Trygg seier, men ikke uten kontroverser

(Burnley 3-0 West Ham): Burnley dro i land en etterlengtet seier takket være et tidlig mål av Ashley Barnes. Chris Wood økte to ganger i første omgang, men VAR annullerte det ene. Det skulle ha stått 4-0 rundt timen, men dommeren annullerte feilaktig målet til Mee. Uansett så leverte Burnley en oppvisning verdig seier. For West Ham sin del er skadene grunn til bekymring

Som forventet ble det gjort endringer i lagoppstillingen hos the Clarets. Matt Lowton, Erik Pieters og Jay Rodriguez viket vei for Phil Bardsley, Charlie Taylor og Chris Wood. Hjemmelaget startet friskt og flekket tenner relativt ofte og i det 11.minutt fikk de en pangstart på kampen. Et McNeill-innlegg fra flagget havnet på bakerste stolpe hos James Tarkowski som spratt kula inn i feltet igjen. Der var Ashley Barnes framme med litt akrobatikk og fikk satt kula i nettet. Pangstart på kampen og 1-0 til Burnley.

The Clarets holdt gjestene godt markert gjennom hele omgangen og virket å ha god kontroll. Midtveis i omgangen havnet Barnes og Noble i en duell der sistnevnte pådro seg en skade i leggen. Noen minutter senere kastet Hammers-kapteinen inn håndkleet og ble byttet ut.

Det fortsatte med en god Burnley-periode og like etter halvtimen viste McNeill og Taylor fine takter. Etter litt pasningspill la McNeill kula inn i feltet til spissene på løp. Chris Wood raget høyest og stanget inn 2-0. VAR kom inn i bildet og etter en gjennomgang av reprisebildene konstaterte de at det ikke var mål og stillingen var fortsatt 1-0. Offside på Wood.

Det skulle ikke mange minuttene til før jubelen kunne slippes løs igjen. Roberto kastet ballen mot Balbuena på løp utover, men en kvikk McNeill fanget opp situasjonen og satte fart mot Balbuena. Snappet opp ballen, satte opp farten og la inn i feltet til Chris Wood. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen inn i mål. Feiringen var legendarisk i det Wood pekte oppover med strak arm og en pekefinger, mens den andre pekefingeren var på øret – et lite stikk mot VAR. 2-0 i det 44.minutt.

Etter sidebytte var West Ham mer aggressive og kom seg oftere inn i feltet til Burnley. Det så ut til å bli en mer jevn kamp og i det 53.minutt fikk Burnley hjørnespark etter et spennende angrep. Westwood la inn fra kanten og ballen fløy i en fin bue mot mål. Keeper Roberto feilberegnet med boksingen og endte med å sende ballen i eget nett. VAR var også innom, men siden VAR ikke reagerer på slike tabber ble det 3-0!

Snodgrass (56′) forsøkte seg på et skudd, en Pope var med på taktene. Deretter var det igjen Burnley som skapte problemer for Roberto. Wood (58′, 60′ og 62′), Bardsley (59′) og Barnes (61′) forsøkte alle å sette ballen i mål, men Roberto leverte flere kjemperedninger. Så snudde vinden og Ben Mee (62′) fikk satt inn ballen, men dommeren blåste i fløyta og annullerte målet fordi Roberto angivelig ble hindret. Reprisebildene viste at det var Mee som ble hindret ved å bli dratt i trøya, mens Roberto regelrett skled og falt. Ingen VAR her nei…

Kampen jevnet seg ut og det var mer kamp om ballen på midtbanen fremover foran målene. West Ham flekket litt med tennene, men klarte ikke å overliste Pope. Jay Rodriguez ble sendt utpå med ti minutter igjen, men det var Jeff Hendrick (83′) som fikk opp pulsen på Turf Moor med et knallskudd . Rodriguez (84′) fulgte opp med en stor mulighet og innbytter Andriy Yarmolenko (85′) misbrukte en utmerket West Ham-mulighet ved å skyte rett til side for Pope og alene foran mål..

I sluttminuttene felte Westwood Manuel Lanzini. Sistnevnte falt overende, slo skulderen sin og støtteapparatet var raskt på banen. Det endte med oksygentilførsel og båre. West Ham hadde brukt alle byttene sine slik at de måtte avslutte med ti mann, men Lanzini fikk applaus fra hele stadion i det han ble båret av banen. I mellomtiden signaliserte fjerdedommeren fem tilleggsminutter og Chris Wood ble byttet ut med Robbie Brady. Wood fikk fortjent stående applaus.

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowki, Bardsley, McNeill, Cork, Westwood, Hendrick, Wood Brady 90+3), Barnes (Rodriguez 81)
Innbyttere: Hart, Long, Lowton, Pieters, Brady, Lennon, Rodriguez
Gule kort: Mee 47, Westwood 87

West Ham: Roberto, Fredericks, Diop, Balbuena, Cresswell, Rice, Noble (Yarmolenko 20), Snodgrass, Fornals (Ajeti 64), Anderson (Lanzini 56), Haller
Innbytter: Martin, Ogbonna, Zabaleta, Lanzini, Sanchez, Ajeti, Yarmolenko
Gule kort: Fredericks 68

Dommer: Kevin Friend
Tilskuere: 20.255 (W.H: 2.350)