Unge Clarets til kvartfinale i FA-cupen

Førstelaget til Burnley røk ut i FA cupen mot verdig motstand fra Norwich ikke lenge siden, men der de store feiler, viser ofte de små seg. The Clarets’ ungdomslag gjør det ikke bare godt i serien, men også i cupen.

Fremtidens Clarets fikk en flott start på kampen etter et tidlig mål   etter kvarteret når Steve Hewitt ble klippet ned i feltet og dommeren pekte på straffemerket – samme mann sendte gjestene i føringen. Presset fortsatte og det kunne fort ha blitt fler mål, samtidig som West Bromwich kunne ha utlignet vet et par anledninger – og det gjorde de, i det 85.minutt.

De påfølgende minuttene ble svært dramatiske og nervepirrende, for alle parter, men takket være et sent mål av Shay McCartan gikk de unge videre i turneringen og til en imponerende kvartfinale.

Det føles ogdt, sa ungdomstrener Pashley. Det var en kamp der vi måtte kjempe og jeg mener at i første omgang så fortjente vi å lede, men for å være rettferdig overfor West Brom så hadde de en god annen omgang, der de fikk gjennomslag og satt oss på bakbena.

– De gjorde det veldig vanskelig for oss på vår egen banehalvdel og man må gi den skryt for det. Det ble 1-1 og kampen kunne ha gått begge veier, men guttene svarte på riktig vis og vant til slutt kampen – vi trengte den karakteren fordi de kunne ha gått under jorda eller kastet inn håndkleet, men igjen det hadde jeg ikke forventet fra denne gjengen fordi jeg vet hva de er laget av.

Ungguttene har nå vunnet sin 14 seier av 15 mulige (i alle turneringer) og møter enten Fulham eller Manchester City og treneren reiser til Manchester neste onsdag for å overvære oppgjøret, samt studere sin utfordrer.

– Jeg kommer til å reise for å se litt, men vi kommer til å tilnærme oss på samme måte; vi kommer til å prøve å spille og vinne. Det er flott for guttene å få den utviklingen, få noe belønning og vi kommer til å prøve å nå så langt vi kan, vi vet at det kommer til å være vanskelig, men det er vårt mål, avsluttet Pashley.