Viktig seier med flotte Clarets-mål

QPRBurnley logo stor(Burnley 2-1 QPR): Målene kom i første omgang og the Clarets fikk en pangstart når Arfield viste magi innen kvarteret var spilt. Austin måtte naturligvis notere seg et mål, riktignok på straffe, men Danny Ings tok tilbake ledelsen med magi han også. Det endte med Burnley-seier som sørget for at Lancashire-laget klatret opp av bunnstriden.

The Clarets startet med samme lagoppstillingen for syvende gang på rad i Premier League etter at kaptein Jason Shackell ble friskmeldt, for gjestenes del er Tarrabt tilbake i lagoppstillingen.

The Clarets skapte den første sjansen allerede etter ett minutt etter en fin Trippier-pasning tvers over banen til Ings som kunne ha sørget for en herlig start, men ble avblåst for offside. QPR kom også til noen farlige situasjoner tidlig i kampen, men ingen som bekymret Heaton nevneverdig.

Boyd sto for hjemmelagets andre sjanse etter ni minutter, men skuddet var for svakt og rett på keeper Green som enkelt plukket opp kula. I det 12.minutt og på det tredje Clarets-forsøket løsnet det: Scott Arfield fosset framover på kanten og driblet seg fordi Isla før kan satte kula i lengste hjørne, 1-0 til Burnley!

Begge lag muligheter de kommende minuttene og det var gjestene som var farligst, der Austin traff stanga og Fer sendte ballen like utenfor like etter. ‘arrys steinansikt på sidelinjen sa det meste. I det 19. ble the Clarets tildelt frispark i farlig posisjon like utenfor feltet som Jones leverte og det kunne raskt ha blitt 2-0, men Green var med på notene.

Midtveis i omgangen ble det mye kamp om ballen på midtbanen med et lite Burnley-overtak. Tripp’s innlegg skapte hodebry for gjestene, som på sin side var farlige på kontringer. Etter et frispark og hjørnespark ble Charlie Austin klippet ned i feltet av Marney og dommeren pekte på straffemerket. Den tidligere Burnley-spissen tok straffen selv og gjorde ingen feil; hardt i venstre hjørne og 1-1 i det 33.minutt.

Vargas kunne ha gitt gjestene ledelsen minutter senere med en flott volley og hjørnespark like etter, men Tom Heaton gjorde en god jobb mellom stengene. Oppgjøret skulle preges av to målscorere og denne gangen var det Danny Ings som ville fise seg fram: 37 spilte minutter viste klokken når spissen viste magi i feltet med litt dribling der han alene med forsvarsrekken til QPR lurte unna to midtstoppere og satte kula i nettet, 2-1 til the Clarets!

Det ble noen gode sjanser av begge lag fram mot pause som fikk opp pulsen på tribunen og hjemmefansen fikk ved noen anledninger se grunnen til hvorfor Michael Keane ble hentet på permanent basis til Turf Moor.

Annen omgangs første store sjanse kom fra Barnes som sto for mange store sjanser fram mot timen, men fikk ikke hull på byllen. Ben Mee fikk også en fin mulighet like før timen, men heller ikke han fikk ballen i mål. Barnes var helt klart en farlig mann, men det var også Barton, men ble avblåst for offside.

The Clarets fikk ballen i mål i det 69.minutt og selvfølgelig av Ashley Barnes som fortjente målet, men dommeren godkjente ikke målet for angrep på keeper Green. Med 20 minutter igjen av kampen ble «the Vings» gjenforent nok en gang og begge kunne ha satt inn ballen i mål: Danny alene med keeper i det 71. og Vokes på innlegg ni minutter senere.

Nysigneringen Michael Keane var høyest i luften med ti minutter igjen av kampen når et hjørnespark fant forsvareren, men det ble kun et nytt hjørnespark som ikke resulterte i noe. Mot slutten av omgangen hadde QPR en kort, men god periode der de sendte kula mot Heaton ved flere ganger – uten hell.

Sluttminuttene var preget av noe nervøsitet hvor Burnley forsvarte seg godt og unge Keane kunne ha satt spikeren i kisten i det 88.minutt når han nok en gang var på bakerste stolpe og raget høyest i feltet. Det var så vidt hjemmefansen fikk roet ned pulsen når Scott Arfield fikk en perlepasning av Ings som burde ha endt i mål, men ble skuddet ble blokkert i siste liten.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og gjestene øynet håp. Etter noe krangling om ballen på begge banehalvdelene fikk QPR tildelt et hjørnespark etter tre tilleggsminutter og innlegget fra Isla havnet hos Caulker som sendte kula rett på keeper Heaton sendte ballen ut til et nytt hjørnespark.

Når dommeren blåste av kampen, kunne jubelen slippes løs! The Clarets opprettholdt formen mot QPR på eget gress, tok hevn for sist gang lagene møttes og klatret opp av bunnstriden.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Keane, Mee, Arfield, Marney, Jones, Boyd, Ings, Barnes (Vokes 71).
Innbyttere: Gilks, Wallace, Kightly, Jutkiewicz, Reid, Duff
Gule kort: Marney 45+2, Barnes 58

QPR: Green, Caulker, Hill (Traore 75), Barton, Austin, Fer, Isla, Henry (Zamora 68), Dunne. Vargas (Zarate 75), Taarabt
Innbyttere: Phillips, McCarthy, Onouha, Mutch
Gule kort: Barton 44, Traore 75

Dommer: A Mariner
Tilskuere: 17,523 (1104 QPR)