VAR-drama i tre-måls seier

(Burnley 3-0 Bournemouth): Første omgang bød på underholdning, sjanser, redninger og en kontroversiell VAR-annullering av mål. Annen omgang bød på vel så mye dramatikk. Vydra sendte Burnley i ledelsen og minutter senere utlignet Callum Wilson etter en fin kontring. VAR annullerte målet og Burnley fikk straffe istedenfor hvor Jay Rodriguez økte til 2-0. Dwight McNeill sørget for å punktere kampen mot slutten av kampen!

Matej Vydra fikk starte i fraværet av Chris Wood, mens Eddie Howe gjorde tre endringer i lagoppstillingen; Cook, Stacey og King ersattet Ake, Rico og Fraser. Det var morsomt å høre publikums jubelskrik når Vydra sitt navn ble nevnt over høyttalerne. Værforholdene var typiske for nord-England med sur vind.

I forkant av oppgjøret var var ett minutts applaus til ære for tidligere Claret Brian Pilkongton (1933 – 2020) som gikk bort nylig. Gjestene startet best og kom til to halvsjanser innledningsvis med den dobbel Callum Wilson (2′). Først var Tarkowski i veien og like etterpå sørget Bardsley for en solid takling i siste liten.

The Clarets begynte i det små å se mer til ballen og Rodriguez (6′) noterte seg hjemmelagets første skuddforsøk som endte i hjørnespark. Jack Cork (9′) forsøkte på et skudd fra 25 meter, men kula gikk rett i klypene på keeper Ramsdale. Legenden Vydra (11′) fulgte opp kort tid senere etter å ha fintet seg unna to Cherries-forsvarere og tvang fram en kjemperedning av Ramsdale.

Etter kvarteret fikk Burnley et grep om kampen og sørget for at Bournemouth-forsvaret fikk tilstrekkelig å gjøre. Jay Rodriguez var involvert i det meste som skjedde i angrep, mens spisskollega Vydra var livlig og skapte trøbbel for midtstopperduoen til Bournemouth; Cook og Francis.

I en god Burnley-periode sørget Billing for Bournemouth sitt første hjørnspark. Surman la inn kula fra flagget og etter litt klabb og babb i feltet, traff kula Billing og spratt videre til Joshua King (21′).

Nordmannen satte kula i nettet, men VAR var innom og påsto at Billing brukte overarmen i feltet. Selv om det var så utilsiktet som mulig ble målet annullert.

Like etterpå mottok Harry Wilson (23′) kula og kastet seg fram, fikk et perfekt hodestup, men klarte ikke å pirke ballen forbi Nick Pope som vartet opp med en kjemperedning. Gjestene hadde en god periode med noen farlige situasjoner, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Burnley på sin side fikk ikke det forventede løftet av det annullerte målet og fikk et middelmådig Bournemouth til å virke bedre enn de var.

Vydra (30′) fortsatte å være farlig, men i det 36.minutt skrek Burnley etter straffe når Steve Cook brukte hånda i feltet, men dommer Dean lot spillet gå videre. Cook skled i det han skulle klarere, bommet på ballen og følgelig traff ballen armen hans. I sluttminuttene av første omgang hadde gjestene et grep om kampen. Stacey (40′) og Vydra (41′) hadde begge kjempemuligheter etterfulgt av kjemperedninger før fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt.

The Clarets fikk en god start etter sidebytte og Ashley Westwood (49′) fikk nesten en dejavu på hjørnespark, denne gang var Surman i veien og reddet nærmest på streken. Det ble litt fram og tilbake på Burnleys banehalvdel og et noe uskyldig innkast havnet hos Dwight McNeill i hjertet av midtbanen. McNeill fant Matej Vydra på løp og legenden spurtet inn i feltet, fintet unna kaptein Francis og sendte ballen i nettet! 1-0 til Burnley i det 53.minutt!

Gosling (54′) forsøkte seg på et skudd kort tid senere, men i samme situasjon ble James Tarkowski liggende nede, men kom seg raskt. Et Burnley-angrep ble klarert og gjestene fosset fremover, etter noen få pasninger havnet ballen hos Callum Wilson som satte inn utligningen. Men så, kom VAR inn i bildet igjen. Det viste seg at Adam Smith reddet med armen i forkant av kontringen og dermed ble målet annullert igjen og Burnley ble tildelt straffe på motsatt side.

Etter noen diskusjoner stilte omsider Jay Rodriguez seg foran krittmerket og gjorde ingen feil. 2-0 til Burnley i det 60.minutt! Bournemouth-assistent Jason Tindall ga tydelig uttrykk for sin misnøye og ble sendt opp på tribunen av dommer Dean.

Westwood (68′) og Rodriguez (70′ og 71′) kunne ha punktert kampen, men Ramsdale gjorde en god jobb mellom stengene og avverget skuddforsøkene. Eddie Howe byttet ut tre offensive spillere på kort tid og the Cherries’ friske bein hadde et kvarter på seg til å snu kampen. Det så derimot nærmere en 3-0 enn 2-1 når Westwood sendte en fenomenal stikker til Vydra (76′) på bakerste stolpe der tsjekkeren var i full strekk, men sendte ballen like til side for mål. Vydra hadde gjort tilstrekkelig til å sikre seg e hat-trick idag.

Et sjeldent Cherries-forsøk kom først i det 77.minutt og var signert Billing, men skuddet gikk rett i hanskene på Nick Pope. Dwight McNeill (80′) hadde terrorisert Cheries-forsvaret gjennom hele kampen og forsøkte seg på et skudd fra 25 meter, men ballen traff stolpen og spratt ut! Kampen kunne raskt ha endt med et Cricket-resultat.

I det 81.minutt ble Matej Vydra erstattet av Aaron Lennon og spissen fikk en velfortjent stående applaus av Turf Moor-fansen. The Clarets valgte å roe ned spillet til tider og virket ikke å ha dårlig tid, men hadde ett og annet farlig løp mot Cherries-feltet. I det 87.minutt fikk Dwight McNeill en perfekt treff på fra utsiden av feltet og sendte ballen i krysset, en fantastisk enkeltprestasjon og 3-0 til Burnley!

Det ble noe krangling og gule kort rett før fulltid, før Sean Dyche lot signeringen Josh Brownhill få entre Turf Moor og få med seg sluttminuttene. Matej Vydra ble kåret til banens spiller, et spennende utfall med tanke på at spissen nesten ikke har fått spille under Sean Dyche og hadde i følge flere havnet i kulden på Turf Moor. Det skjedde ikke så mye de fire tilleggsminuttene og Burnley dro i land en sterk seier! Resultatet kunne ha blitt mye verre for Bournemouth, men noe av takken må også gå til VAR.

Burnley: Pope, Barsley, Mee, Tarkowski, Taylor, McNeill (Brady 90), Cork (Brownhill), Westwood, Hendrick, Vydra (Lennon 81), Rodriguez
Innbytter: Hart, Long, Pieters, Brady, Brownhill, Berg Gudmundsson, Lennon
Gule kort: Bardsley 63, Lennon 83, Hendrick 89, Mee 90+4

Bournemouth: Ramsdale, Smith, S.Cook, Francis, Stacey, Gosling (Fraser 70), Surman, Billing, King (Stanislas 70), C.Wilson, H.Wilson (Solanke 74)
Innbyttere: Boruc, Rico, Simpson, L.Cook, Fraser, Stanislas, Solanke
Gule kort: Francis 43, Smith 90, Cook 90

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 18.227 (B’mouth 610)