VAR på overtid sørget for poengdeling

(Wolverhampton 1-1 Burnley): Burnley fikk en pangstart på kampen med et kanonskudd av Barnes og burde ha ledet med flere mål til pause. Hjemmelaget prøvde og prøvde etter sidebytte, men seige Burnley sto imot presset. På overtid av tilleggsminuttene ble det VAR-straffe til Wolves og poengdeling.

Burnley stilte som forventet med et uendret lag mot Wolverhampton. Neves (3′) skapte kampens første mulighet, men sendte ballen over buret. Hjemmelaget var best i åpningsminuttene og var farlige i overgangene, men Burnley forsvarte seg godt og la så ut til å forvente presset. Barnes (9′) noterte seg Burnleys første mulighet.

I det 12.minutt var Wolves i angrep, men mistet ballen utenfor Burnley-feltet. Kula ble sendt oppover, Wolves-forsvaret klarerte, men ikke lenger enn til Dwight McNeill som stusset kula til Ashley Barnes. Spissen ladet kanonen og sendte avgårde en salve i lengste hjørne. Patricio var sjanseløs og 1-0 til Burnley! Barnes’ fjerde mål denne sesongen.

Etter kvarteret kunne Burnley ha økt ledelsen når Westwood leverte fra flagget og Mee nikket ballen mot mål – kula traff tverrleggeren, Patricio fikk så vidt hånda på ballen, spratt ut etterfulgt av klabb og babb. Wood var på hugget og Bennett fikk «skjermet» ballen med låret (regelrett sette seg på kula) og det var nesten en perfekt start for the Clarets. Alt dette foregikk under en meter fra mållinjen.

Wolves på hugget og skapte farlige situasjoner, men klarte ikke å overliste Nick Pope. Gjestene fra Lancashire tok føringen etter halvtimen og yppet seg. Chris Wood (30′ og 32′) skapte to store muligheter og det var nesten så man klødde seg i hodet hvordan resultatet fortsatt sto 1-0.

Fram mot pause gikk det meste på skinner for the Clarets; pasningspillet, duellene, lange baller. Tarkowski (40′) og McNeill (44′) skapte omgangens siste muligheter før dommeren sendte lagene i garderoben etter at to tilleggsminutter var spilt.

Annen omgang startet med offensive ulver og Gibbs-White (48′) sto for første mulighet etter sidebytte med et skudd til side for mål. Ashley Barnes (48′) fulgte opp umiddelbart med en stor mulighet, men også han sendte ballen like til side for mål fra kort hold. Pieters (53′), Jonny (54′) og Westwood (58′) prøvde seg, men ingen av spillerne klarte å true keeperne nevnerverdig.

Etter timen jevnet kampen seg ut og ingen av lagene dominerte spillet. Eventyreren Berg Gudmundsson pådro seg en smell i det 65.minutt og etter litt behandling ble islendingen byttet ut med Lennon. Wolves benyttet anledningen til å sende utpå Neto.

Hjemmelaget fikk de fleste avgjørelsene av dommer Pawson, men på tross av dette var fansen misfornøyde – uansett utfall. Nesten komisk.. Wolves fikk et grep om kampen, så da var det like greit å la Jay-Rod få litt spilletid. Ikke overraskende ble det buing fra Wolves-fansen.

Hjemmelaget ble farlige med Jimenez (80′), Adama (80′) og Jonny (81′), samtidig som halve portugisiske landslaget ble stadig mer frustrert. Ben Mee og James Tarkowski gjorde en kjempejobb i forsvaret og dersom de feilet, så ventet en god Nick Pope og ryddet opp. Det er ikke ofte Sean Dyche velger å benytte alle byttene i løpet av en kamp, men i det 86.minutt erstattet Jeff Hendrick unge Dwight McNeill. Fansen fortsatte å bue…

Neves (87′) skapte hjemmelagets største mulighet i sluttminuttene, men Nick Pope vartet opp med en god redning. Fjerdedommeren la etterhvert til fem (!) tilleggsminutter og hjemmelaget fikk det travelt. Jimenez (90+2′) var nære med et stolpeskudd, men i det siste tilleggsminutt var Pieters i kontakt med Jimenez i feltet og etter en VAR-avgjørelse ble det straffe til Wolves. Raul Jimenez gjorde ingen feil, sendte Pope i feil retning og utlignet i det sjette tilleggsminutt. 1-1.

Wolves: Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty (Adama 76), Mouthino (Dendocker 58), Gibbs-White (Neto 66), Neves, Jonny, Jimenez, Jota
Innbyttere: Ruddy, Vellejo, Vinagre, Dendocker, Neto, Adama, Cutrone

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill (Hendrick 85′) Westwood, Cork, Gudmundsson (Lennon 66), Wood, Barnes (Rodriguez 77)
Innbyttere: Hart, Long, Taylor, Hendrick, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Tarkowski 59, Lennon 88

Dommer: Craig Pawson