Uvant poengdeling mot the Rams

(Burnley 0-0 Derby): Hjemmelaget skapte mest og hadde flest sjanser i første omgang, men måtte gå til pause målløse. Annen omgang jevnet seg litt ut der the Clarets fortsatte med å skape sjanser og true Fielding i Derby-buret, som skal ha mye av æren for å ha holdt gjestene i kampen. Forsøkene til tross og det dominerende spillet, ble det en uvant poengdeling på Turf Moor.

Junior Stanislas er ute i åtte uker, noe som åpnet dørene for Keith Treacy, mens Charlie Austin erstattet som forventet Pato og nysignering Josh McQuoid varmet benken i en ellers uberørt lagoppstilling med elendige værforhold.

The Clarets startet med et massivt press og innen kvarteret var spilt hadde en strålende Treacy og Austin skapt mange gode sjanser og plagde Fielding i mål. Rodriguez prøvde seg også, men heller ikke han klarte å få hull på byllen. Gjestenes første sjanse kom etter 17 minutter på avslutning av Robinson fra kort hold – heldigvis hadde Grant kontroll.

Innen omgangen hadde kommet midtveis hadde the Clarets kommet til fem skuddforsøk mot gjestenes ett – fram mot pause jevnet kampen seg litt mer ut og til tross for Burnleys gode første omgang gikk lagene til pause målløse der gjestene hadde gjort leksa si i forkant av oppgjøret og frustrerte Burnley med sin gode spillermarkering.

Andre omgangen startet med et Burnley-bytte; Ross Wallace gjorde plass for nysignering Josh McQuoid – en smell i første omgang tvang midtbanespilleren til å stå over. Fem minutter etter sidebytte kunne the Clarets vært i føringen takket en tabbe-klarering av Barker, men Jay Rodriguez maktet ikke å utnytte sjansen.

Derby hadde ingen hastverk på Turf Moor, noe som frustrerte hjemmefansen og det måtte et gult kort til av Lee Probert for å få noe fortgang i kampen. Innbytter McQuoid kunne fått drømmedebuten etter ti minutter, men heller ikke han klarte å overliste Fielding etter returen gitt på et Austin-skudd.

Gjestene begynte etterhvert å flekke tenner og skapte flere farlige sjanser, men det som frustrerte tilskuerne enda mer var dommerens til tider manglende autoritet. Charlie Austin og Keith Treacy var begge ufattelig nære scoringer, men en effektiv Fielding i Derby-buret sørget for å holde kampen åpen ved å rydde vekk det som ble sendt mot han.

Midtveis i omgangen viste resultatene i rundens andre kamper at ved seier her kunne Burnley ha minket gapet og klatret oppover tabellen. The Rams fortsatte å frustrere hjemmelaget som fikk satt inn Marvin Bartleys friske bein og som var instrumental i den største sjansen ti minutter før full tid med et fantastisk innlegg mot feltet og som Jay Rodriguez burde ha scoret på, men ballen ble reddet på streken.

Kollektive Burnley jobbet iherdig og jaktet et fortjent mål med en overbevisende prestasjon av leiesoldat Josh McQuoid som viste flere tendenser til å bli en god (kortsiktig) investering. I kampens tilleggsminutter fikk Derby blodtrykket til flere hjemmefans til å stige, men det kampen endte målløst som har vært et uvant resultat for the Clarets.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, McCann, Marney, Wallace (McQuoid 45), Rodriguez, Austin, Treacy (Bartley 72).
Innbyttere: Hines, Easton, Jensen.
Gult kort: Mee 46, Marney 67

Derby: Fielding, Brayford, Roberts, Barker, Shackell, Bryson, Green, Bailey (Hendrick 45), Robinson (Noble 57), Ward, Ball (Buxton 82).
Innbyttere: Davies, Legzdins.
Gule kort: Ball 44,  Ward 54, Barker 64,

Dommer: Lee Probert
Tilskuere: 14.302 (892 Derby)