Verdige vinnere på Molineux

wolverhamptonBurnley logo stor(Wolverhampton 1-2 Burnley): The Clarets fikk en pangstart på Molineux takket være Danny Ings tidlige mål og selv om første omgang var jevn, så var det de lilla- og lyseblå som hadde de største sjansene. Ulvene jobbet hardt og prøvde å finne nettmaskene fram til pause, men fikk ikke hull på byllen.

Etter sidebytte tok det nok en gang magiske syv minutter før Clarets-fansen kunne juble da Martin Paterson økte ledelsen til 2-0. Duff ble utvist like etter timen, men ulvene hadde ikke dagen og sikret kun et trøstemål i det 88.minutt.

The Clarets startet med det samme laget som sikret et poeng mot Cardiff forrige uke, men fra annen omgang; David Edgar og Martin Paterson fikk begge starte og det var tiltenkt at Long skulle starte, men en skade under oppvarmingen gjorde plass for Michael Duff.

Ikke overraskende startet Wolverhampton svært aggressivt og brukte ikke lang tid på å utfordre Clarets-forsvaret og keeper Grant som gjorde en god jobb i åpningsminuttene. Burnleys første sjanser kom etter fem minutter på hjørnespark og Danny Ings var instrumental i mulighetene uten å lykkes umiddelbart, men i det 7.minutt dukket Ings opp og sendte avgårde ballen som gikk rett i det nederste hjørnet og sendte the Clarets i føringen på Molineux.

Ulvene sendte angrep etter angrep mot Burnley, men ble møtt av et robust forsvar og fikk ikke hull på byllen. Dean Marney kunne ha økt ledelsen etter kvarteret, men heller ikke midtbanespilleren klarte å holde ballen lavt nok etter et forsøk med pannelappen.

Midtveis i omgangen (22′) kombinerte Sam Vokes og Danny Ings godt etter flott forarbeid av McCann og Trippier og foran mål burde spissene ha økt til 2-0, men keeper De Vries hadde gullhanskene med seg og avverget først Vokes’ skudd, deretter Ings’ retur.

I det kampen nærmet seg halvtimen kviknet Wolves til og satte press på de lilla- og lyseblås midtstoppere som var opptatte med å holde ulvene unna Grant. Sigurdarson kom blant annet til to store sjanser etter hverandre og burde ha utlignet for hjemmelaget, men islendingen hadde ikke flaksen med seg.

Presset økte høydepunktet på overtid der hjemmelaget ble tildelt to hjørnespark etter hverandre, men the Clarets gjorde en god defensiv jobb og kunne gå til pause med en ledelse og smil om munnen. Annen omgang bød på nok et tidlig mål i det målscorer Danny Ings sendte en herlig stikker fra hjørneflagget til Martin Paterson som fra kort hold ikke gjorde noen feil og økte ledelsen til 2-0 i det 52.minutt.

Sam Vokes ville også være med på leken, men tårnspissen hadde atter en gang ikke flaksen med seg. Hjemmelaget foretok et dobbeltbytte etter timen og økte presset på Burnley, men var hele tiden nest best på det meste.

I det 65.minutt fikk Michael Duff sitt andre gule kort og dermed marsjordre til garderoben. Wolverhampton øynet muligheten og sendte flere angrep rettet Burnley-buret, men hadde vansker med å utnytte overtaket av å være en mann mer på banen.

Pato kunne ha satt spikeren i kisten 13 minutter før fulltid, men keeper De Vries var kvikk, avverget og sendte ballen opp som havnet hos Robinson, men midtbanespilleren møtte på David Edgar som klarerte. I det kampen gikk i de avsluttende ti minuttene var det mange slitne ben på banen, noe som fikk Sean Dyche til å sette utpå friske bein i Stanislas.

Innbytter Nouha Dicko utlignet for Wolves i det 88.minutt også han – ironisk nok – på hjørnespark. Ulvene fikk blod på tann og med fire tilleggsminutter var det muligheter med et massivt press, men maktet ikke å svare og dermed henger deres fremtid i en tynn tråd – noe som ble bekreftet av en svært misfornøyd fanskare som løp utpå banen og uttrykte sin misnøye med spillerne og ledelsen. Burnley på sin side skrev historie ved å ta sin første dobbel over Wolverhampton på 56 år (1957).

Burnley: Grant, Trippier, Long, Shackell, Lafferty, Edgar, McCann, Marney, Ings, Paterson (Stanislas 83), Vokes (Bartley 90)
Innbyttere: Jensen, Duff, Wallace, Mills, Stock, O’Neill