– Vi fortjente det

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche følte at hans Clarets var verdige vinnere etter å ha snudd fra å ligge under til å vinne solide 3-1 på eget gress på bekostning av Bristol City som stadig nærmere kan konstatere nedrykk til League One.

Burnley dominerte første omgang og hadde ikke mindre enn åtte skuddforsøk innen dommeren blåste av kampen, hele kampen igjennom var det overlegne 25 mot Bristols fem forsøk. Statistikk spiller liten rolle når det var gjestenes Albert Adomah som i det 35 minutt gjorde alt riktig og ga the Robins ledelsen, men the Clarets ville det annerledes og i løpet av ni minutter i annen omgang hadde the Clarets tatt over føringen, takket være Jason Shackell og Chris McCann.

Kapteinen fikk sitt første mål på Turf Moor, mens McCann traff nettmaskene for første gang siden oktober der han sørget for seiersmålet mot nettopp Bristol City. Mot slutten av omgangen løp leiesoldat Mills ned Albert Adomah i feltet og dermed pekte dommeren på straffemerket, men keeper Lee Grant levde opp til hanskene og reddet forsøket Steven Davies. Martin Paterson ble satt inn seks minutter før fulltid og trengte syv minutter på å punktere kampen 3-1.

Vi fortjente helt og holdent og var fullstendig dominerende, sa sjefen. Sjansene endte opp med 25 mot fem i vårt favør og det gir et godt innblikk på hvordan vi spilte idag; vi brukte ballen godt og det var en god energi rundt oss og tidvis god kvalitet. Vi fant ikke det avgjørende punktet og vi følte at det kunne være en av de dagene.

Vi sa (i pausen) at vi fortsetter ved vårt og jeg var veldig begeistret for at vi gjorde nettopp det. Det kunne fort ha blitt nervøst, men roen de viste i den prestasjonen var utmerket og det var en god følelse rundt hele kampen som er det vi har bygget i en stund.

– Mange tenker ikke alltid over det som skjer innad i leiren, men spillerne har vært utmerket på treningene og de har fått sin belønning som gjør dette til et tap på syv kamper.

Sjefen innrømmer at han hadde hjertet i halsen når Joseph Mills løp ned Steven Davies i feltet og samme mann fikk æren av å vise ferdigheter fra krittmerket syv minutter før fulltid – til tross for at det var en tvilsom situasjon og på streken. Men for en gangs skyld hadde the Clarets lykken med seg og Grant gjettet riktig.

– Det var nok en utrolig vri på skjebnen når de fikk straffen sent i kampen, jeg har sett over situasjonen flere ganger og det er vrient, men jeg mener det var utenfor – men Granty reddet fantastisk! Vi trengte ikke det fordi vi hadde gjort mer enn nok til å vinne og jeg er strålende fornøyd for spillerne, fansen og klubben.

– Det er kun tre poeng og det gjenstår fortsatt mye jobb å gjøre. Jeg har aldri sett et slikt galt Championship som denne og alt vi kan gjøre er å la det utspille seg selv. Vi er nå kun to poeng bak der vi var forrige sesong og det er etter å ha solgt en spiss for £7m, så det sier seg selv at det har blitt gjort mye bra jobb her og spillerne gjør de rette tingene.

– Hvor langt kan vi gå, det er min beskjed til spillerne. Nyt denne seieren fordi den er vel fortjent og neste uke er det på den igjen, avsluttet sjefen.