Ungdommene videre til FA-semi

En strålende prestasjon fra Burnleys ungdommer sørget for en sterk 3-1 seier i London og videre avansement til semifinalen der erkerival Blackburn Rovers venter.

The Young Clarets’ tre mål av Cameron Howieson (en i hver omgang) og Shay McCartan var alt det Terry Pashleys mannskap trengte for å møte Blackburn i en drømme semifinale.

Ungdomstrener, Pashley hyllet sine elever etter en strålende oppvisning der de gul-kledde Clarets var uheldige ved å slippe inn et tidlig mål, men som på fantastisk vis snudde og vant 3-1 på Cottage Road. De fire siste består av Blackburn, Manchester United, Chelsea og følgelig Burnley.

– Måten de spilte på og fikk det hele til å gli viser at de har blitt voksne og overrasket meg litt, innrømmet Pashley. Jeg hadde sett Fulham tidligere og de så ut som et godt lag, men hvis det er noen som matchet dem, så var det oss. Jeg nevnte før kampen at etter å ha sett dem storspille mot Manchester City, så ville de slippe oss til, noe vi utnyttet og spilte fantastisk fotball – selv før de scoret spilte vi bra og jaget mål.

– Vi spilte strålende fotball i første omgang og jeg mener at vi fortjente å være i føringen til pause basert på de sjansene vi skapte. I annen omgang måtte vi forsvare oss mer, men våre defensive ferdigheter var utmerkede fra begynnelsen av og guttene var fenomenale.

– Det har vært en flott turnering og måtte det fortsette slik. Vi har nok en stor kamp som venter og vi kommer til å forberede oss på samme måte som med enhver motstander, det er mye å be om, ettersom det er tre Premier League-lag med tre gode akademier og med store budsjetter som guttene kommer til å møte, avsluttet Terry Pashely.

BURNLEY: Cook, Williams, Errington, Coleman, Conlan, Howieson, Gallagher, Hewitt, Evans, Gilchrist (Mullin 69), McCartan (Nuttall 79). Subs: Jakovlevs, Holt, Daly.

FULHAM: Smith, Grimmer, Cavanagh, Passley, Sambou, Minkwitz, Frei, Brister (Christensen 62) Woodrow, Altman (Verde 58), Banya (Tankovic 54). Subs: Bettache, O’Reilly.