledelse til 2-0!

Minutter senere var Trippier igjen instrumental i et godt angrep og leverte atter et godt innlegg, men Dean Marneys avslutning var ikke av samme klasse. Det ble litt bekymringer når Junior Stanislas tok seg til baksiden av låret og ga utrykk for ubehag, sjefen tok hintet og vingen ble erstattet av Keith Treacy i det 68 minutt. Innbytteren brukte ett minutt på å vise seg fram med en kjempesjanse foran Forde som kun endte med hjørnespark.

Klokken viste 70 spilte minutter når Kieran Trippier sendte av gårde en 60-meters salve som ble snappet opp av Danny Ings opp motsatt ende, men unggutten klarte ikke å utnytte den strålende leveringen med en strålende avslutning.

Millwall skapte etterhvert gode sjanser i Burnley-feltet, men et godt organisert forsvar hjulpet av en dose flaks sørget for at sjansene ble klarert. Henry og Trotter sto for mye av det som skjedde fremover for hjemmelaget, men innbytter Marquis har heller ikke anonym.

Fjerdedommeren la til noe overraskende fem tilleggsminutter, men the Clarets sto imot all motstand og Sean Dyches personlige form mot Millwall fortsatte med nok en seier i London. Tre poeng på the Den betyr at Burnley nå har sikret seg sin tredje strake ligaseier og besitter 7.plass – fire poeng bak Watford på siste Play-Off-plass.

Millwall: Forde, J Smith, A Smith, Shittu, Beevers, Trotter, Henry, Woolford (Tyson 46), Keogh, N’Guessan (Marquis 65), Abdou.
Innbyttere: Wright, Racon, Osborne, Dunne, M Taylor.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Edgar, Shackell, McCann, Marney, Wallace, Ings (Paterson 90+4), Vokes, Stanislas (Treacy 68).
Innbyttere: Bartley, O’Neill, Stock, Anderson, Jensen.
Gule kort: Vokes 77, Ings 79

Dommer: Stuart Attwell
Tilskuere: 9,384 (579 Burnley)