Vant overlenget uten baklengs!

(Burnley 4-0 Ipswich): Første omgang klaffet for the Clarets som takket være Sam Vokes midtveis i omgangen og ble pent avsluttet med McCann-klasse før dommeren sendte lagene til pause. Annen omgang fortsatte med et strålende kollektivt Burnley-lag på offensiven, et McCann- og Rodriguez-mål, samt noe etterlengtet: en kamp uten baklengs.

Turf Moor åpnet med ett minutts applaus til ære for Gary Speed som gikk bort nylig.

Kampen startet rolig og gjestene fikk den friskeste starten med godt spill, men det Burnley var farligst mål etter kvarteret spilt etter et langskudd av Jay Rodriguez som ble mesterlig reddet av keeper Lee-Barrett. Town-burvokteren ble satt på prøve flere ganger denne kvelden som ikke bare besto av stiv kuling, men også en rikelig dose regn og fra midtveis i omgangen var det Burnley-show for alle pengene.

Leiesoldatene Trippier og Vokes var svært aktive og etter 33 spilte minutter la Treacy inn en flott pasning fra kanten som traff tredjemann: Sam Vokes som var høyest i luften og nikket inn sitt første mål for the Clarets. Fansen fikk så vidt satt seg ned før hjemmefansen igjen reiste seg takket være en fantastisk nesten sjanse når Trippier la inn og denne gang var Jay høyest, men toppscoreren sendte ballen like utenfor.

De påfølgende minuttene haglet skuddene mot Lee-Barrett der Treacy, McCann og Vokes var nære, men det var el Kapitan Chris McCann som fikk æren av å putte inn 2-0 i det 45.minutt: Junior Stanislas lurte seg unna markeringen og sendte en flott pasning til kapteinen som enkelt kunne sette ballen i mål.

Annen omgang startet med et dobbelt-bytte for gjestene etterfulgt av et Burnley-bytte: Bartley som hadde en utmerket omgang ble tatt ut og inn kom Marney. Stanislas fortsatte i samme spor som før pause og raidet kanten, driblet seg gjennom det som var og matet spissene Vokes og Rodriguez med flotte innlegg.

Mens Vokes sprudlet på topp, var Trippier fenomenal i forsvaret og feide bort det som var. Jay viste klasse ved flere anledninger og fortjente et mål etter et fenomenalt 60-meters soloraid, men det var to irer som sørget for kampens tredje mål. Keith Treacy har kanskje ikke fått mye spilletid i Burnley-trøya, men viste magi i det 66.minutt med et praktfullt innlegg som landsmann- og kaptein McCann sendte i nettet for annen gang og økte til 3-0.

Kantspillet gikk på skinner for hjemmelaget som kunne- og burde ha ledet med betraktelig større margin, takket være Treacy, Trippier og Stanislas som fóret Vokes og Rodriguez gang på gang. Jay Rodriguez fikk etter mange verdige forsøk gjennomslag for sine forsøk og fikk gleden av å øke 4-0, denne gang etter Stanislas-magi i det 78.minutt. Sjefen kjørte taktikk og byttet ut begge spissene med helgens West Ham-kamp i tankene og slapp blant annet MacDonald utpå.

Tempoet roet seg for Burnleys del som Ipswich prøvde å utnytte, men fansen kunne konstatere at de lilla- og lyseblå dro i land sin andre strake seier på rad og noe som manageren kan glede seg over – på sin 34.bursdag – et kamp uten baklengsmål.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Edgar, Duff, Bartley (Marney 50), McCann, Stanislas, Rodriguez (MacDonald 82), Vokes (Hines 80), Treacy.
Innbyttere: Easton, Stewart.

Ipswich: Lee-Barrett, Cresswell, Ingimarsson, Collins, Edwards, Bowyer (Emmanuel-Thomas 45), Chopra, Andrews, Bullard, Murphy (Scotland 37), Kennedy (Carson 45).
Innbyttere: Sonko, Cropper.

Dommer: Nigel Miller
Tilskuere: 12,449 (319 Ipswich)