Viktig og fargerik seier!

(Huddersfield 1-2 Burnley): Etter en spennende og dramatisk første omgang fulgte the Clarets opp med kontroll og tålmodighet i annen omgang. Det endte med en svært viktig seier i bunnstriden og en Mike Dean fikk markert seg med fargerike kort.

Burnley startet med et uendret lag som betød at både Heaton og McNeill startet oppgjøret mot tabelljumbo Huddersfield. Robbie Brady ble friskmeldt og varmet benken fra start.

Kampen startet med litt tennis og Ashley Barnes (3′) skapte omgangens første mulighet ut av ingenting. Etterhvert fikk hjemmelaget et lite grep om kampen og så mye til ballen. Mounie (11′) og Pritchard (19′) utfordret Tom Heaton. Etterhvert tok Burnley styringen og Dwight McNeill (19′ og 21′) fikk opp pulsen til Clarets-fansen.

Et Westwood-frispark i det 30.minutt endte med to kjempesjanser til Burnley. Først tvang Mee (30′) fram en kjemperedning av Lössl etterfulgt av returen til Bardsley (31′). Like raskt snudde det og hjemmelaget var på hugget. Town kontret og Mbenza la inn kula i feltet og i luften raget Steve Mounie høyest og stanget kula i nettet. 1-0 til Huddersfield i det 33.minutt.

Burnley vartet opp med tålmodighetens spill der mesteparten av laget var involvert. Fra den ene kanten over til den andre og nok en gang viste unge Dwight McNeill magi. Fra kanten fant han nok en gang Chris Wood i feltet og spissen gjorde heller ingen feil fra kort hold! 1-1 i det 39.minutt.

I det 41.minutt var McNeill igjen på farten og Christopher Schindler klipper ned vingen på meget klumsete vis. Dommer Dean dro opp det andre gule kortet og tyskeren fikk marsjordre. Det skjedde ikke nevneverdig fram til pause.

Annen omgang startet friskt og begge lag ville ha noe ut av kampen. Burnley hadde to flere store sjanser og burde ha ledet, men verken Wood (52′ og 61′) eller Berg Gudmundsson (62′) klarte å få ballen i nettet. Brady (68′) og Wood (70′) skapte problemer for Town-forsvaret, men det var Ashley Barnes som fikk hull på byllen.

Et utmerket angrep av the Clarets involverte Berg Gudmundsson, Chris Wood og en fabelaktig pasning av Ashley Westwood. Midtbanespilleren fant Ashley Barnes i en perfekt posisjon. Spissen gjorde ingen feil foran mål og sendte the Clarets i føringen i det 74.minutt.

Lancashire-laget hadde kontroll på kampen, de både frustrerte og utfordret ti-mannslaget til Huddersfield. Men i kampens siste spilleminutt var det nok en gang Mike Dean sin til å vise seg fram. Denne gangen var det et direkte rødt kort til Robbie Brady for en takling bakfra på Mbenza.

Fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter. Det ble både drøying av tid og kort, men the Clarets dro i land en viktig seier og klatret dermed opp av bunnstriden.

Huddersfield: Lössl, Hadergjonaj (Löwe 71), Jørgensen, Schindler, Kongolo, Hogg, Billing, Pritchard (Drum 44 – Depoirte 82), Mbenza, Mounie
Innbyttere: Hamer, Durm, Löwe, Stankovic, Bacuna, Depoirte, Diakhaby
Gule kort: Schindler 30 + 41
Rødt kort: Schindler 41

Burnley: Heaton, Bardsley (Lowton 58), Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeill (Brady 62), Barnes (Hendrick 90+2), Wood
Innbyttere: Hart, Long, Lowton, Brady, Hendrick, Vokes, Vydra
Gule kort: Mee 13, Bardsley 31, Wood 78, Heaton 90+3
Rødt kort: Brady 90